GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Rusiei – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

Marele Premiu al Rusiei
Vizualizări: 10049

Marele Premiu al Rusiei din 2021 va avea loc la Autodromul de la Soci, după 14 curse distractive. Miza este mare, deoarece lupta pentru campionat este mai aproape ca niciodată. Max Verstappen și Lewis Hamilton sunt separați de doar cinci puncte în cursa pentru Campionatul Mondial de Piloți.

Înțeles, cei doi bărbați din topul clasamentului au dominat titlurile din știri F1 anul acesta. Cu toate acestea, există și lupte strâns disputate care se desfășoară mai jos in clasamentele.

Marele Premiu al Rusiei

De ce am ales aceste pneuri:

 • Pentru prima dată din Austria, trei cele mai soft compoziții din gamă au fost nominalizate pentru acest weekend în care se va desfășura Marele Premiu al Rusiei: C3 ca P Zero Alb hard, C4 ca P Zero Galben medium și C5 ca P Zero Roșu soft. Aceasta este aceeași nominalizare ca și cea făcută pentru Rusia sezonul trecut, când evenimentul s-a disputat într-o perioadă similară a anului.
 • Sochi este o pistă de severitate scăzută iar suprafața s-a maturizat ușor de când asfaltul a fost așezat în urmă cu 10 ani. Drept rezultat, cel mai soft cauciuc din gama P Zero este alegerea perfectă pentru pista rusească.
 • Vremea ar trebui să fie moderată în această perioadă a anului, ceea ce va duce la o degradare termică redusă, deși acest aspect are mai degrabă de a face cu desenul pistei și cu abrazivitatea sa.

Caracteristicile pistei:

Marele Premiu al Rusiei

 • Virajele plasate în jurul Parcului Olimpic Sochi sunt în general de viteză mică și medie, cu câteva viraje la 90 de grade. În general, circuitul se rezumă la tracțiune și frânare, astfel că este „rear-limited” (contează mai mult aderența și tracțiunea generate de trenul spate).
 • Cel mai solicitant viraj (și singurul limitat față) este Virajul 3: un viraj de stânga multi-apex similar într-o anume proporție cu faimosul viraj 8 de la Istanbul, Turcia, următoarea cursă din calendar.
 • Echipele tind să ruleze cu o forță de apăsare medie spre scăzută, și datorită faptului că Sochi are linii drepte destul de lungi, care pun în valoare aderența mecanică oferită de pneuri.
 • Pista nu este utilizată de-a lungul sezonului, așa că va fi în mare parte „verde” și alunecoasă spre startul weekendului. Aceasta poate uneori să genereze derapaje ale pneurilor, în special în antrenamentele de vineri dar, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, grainingul se reduce mult de la antrenamente la cursă datorită evoluției pistei.
 • Marele Premiu al Rusiei a fost în mod tradițional o cursă cu o singură oprire, și acesta a fost cazul și anul trecut. Primii doi clasați au avut o strategie medium-hard, dar au mai fost variații în pluton, unii piloți luând startul pe soft, iar trei concurenți utilizând toate cele trei compozițiile.

Marele Premiu al Rusiei

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formula 2 / 3, la ce ne așteptăm:

Neobișnuit, atât Formula 2 cât și Formula 3 vor avea loc la Sochi, după o schimbare a calendarului pentru Formula 3, care ajunge acum la ultima etapă (din cele șapte) pe circuitul din Rusia. Formula 2 va avea acum a șasea etapă din opt, cu pneurile P Zero Galben medium și P Zero Mov fiind nominalizate.

Această nominalizare va fi utilizată pentru ultimele două runde, fiind identică cu nominalizarea pentru F2 de anul trecut din Rusia. Formula 3 revine la Sochi pentru prima dată din 2019 (când Robert Shwartzman a obținut titlul) cu P Zero Alb hard. Cu două campionate și cele șase curse ce vor avea loc în Formula 2 și Formula 3 în acest weekend precum și în Formula 1, Pirelli va aduce la Sochi peste 3500 de pneuri.

Marele Premiu al Rusiei

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

”Am văzut în trecut că au fost abordări strategice diferite, cu trei compoziții pe grilă la startul cursei și diverse tactici de-a lungul Marele Premiu al Rusiei. Anul trecut, softul C5 a performat peste așteptări, nivelul de granulare fiind redus pentru toate compozițiile între antrenamente și cursă, datorită evoluției masive a pistei.

În trecut, unii piloți au încercat o trecere pe compoziția mai dură foarte devreme în încercarea de a o utiliza până la final, dar anul trecut acest lucru nu a fost posibil, asfaltul fiind mai matur și mai puțin neted decât în trecut. Cu mai multă gumă pe pistă de la programul încărcat al curselor suport, evoluția pistei și aderența ar trebui să crească și mai mult.”

Marele Premiu al Rusiei

Unde să urmăriți Marele Premiu al Rusiei de Formula 1 în acest weekend:

 • Vineri 24.09.2021, 11:30 – 12:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 4, Looksport 3 HD, Telekom Sport 3 HD
 • Vineri 24.09.2021, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 4, Looksport 3 HD, Telekom Sport 3 HD
 • Sambata 25.09.2021, 12:00 – 13:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2, Looksport 3 HD, Telekom Sport 3 HD
 • Sambata 25.09.2021, 15:00 – 16:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 2, Looksport 3 HD, Telekom Sport 3 HD
 • Duminica 26.09.021, 15:00 – 17:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2, Digi 4K, Looksport +, Telekom Sport 3 HD

Câteva informații despre Circuitul de la Soci:

Marele Premiu al Rusiei

Alte știri Pirelli:

 • Ultima etapă a GT World Challenge Sprint Cup serie echipată de Pirelli va avea loc în același weekend cu Marele Premiu al Rusiei, pe circuitul din Valencia- Spania.
 • Campionatul Mondial de Raliuri – al cărui furnizor exclusiv este Pirelli – a anunțat că ultima etapă de anul acesta va fi Monza Rally între 19-21 noiembrie, pe probele localizate în jurul circuitului care găzduiește Marele Premiu al Italiei.
 • Pirelli a prezentat recent primul pneu de stradă certificat FSC (Forest Stewardship Council) la Munich Mobility Show, care subliniază producția sustenabilă.

Marele Premiu al Rusiei

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES