Latest Posts

Marele Premiu al Stiriei 2021, Red Bull Ring – Avancronica – Pirelli Report.

Vizualizări: 15462

Anul trecut cursele consecutive de pe Red Bull Ring au format începutul sezonului într-un an plin de anulări și amânări. Anul acesta ne-am întors pe Red Bull Ring pentru 2 curse consecutive fiind rundele 8 și 9 ale Campionatului Mondial de Formula 1.

Și ce campionat se profilează pentru a fi … Max Verstappen și Lewis Hamilton par să se lupte cu titlul dintre ei, fără niciun alt pilot suficient de aproape pentru a fi în lupta pentru titlu. Dar campionatul din 2021 este unul lung, cu un record de 23 de etape. Motiv suficient pentru a aștepta cu nerăbdare fiecare cursă. Bucurați-vă de Marele Premiu al Stiriei !!

Red Bull RIng

De ce am ales aceste pneuri:

 • Pentru a doua și a treia tranșă în Austria a primului triplu al anului, Pirelli a făcut două nominalizări separate pentru anvelope pe aceeași cale (așa cum a fost și anul trecut la Silverstone). Pentru prima cursă de pe Red Bull Ring, cunoscut sub numele de Marele Premiu al Stiriei, C2 va fi P Zero White HARD, C3 va fi P Zero Yellow MEDIUM, iar C4 va fi P Zero Red SOFT. La Marele Premiu al Austriei, desfășurat doar un weekend mai târziu pe o pistă identică, P Zero White HARD va fi C3, P Zero Yellow MEDIUM va fi C4 și P Zero Red SOFT va fi C5: cea mai moale combinație din gama Pirelli.
 • Aceste două nominalizări separate au fost făcute pentru a crea un diferențial între cele două curse, oferind unele variații strategice odată cu introducerea celui mai moale compoziție pentru al doilea weekend.
 • Red Bull Ring este o pistă compactă și de tip rollercoaster, cu o tură frenetică și destul de scurtă caracterizată de un viraj după altul și de mai multe schimbări de altitudine. În ciuda acestui fapt, nu este deosebit de solicitant pentru anvelope, ceea ce face posibilă utilizarea celor mai moi anvelope din gamă.

Caracteristicile pistei:

Red Bull RIng

 • Turul scurt de 4,3 kilometri și 10 viraje înseamnă că traficul este adesea o problemă și acesta este un factor atunci când vine vorba de cursă și mai ales de strategia de calificare. Datorită turului scurt și curgător, diferențele de performanță dintre compuși tind să fie destul de mici. Majoritatea virajelor sunt dreptaci, dar cele mai exigente două viraje sunt stângaci: ceea ce înseamnă că anvelopele descărcate intră în ele relativ reci de fiecare dată.
 • Primele curse consecutive pe același circuit din acest an înseamnă că echipele vor avea o mulțime de date și oportunități de a maximiza potențialul anvelopelor – în special în timpul celui de-al doilea weekend. Drept urmare, echipele se vor concentra în special pe cele mai moi anvelope C5 atunci când vine vorba de pregătirea pentru Marele Premiu al Austriei.
 • În trecut, aceasta a fost o cursă cu o singură oprire pe hârtie – în afară de ocaziile în care o mașină de siguranță i-a determinat pe piloți să ia o oprire „gratuită”. Acesta va fi cazul din nou la Marele Premiu al Stiriei, dar nominalizarea mai blândă de o săptămână mai târziu ar putea împinge echipele mai aproape de un dublu-stop pentru Marele Premiu al Austriei.

Formula 3, ce să așteptăm:

 • Cel de-al doilea weekend de cursă din Austria va include și al treilea etapa al sezonului de Formula 3. Compoziție P Zero Yellow MEDIUM a fost nominalizat pentru prima dată în 2021, după ce anvelopele dure au fost utilizate în timpul rundelor de deschidere în Spania și Franța.
 • Piloții vor primi patru seturi noi de anvelope medii plus un set de anvelope dure preluate din runda anterioară pentru utilizare în antrenamente libere, precum și două seturi de anvelope umede. Anul trecut, Formula 3 a organizat weekend-uri de cursă spate-în-spate în Austria, cu anvelopa medie folosită în prima rundă înainte de trecerea la anvelopa tare pentru al doilea eveniment.
 • Echipele și piloții au testat, de asemenea, la Red Bull Ring cu anvelopele medii în aprilie, așa că au o idee bună despre ce să se aștepte din weekend.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Încă o dată după anul trecut, Austria găzduiește curse consecutive, ceea ce înseamnă că echipele au o mulțime de date pe această pistă și experiență recentă despre cum să facă față provocărilor și tacticii sale specifice. Cu toate acestea, a avea două nominalizări diferite pentru anvelope este o premieră pentru Red Bull Ring, așa că va fi interesant să vedem cum echipele primesc cele mai moi anvelope C5 pentru al doilea weekend de cursă – și modul în care noua selecție influențează strategia în ordine pentru a crea oportunități diferite în comparație cu Marele Premiu al Stiriei precedent. ”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Red Bull RIng

Alte știri Pirelli:

 • După o absență de 19 ani, Campionatul Mondial de Raliuri revine la legendarul Raliu Safari din Kenya în același weekend cu Marele Premiu al Stiriei. Pirelli va furniza anvelopele sale Scorpion, special dezvoltate pentru curse pe pietriș pentru toate cele 58 de mașini.
 • Piloții Emil Frey Racing au câștigat pentru Lamborghini cea mai recentă rundă a GT World Challenge Sprint Cup la Zandvoort, care rulează, de asemenea, exclusiv pe anvelopele Pirelli.
 • După Marele Premiu al Austriei, AlphaTauri va rămâne la Red Bull Ring pentru testul cu anvelopelor de 18 inci de la Pirelli pentru 2022, concentrându-se pe anvelopele slick de ultimă generație în perioada 6-7 iulie.

Red Bull RIng

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss