Latest Posts

Marele Premiu al Statelor Unite – Avancronică – Pirelli Report (+Program TV)

Vizualizări: 13140

Formula 1 este prezentă în acest weekend la Austin pe COTA pentru Marele Premiu al Statelor Unite 2022. Iată o avanpremieră de la Pirelli Motorsport însoțită de programul complet furnizat de GP24 Media al celei de-a 19-a etape din sezonul 2022 al Formulei 1.

Marele Premiu al Statelor Unite – Avancronică – Pirelli Report (+Program TV)

TRĂIND VISUL AMERICAN: CELE TREI PNEURI DE LA MIJLOCUL GAMEI PREZENTE LA AUSTIN

Max Verstappen de la Red Bull Racing se îndreaptă spre Austin cu titlul mondial adjudecat. Acesta încearcă să egaleze pe COTA recordul istoric de 13 victorii într-un sezon a lui Michael Schumacher și Sebastian Vettel. Pentru titlul de vicecampion mondial avem o luptă strânsă între Charles Leclerc și Sergio Perez, mexicanul având un punct avans. În campionatul constructorilor, echipa Red Bull Racing iși poate adjudeca titlul în US. Pentru acest fapt trebuie să termine cursa cu 147 de puncte avans. În prezent conduc clasamentul general, fiind la 165 de puncte de Ferrari.

Marele Premiu al Statelor Unite - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Formula 1 a venit pentru prima oară pe COTA în 2012. Lewis Hamilton deține cele mai multe victorii, 5. Pentru a sublnia superioritatea statistică a britanicului pe acest circuit trebuie să adăugăm că niciun alt pilot nu are victorii multiple la Austin. Max Verstappen a câștigat ediția din 2021 după ce a controlat în întregime cursa.

Marele Premiu al Statelor Unite - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

PNEURILE ȘI PISTA

 • Pentru Austin au fost nominalizate cele trei compoziții de pneuri de la mijlocul gamei: C2 ca P Zero Alb hard, C3 ca P Zero Galben medium și C4 ca P Zero Roșu soft,
 • Suprafața neuniformă a pistei obligă echipele să ruleze cu o gardă la sol mai ridicată ceea ce influențează performanțele aerodinamice. Echipele vor trebui să studieze datele cu atenție pentru a obține cel mai bun set up.
 • Marele Premiu al Statelor Unite a fost anul trecut cu două opriri, dar cu o gamă de pneuri complet nouă, ar putea fi o poveste diferită de data aceasta – grație noului regulament, condițiilor meteo diferite și a altor variabile ale pistei.
 • Așa cum a fost cazul în Japonia, a doua sesiune de antrenamente libere a fost extinsă la 90 de minute pentru a se putea testa pneurile slick prototip pentru 2023, ceea ce va ajuta la obținerea unui fin reglaj al compozițiilor pentru anul viitor înainte ca echipele să încerce versiunile definitive după Marele Premiu din Abu Dhabi. Întreaga sesiune FP2 va fi dedicată testelor de pneuri, Pirelli pregătind planul de rulare. Dacă o echipă folosește un pilot tânăr pentru FP1, i se permite să ruleze propriul program pentru o parte din FP2, înainte de a se concentra pe testele de pneuri pentru restul sesiunii. Pneurile prototip vor putea fi ușor de recunoscut pentru că nu vor fi marcate prin culori pe lateral.

Marele Premiu al Statelor Unite - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Marele Premiu al Statelor Unite - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Statelor Unite în acest weekend:

 • Vineri 21.10.2022, 22:00 – 23:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD) – premieră ora 00:00, Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbătă 22.10.2022, 01:00 – 02:30, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbăta 22.10.2022, 22:00 – 23:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD) – premieră ora 00:00, Orange Sport 3 (+HD)
 • Duminică 23.10.2022, 01:00 – 02:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Duminica 23.10.2022, 22:00 – 00:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD)
 • Pentru canalele Prima Sport nu este afișat programul TV

Marele Premiu al Statelor Unite - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

„Circuit of the Americas are un layout echilibrat când vine vorba despre solicitările la care sunt supuse mașinile și pneurile în privința tracțiunii, frânării și încărcării laterale, dar este în special o pistă cursivă pe care piloții o iubesc, dar care fără doar și poate prezintă câteva secțiuni ce nu ar trebui subestimate. Pista a fost parțial reasfaltată în 2020, iar un proces de „măcinare” al asfaltului a avut loc anul trecut cu scopul de a răzui denivelările ce obligau echipele să înalțe mașinile, ceea ce le afecta aerodinamica.”

“În primele trei sesiuni de antrenament, vom observa un grad ridicat de evoluție al pistei astfel că va fi vital ca echipele să colecteze cât mai multe date în FP3 pentru a-și defini cea mai bună strategie. A doua sesiune de antrenamente va fi dedicată testelor pentru pneurile slick pentru 2023, dacă vremea va permite. Condițiile meteo în Austin au fost extrem de variabile în trecut, astfel că avem un circuit unde trebuie să fim pregătiți pentru orice!”.

Marele Premiu al Statelor Unite - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Marele Premiu

GT
Cursa de 8 ore de la Indianapolis, penultima etapă a Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli, a fost câștigată de echipa Mercedes, Daniel Juncadella, Raffaelle Marciello și Daniel Morad plecați de pe poziția 15 pe grilă. Trio-ul câștigător a obținut victoria cu o diferență de doar 0.8 secunde în fața echipajului Ferrari cu Ulysse De Pauw, Antonio Fuoco și Daniel Serra, titlul urmând să se decidă în ultima rundă: Gulf 12 Ore

Raliuri
Catalunya Rally de Espana, penultima rundă a WRC echipat de Pirelli, va avea loc în același weekend cu Marele Premiu al Statelor Unite. În timp ce Kalle Rovanpera a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria acestui sport, lupta pentru titlul constructorilor este încă deschisă între Toyota și Hyundai.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marele, Premiu, Singapore
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss