Latest Posts

Marele Premiu al Qatar-ului “revine pentru a înlocui Marele Premiu al Rusiei”

Vizualizări: 22127

Șefii Formulei 1 ar fi înlocuit Marele Premiu al Rusiei de la Sochi cu cel din Qatar, în încercarea de a bate recorduri. F1 dorea un calendar de 23 de curse pentru 2022, pentru a deveni cel mai lung sezon din istoria acestui sport.

Rusia urma să găzduiască o cursă pe Autodromul Sochi la sfârșitul lunii septembrie, dar contractul a fost anulat cu efect imediat după invazia Ucrainei. În prezent, rapoarte ale publicației olandeze NOS sugerează că F1, ca înlocuitor direct, a ales deja Circuitul Internațional Losail din Qatar pentru a găzdui cea de-a doua cursă, un anunț oficial fiind așteptat în curând.

Circuitul și-a făcut debutul în F1 în sezonul trecut, înlocuind Marele Premiu al Australiei, anulat în noiembrie. Dacă va fi confirmat pentru sfârșitul lunii septembrie, Qatar ar fi prima cursă dintr-o triplă serie de curse, urmând Singapore și Japonia. Țara din Golf a semnat deja un contract pe zece ani cu F1, începând cu sezonul 2023. Se preconizează că acesta va avea loc într-un nou loc de desfășurare, mulți dintre ei subliniind Doha Corniche ca fiind o opțiune. Se aștepta ca Qatar să ia o pauză de la F1 în 2022 pentru a se concentra pe găzduirea Cupei Mondiale, care începe în noiembrie.

Qatar

Lewis Hamilton s-a pronunțat împotriva abuzurilor privind drepturile omului în cursa din sezonul trecut, pe care a câștigat-o. De asemenea, septuplul campion a îmbrăcat o cască specială în semn de omagiu pentru comunitatea LGBTQ+, pentru a sensibiliza publicul cu privire la discriminare. El a declarat anterior: „Suntem conștienți că există probleme în aceste locuri în care mergem. Dar, desigur, Qatar pare să fie considerat unul dintre cele mai rele din această parte a lumii”.

„Pe măsură ce sportul merge în aceste locuri, este de datoria lor să sensibilizeze asupra acestor probleme. Aceste locuri au nevoie de control. Egalitatea drepturilor este o problemă serioasă”. Se pare că FIA a discutat cu două țări pentru găzduirea unei curse de când Rusia a fost eliminată. Jurnalistul Tobi Grüner a sugerat că s-au purtat discuții cu privire la o a doua cursă pe circuitul exterior al Bahrainului.

GP Sakhir găzduiește acest traseu în 2020, cu o victorie șocantă a lui Sergio Perez de la Racing Point. Proprietarul circuitului de la Portimao, Paulo Pinheiro, a făcut presiuni și el pentru a găzdui un Mare Premiu al Portugaliei după sloturile din 2020 și 2021. De asemenea, s-a raportat că Circuitul Sepang din Malaezia, Circuitul Internațional Shanghai din China sau Istanbul Park din Turcia ar fi putut găzdui, de asemenea, curse în sloturile disponibile.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss