GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Olandei 2021 – Avancronica – Pirelli Report.

Vizualizări: 11471

Marele Premiu al Olandei din 2021 va avea loc în weekendul următor pe circuitul istoric de Formula 1 din Zandvoort. Anul trecut Covid-19 a reușit să oprească Marele Premiu al Olandei, anul acesta mai multe ONG-uri de mediu au încercat să împiedice acest lucru.

Dar astăzi, hotărârea finală a tribunalului din Haarlem a declarat că Marele Premiu al Olandei 2021 ar putea avea loc așa cum era planificat. Cu toate acestea, reglementările Covid-19 ale guvernului olandez au redus numărul permis de spectatori de la 100.000 la 70.000 cu mai puțin de 2 săptămâni înainte de eveniment. Dar Marele Premiu al Olandei va fi un fapt și un Grand Prix de Formula 1 va reveni în dune pentru prima dată din 1985.

Cele mai dure trei compoziții din gamă pentru revenirea f1 la Zandvoort.

Olandei

De ce am ales aceste pneuri:

  • Cele mai dure trei compoziții din gama P Zero au fost alese pentru a patra oară anul acesta, pentru Zandvoort care revine în Formula 1, în Marele Premiu al Olandei, după o absență de 36 de ani. C1 este compoziția P Zero Alb HARD, C2 P Zero Galben MEDIUM și C3 ca P Zero roșu SOFT.
  • Revenirea Marelui Premiu al Olandei a fost inițial programată pentru 2020, dar a fost amânată pentru anul acesta din cauza pandemiei. Cu câteva viraje mai solicitante și fără date anterioare pe care să ne bazăm, alegerea celor mai dure pneuri a fost cea corectă.

Caracteristicile pistei:

Olandei

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • Circuitul de la Zandvoort este oarecum diferit față de pista care a găzduit ultimul Grand Prix de F1 în 1985. În special, virajele 3 și 14 (denumite după fostul director al circuitului John Hugenholtz și respectiv pilotul olandez Arie Luyendyk) sunt acum înclinate la 19 grade. Aceasta înseamnă aproape dublu față de înclinarea de la Indianapolis, care este de aproape nouă grade – ceea ce înseamnă că mașinile vor putea aborda aceste viraje mult mai rapid decât o făceau în trecut, cu mai multă energie care va apăsa asupra pneurilor.
  • Virajul 14 se abordează flat-out, generând forțe de peste 4G în timp ce în alte două viraje se frânează puternic la aproape 5G: intrarea în virajele 1 și 11. Virajul 7 generează forțe laterale de 5G, abordat la peste 260 km/h. Acesta duce imediat în virajele 8 și 9, completând o secvență de trei viraje consecutive cu forțe G ridicate.
  • Așa cum era de așteptat de la un circuit inaugurat inițial în 1948, Zandvoort are un aer old-school pregnant, cu viraje rapide și înguste, și cu o serie de diferențe de nivel.
  • Unul dintre cele mai faimoase viraje este acul de păr Tarzan: primul viraj al turului, care este acum mai aproape de linia de start finiș decât a fost inițial. Virajul Hans Ernst dinspre finalul turului are de asemenea o ieșire mai largă decât înainte, permițând piloților să pună mai rapid puterea jos.
  • Zandvoort este localizat între dune de nisip aproape de plajă, cu vântul suflând uneori nisip pe pistă și afectând aderența; un subiect asociat de obicei cu locuri precum Bahrain.

Olandei

Formula 3, la ce ne așteptăm:

Campionatul de Formula 3 continuă la Zandvoort, după o săptămână de la ultima cursă de la Spa, cu pneuri HARD Pirelli P Zero. Doar o singură compoziție este folosită la fiecare cursă, conform regulamentului, cu cinci din 10 etape ale anului având ca nominalizare pneul hard, iar celelalte cinci pneul medium.

Cu cerințele extreme de la Zandvoort datorită virajelor înclinate care scot multă energie din pneuri, structura este extrem de solicitată – în special și pentru că nu există pitstop-uri obligatorii în Formula 3. Nu există un set suplimentar adus de la Spa pentru antrenamente în acest weekend: în loc piloții primesc un set nou extra de pneuri hard.

Olandei

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

”Marele Premiu al Olandei reprezintă evident o nouă încercare, dar mulțumită datelor oferite de Formulai 1 și echipei, am putut face o nominalizare care este strâns legată de ceea ce dorim de la această nouă locație. Fiind o nouă pistă, sesiunile de antrenamente libere vor fi esențiale pentru acumularea datelor și formularea strategiei pentru pneuri în cursă.

Ce este sigur este că desenul circuitului va solicita pneurile extrem de tare, așa cum am observat și pe simulările computerizate pe care le-am făcut până acum. Am fost deja prezenți la Zandvoort în GT World Challenge anul acesta și am putut aduna astfel informații utile.”

Olandei

Alte știri Pirelli:

  • Vineri  nu va fi chiar prima dată când pneurile Pirelli vor fi prezente la Zandvoort în era modernă a Formulei 1: anul trecut Max Verstappen a făcut un tur demonstrativ într-o mașina Red Bull RB8 specificație 2012.
  • GT World Challenge Sprint Cup se reia în același weekend cu Grand Prix-ul Olandei la Brands Hatch – care a găzduit Marele Premiu al Marii Britanii în 1986.
  • Pirelli a prezentat un nou pneu de pistă personalizat pentru noua Dallara Stradale EXP. care a rulat recent la Mugello în 1m45s, cu o tehnologe a pneurilor derivată din F1.

Olandei

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES