Latest Posts

Marele Premiu al Portugaliei rămâne în calendarul Formulei 1

Vizualizări: 13171

După succesul întrecerii organizate la Portimao anul trecut, Marele Premiu al Portugaliei va rămâne în calendarul Formulei 1 în 2021. Etapa portugheză va avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai.

Cu un loc rămas liber în calendarul competițional al Formulei 1 din 2021, organizatorii campionatului mondial au rezolvat ca locul disponibil să fie preluat de Portimao. Astfel, după magistralul succes din 2020, Marele Premiu al Portugaliei va reveni pentru al doilea an la rând în Marele Circ.

Anul trecut, Portimao a fost etapă de rezervă, dar, după ce mai multe circuite și-au anulat grand prix-urile, circuitul portughez a fost trecut în prima linie. Mai mult, etapa din Portugalia a fost una dintre puținele runde din 2020 în care suporterii au putut participa la cursă.

27000 de spectatori au asistat la cea de-a 92-a victorie a lui Lewis Hamilton din carieră. Grație succesului obținut în Portugalia, britanicul a devenit pilotul cu cele mai multe victorii din istoria Formulei 1, depășind astfel vechiul record al lui Michael Schumacher, care avea 91 de victorii de grand prix.

“Sunt încântați să anunțăm faptul că Formula 1 va reveni la Portimao după succesul extraordinar de anul trecut. Ținem să le mulțumim promotorilor și guvernului portughez pentru munca depusă. Suntem încrezători că în 2021 situația va fi mai bună, mai ales după ce am reușit anul trecut să organizăm 17 curse într-o situație critică. Sperăm să avem fani la Portimao și anul acesta.” a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Formulei 1.

Portugalia a fost o gazdă constantă a Formulei 1 la sfârșitul anilor ’50 și între 1985 și 1996. După 24 de ani de absență, Portugalia a revenit în Marele Circ anul trecut cu prilejul etapei de la Portimao. Cele mai multe victorii în Marele Premiu al Portugaliei le au Alain Prost și Nigel Mansell, cu câte trei succese fiecare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Formula 1
Photocredit: MotorBox
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss