More

  Latest Posts

  Marele Premiu al Rusiei 2019 – Preview

  Cu doar 6 curse rămase până finalul sezonului, Formula 1 ajunge din nou în Rusia pentru a 6-a oară. Rusia și-a făcut debutul în campionatul mondial de Formula 1 in 2014 cu circuitul amenajat în jurul parcului olimpic din Soci. Singurii câștigători din scurta istorie al marelui premiu au fost cei de la Mercedes. Lewis Hamilton și-a adjudecat 3 victorii în 2014, 2015 și 2018, Valtteri Bottas a obținut prima sa victorie din carieră aici în 2017 în timp ce Nico Rosberg și-a pavat drumul spre titlu în 2016 obținând victoria la Soci. Și anul acesta cursa se desfășoară înspre finalul sezonului, mutare care a avut loc anul trecut după ce Marele Premiu al Malaysiei nu a mai avut loc, iar locul său în calendar trebuia luat de altă cursă.

  Circuitul de la Marea Neagră e cunoscut în special pentru celebrul viraj 3, o adevărată încercare pentru condiția fizică a fiecărui pilot. Monoposturile vor trebui să completeze un arc de cerc în jurul „Olympic Medal Plaza”, locul de decernare a medaliilor cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014. Liniile drepte sunt un alt aspect important, linia de start/sosire și zona dintre virajul 10 și 13 oferă un avantaj important echipelor cu viteze mari de top. Cele 11 viraje de dreapta combinate cu cele 7 viraje de stânga formează un tur de 5.848 km parcurs în sensul acelor de ceasornic. Deținătorul celui mai rapid timp aici la Soci este Valtteri Bottas cu 1:31.387 în timpul calificărilor din 2018, dar și cu un 1:35.861, cel mai rapid timp din cursă.

  Imagini pentru soci f1 circuit

  Echipele nu au venit cu prea multe noutăți în Rusia având în vedere perioada scurtă de după Marele Premiu din Singapore, dar vreau să profit de această ocazie pentru a discuta despre motoarele utilizate de fiecare pilot și echipă până acum. În imaginea de mai jos o să puteți vedea puținii piloți care încă sunt la al treilea motor și nu și-au adjudecat penalizări. Ferrari, Mercedes, Haas și Williams sunt singurele echipe care par a fi capabile să utilizeze doar 3 unități pentru tot sezonul. Se poate vedea cum al treilea motor Ferrari adus în Italia, combinat cu pachetul aerodinamic nou din Singapore se suprapun cu revenirea acestora pe prima treaptă a podiumului.

  Post image

  În schimb, la celălalt capăt al spectrului îi găsim pe piloții Renault și Toro Rosso, cu câte 5,6 motoare folosite până acum. Renault a decis să își asume aceste penalizări pentru a veni cu upgrade-uri dese cu scopul de a dezvolta power unit-ul care le-a adus acel rezultat excelent în Italia (4-5). Tot cu același scop, piloții Toro Rosso au trebuit să plece mai des din coada grilei pentru a dezvolta motorul Honda pentru ei și pentru echipa mare, Red Bull.

  Uitându-ne la selecția de pneuri, alegerile echipelor sunt destul de standard, pneurile Soft urmând să fie folosite în număr mare în calificări și în antrenamente, iar cele Medii și Hard rămân pentru cursa de duminică.

  În ceea ce privește prognoza meteo, temperaturile par să fie stabile în jurul valorii de 21-23 grade Celsius, cu șanse în schimb de peste 50% de ploaie pentru sâmbătă și duminică.

  Programul acestui weekend (Ora României):

  VINERI (27.09.2019)

  • Prima sesiune de antrenamente (FP1) – 11:00
  • A doua sesiune de antrenamente (FP2) – 15:00 

  SÂMBĂTĂ (28.09.2019)

  • A treia sesiune de antrenamente (FP3) – 12:00
  • Calificările – 15:00

  DUMINICĂ (29.09.2019)

  • Marele Premiu al Rusiei – 14:10

   

  Photo credits: F1Destination, Reddit


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss