GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Qatarului – Avancronica – Pirelli Report. (+ Program TV)

Marele Premiu al Qatarului
Vizualizări: 10283

Formula 1 se îndreaptă către un teritoriu complet nou cu Marele Premiu al Qatarului și Circuitul Internațional Losail în acest weekend, a 20-a rundă a sezonului 2021 de Formula 1.

Marele Premiu al Qatarului

Marele Premiu al Qatarului

De ce am ales aceste pneuri:

 • Datele existente și simulările făcute de echipe indică Losail ca un circuit cu o pistă extrem de severă cu viraje foarte solicitante – similar cu Silverstone sau Mugello – și cu un asfalt destul de agresiv. Aderența ar putea fi de asemenea afectată de nisipul suflat de vânt din deșertul înconjurător. Cum Qatar este o locație complet nouă pentru Formula 1, Pirelli a optat pentru cele mai dure dintre compozițiile sale: capabile să facă față necesităților variate de pe Losail.

Caracteristicile pistei:

Marele Premiu al Qatarului – Avancronica – Pirelli Report. (+ Program TV)

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

 • Există o linie dreaptă lungă de aproape un kilometru, dar și o succesiune rapidă de 16 viraje care compune restul turului, ceea ce înseamnă că pneurile vor lucra permanent din greu. Este de așteptat ca aceasta să ducă la un înalt grad de degradare.
 • Pista încă mai are suprafața originală din 2004, care oferă o aderență ridicată și a devenit destul de abrazivă odată cu trecerea timpului, accentuând uzura și degradarea.
 • În ciuda prezenței ierbii artificiale strategic plasate de-a lungul circuitului pentru a păstra deoparte nisipul spulberat de vânt din deșert, asfaltul ar putea deveni foarte prăfos ceea ce va afecta aderența.
 • Virajele 12 și 14 – un triplu apex de dreapta, se transformă într-un singur viraj care generează 5,2g, asemănător faimosului Viraj 8 din Turcia – doar că în sens opus.
 • Qatar este doar una dintre cele patru curse care se desfășoară seara sub lumină artificială. Aceasta înseamnă că evoluția pistei de-a lungul Marele Premiu ar putea fi destul de diferită comparativ cu o cursă standard desfășurată după-amiază, cu o potențială scădere pe măsură ce cursa se derulează. În deșert există o mare diferență de temperatură între zi și noapte. În timp ce cursa are loc la ora locală 17.00, FP1 și FP3 se derulează în plină zi pe căldură, astfel că doar FP2 și calificările vor oferi cu adevărat o imagine reprezentativă pentru condițiile de cursă.
 • Nu există alte curse suport iar circuitul nu a fost utilizat recent, ceea ce înseamnă că nu există gumă pe pistă înainte de apariția mașinilor de F1. Drept rezultat piloții se pot aștepta la o pistă alunecoasă și un mare grad de evoluție a sa. Suprafața ar putea fi de asemenea „resetată” de nisipul suflat de vânt de-a lungul weekend-ului.

Marele Premiu al Qatarului

Marele Premiu al Qatarului

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Qatar ne va oferi o nouă încercare într-o locație unică cu un caracter special astfel că suntem foarte nerăbdători de această primă vizită. Venirea pe un nou circuit nu este o experiență complet nouă pentru noi, și ne bazăm pe datele din simulator precum și pe informațiile despre pistă pe care le-am colectat în avans pentru a selecta nominalizarea ce va fi utilizată.

Nu am avut șansa să măsurăm abrazivitatea asfaltului cu propriile noastre instrumente, dar promotor-ul ne-a oferit informații utile despre caracteristicile suprafeței. Din ceea ce putem vedea, cea mai dură selecție de pneuri din gamă se va potrivi perfect pe Losail, datorită asfaltului destul de abraziv și a virajelor solicitante. Dar cum n-am fost niciodată prezenți aici, ne vom putea face o imagine realistă asupra modului în care se comportă pneurile după ce vom ajunge pe circuit.”

Marele Premiu al Qatarului

Unde să urmăriți Marele Premiu al Braziliei de Formula 1 în acest weekend:

 • Vineri 19.11.2021, 12:30 – 13:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2, Telekom Sport 3 HD, Looksport 3 HD
 • Vineri 19.11.2021, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2, Telekom Sport 3 HD, Looksport 3 HD
 • Sambata 20.11.2021, 13:00 – 14:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (21:00), Telekom Sport 3 HD, Looksport 3 HD
 • Sambata 20.11.2021, 16:00 – 17:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 3, Telekom Sport 2 HD, Looksport 3 HD
 • Duminica 21.11.2021, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1, Digi 4K, Telekom Sport 3 HD, Looksport +

Alte știri Pirelli:

 • Ultima etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) va avea loc weekendul acesta în cadrul Rally Monza: evenimentul de casă Pirelli. Pilotul Toyota, Sebastien Ogier pornește ca favorit pentru a se încununa pentru a doua oară consecutiv campion mondial utilizând pneurile Pirelli. Trei tipuri de pneuri au fost nominalizate, inclusiv pneul de zăpadă Sottozero, în caz de vreme extremă.
 • Patru femei pilot au avut un prim contact cu mașinile de Formula 3 la circuitul Magny-Cours din Franța, ca parte a unei inițiative a organizatorilor campionatului sprijinit de Pirelli. Cele patru tinere doamne care s-au aflat pe pistă sunt Nerea Martin și Irina Sidorkova de la W Academy, precum și Maya Weug și Doriane Pin de la Iron Dames.

Marele Premiu al Qatarului

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES