GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Qatar-ului “revine pentru a înlocui Marele Premiu al Rusiei”

Qatar
Vizualizări: 21638

Șefii Formulei 1 ar fi înlocuit Marele Premiu al Rusiei de la Sochi cu cel din Qatar, în încercarea de a bate recorduri. F1 dorea un calendar de 23 de curse pentru 2022, pentru a deveni cel mai lung sezon din istoria acestui sport.

Rusia urma să găzduiască o cursă pe Autodromul Sochi la sfârșitul lunii septembrie, dar contractul a fost anulat cu efect imediat după invazia Ucrainei. În prezent, rapoarte ale publicației olandeze NOS sugerează că F1, ca înlocuitor direct, a ales deja Circuitul Internațional Losail din Qatar pentru a găzdui cea de-a doua cursă, un anunț oficial fiind așteptat în curând.

Circuitul și-a făcut debutul în F1 în sezonul trecut, înlocuind Marele Premiu al Australiei, anulat în noiembrie. Dacă va fi confirmat pentru sfârșitul lunii septembrie, Qatar ar fi prima cursă dintr-o triplă serie de curse, urmând Singapore și Japonia. Țara din Golf a semnat deja un contract pe zece ani cu F1, începând cu sezonul 2023. Se preconizează că acesta va avea loc într-un nou loc de desfășurare, mulți dintre ei subliniind Doha Corniche ca fiind o opțiune. Se aștepta ca Qatar să ia o pauză de la F1 în 2022 pentru a se concentra pe găzduirea Cupei Mondiale, care începe în noiembrie.

Qatar

Lewis Hamilton s-a pronunțat împotriva abuzurilor privind drepturile omului în cursa din sezonul trecut, pe care a câștigat-o. De asemenea, septuplul campion a îmbrăcat o cască specială în semn de omagiu pentru comunitatea LGBTQ+, pentru a sensibiliza publicul cu privire la discriminare. El a declarat anterior: „Suntem conștienți că există probleme în aceste locuri în care mergem. Dar, desigur, Qatar pare să fie considerat unul dintre cele mai rele din această parte a lumii”.

„Pe măsură ce sportul merge în aceste locuri, este de datoria lor să sensibilizeze asupra acestor probleme. Aceste locuri au nevoie de control. Egalitatea drepturilor este o problemă serioasă”. Se pare că FIA a discutat cu două țări pentru găzduirea unei curse de când Rusia a fost eliminată. Jurnalistul Tobi Grüner a sugerat că s-au purtat discuții cu privire la o a doua cursă pe circuitul exterior al Bahrainului.

GP Sakhir găzduiește acest traseu în 2020, cu o victorie șocantă a lui Sergio Perez de la Racing Point. Proprietarul circuitului de la Portimao, Paulo Pinheiro, a făcut presiuni și el pentru a găzdui un Mare Premiu al Portugaliei după sloturile din 2020 și 2021. De asemenea, s-a raportat că Circuitul Sepang din Malaezia, Circuitul Internațional Shanghai din China sau Istanbul Park din Turcia ar fi putut găzdui, de asemenea, curse în sloturile disponibile.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES