More

  Latest Posts

  Marele Premiu al Portugaliei rămâne în calendarul Formulei 1

  După succesul întrecerii organizate la Portimao anul trecut, Marele Premiu al Portugaliei va rămâne în calendarul Formulei 1 în 2021. Etapa portugheză va avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai.

  Cu un loc rămas liber în calendarul competițional al Formulei 1 din 2021, organizatorii campionatului mondial au rezolvat ca locul disponibil să fie preluat de Portimao. Astfel, după magistralul succes din 2020, Marele Premiu al Portugaliei va reveni pentru al doilea an la rând în Marele Circ.

  Anul trecut, Portimao a fost etapă de rezervă, dar, după ce mai multe circuite și-au anulat grand prix-urile, circuitul portughez a fost trecut în prima linie. Mai mult, etapa din Portugalia a fost una dintre puținele runde din 2020 în care suporterii au putut participa la cursă.

  27000 de spectatori au asistat la cea de-a 92-a victorie a lui Lewis Hamilton din carieră. Grație succesului obținut în Portugalia, britanicul a devenit pilotul cu cele mai multe victorii din istoria Formulei 1, depășind astfel vechiul record al lui Michael Schumacher, care avea 91 de victorii de grand prix.

  “Sunt încântați să anunțăm faptul că Formula 1 va reveni la Portimao după succesul extraordinar de anul trecut. Ținem să le mulțumim promotorilor și guvernului portughez pentru munca depusă. Suntem încrezători că în 2021 situația va fi mai bună, mai ales după ce am reușit anul trecut să organizăm 17 curse într-o situație critică. Sperăm să avem fani la Portimao și anul acesta.” a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Formulei 1.

  Portugalia a fost o gazdă constantă a Formulei 1 la sfârșitul anilor ’50 și între 1985 și 1996. După 24 de ani de absență, Portugalia a revenit în Marele Circ anul trecut cu prilejul etapei de la Portimao. Cele mai multe victorii în Marele Premiu al Portugaliei le au Alain Prost și Nigel Mansell, cu câte trei succese fiecare.

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: MotorBox


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss