Latest Posts

Marele Premiu al Mexicului – Avancronica – Pirelli Report (+Program Tv)

Vizualizări: 17897

Marele Premiu al Braziliei de F1 din 2022 va fi penultima cursă a sezonului, ceea ce ne apropie de finalul primului sezon cu acest nou regulament. Sezonul a produs niște curse roată la roată impresionante, o măsură în care regulamentul a fost un succes.

Cu toate acestea, ceea ce nu a oferit este tipul de luptă pentru campionat la care am asistat sezonul trecut. Spre deosebire de sezonul trecut, de data aceasta ajungem la Marele premiu al Braziliei de Formula 1 fără un campionat pus în joc. Atât Max Verstappen, cât și Red Bull Racing și-au sigilat deja titlurile respective de această dată.

Marele, Premiu

Acestea fiind spuse, mai sunt încă atât de multe de așteptat, deoarece “circul din F1” încă nu a încetat să ofere intrigi fanilor săi. Următorul weekend de curse, cu sau fără miză de campionat, a fost întotdeauna unul care nu poate fi ratat. Ce ne așteaptă de data aceasta? Prognoza pentru ediția din 2022 a Marelui Premiu al Braziliei de F1 nu este foarte complexă și poate fi descrisă într-un singur cuvânt: ploaie.

Se așteaptă ca aceasta să joace un rol în toate cele trei zile, cele mai grave ploi fiind înregistrate vineri. Acum, circuitul din Sau Paulo este frumos și este menit să fie atacat la maximum de mașinile de F1. Există, totuși, îngrijorare cu privire la vremea umedă, mai ales cu aceste mașini noi. Aceste mașini noi au tendința de a stropi mult mai mult decât versiunile anterioare și nu ajută prea mult în ceea ce privește vizibilitatea pe timp de ploaie. După un mic dezastru în gestionarea cursei din Japonia, va fi interesant de văzut cum va fi abordat acest aspect.

Marele, Premiu

Pneurile și Pista:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Pirelli aduce aceste compoziții de la mijlocul gamei pentru Marele Premiu al Braziliei: C2 va fi P Zero Alb Hard, C3 va fi P Zero Galben medium, iar C4 va fi P Zero Roșu soft. La precedentele două curse și Austin și Mexic s-a mers pe aceeași selecție.
 • Interlagos va găzdui a treia și ultima cursă de Sprint din F1 a sezonului, după Imola și Spielberg. Drept rezultat, Pirelli Pole Position Award va fi oferit după calificările de vineri.
 • Autodromo Jose Carlos Pace, denumit după faimosul pilot brazilian de origine italiană, se aleargă în sens anti-orar și include 15 viraje, care pun o presiune medie pe pneuri.
 • Marele Premiu al Braziliei este recunoscut pentru numărul mare de depășiri și apariții frecvente ale safety car-ului. Vremea este de asemenea mereu cu semnul întrebării, cu ploi torențiale sau temperaturi ridicate.
 • Echipele au utilizat diverse strategii în 2021 dar piloții de pe podium au oprit toți de câte două ori. Lewis Hamilton, câștigătorul, a încheiat cursa cu pneuri hard, P Zero Alb, urmat de Max Verstappen și Valtteri Bottas pe aceeași compoziție.

Marele, Premiu Marele, Premiu

Marele, Premiu

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Braziliei în acest weekend:

 • Vineri 11.11.2022, 17:30 – 18:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 4
 • Vineri 11.11.202, 21:00 – 22:00, Calificări (pentru Cursa Sprint)
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 5
 • Sâmbăta 12.11.2022, 17:30 – 18:30, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD) – Decalat 18:00, Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbăta 12.11.2022, 21:30 – 22:30, Cursa Sprint
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Duminica 13.11.2022, 20:00 – 22:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 4 (+HD), Prima Sport 2

Marele, Premiu

„Cele trei compoziții de la mijlocul gamei pentru un circuit unde ne așteptăm la multe depășiri”

 • „Formula 1 se îndreaptă spre Interlagos pentru acest weekend: cel mai scurt tur de pistă al anului după Monaco și Mexic. Este un circuit istoric pe care se rulează în sens anti-orar, pe care alternează secțiuni rapide cu secvențe de viraje de viteză medie, precum faimoasa Senna Esses”.
 • „Nu sunt solicitări mari pentru pneuri în privința tracțiunii și a frânării deoarece layout-ul este foarte fluid, iar lipsa virajelor lente ajută echipele să poată controla degradarea pneurilor spate”.
 • „Brazilia este gazda ultimei etape ce include o cursă Sprint și va fi în mod special interesant de văzut cu acest pachet mașină-pneuri ce se va întâmpla pe pistă și încă odată vom putea vedea diferite strategii: în 2021 grila de sâmbătă a fost egal împărțită între piloți ce au luat startul pe medium și soft. În ciuda lungimii reduse a circuitului sunt multe depășiri”.
 • „Gândiți-vă doar la Lewis Hamilton care a fost protagonistul unei reveniri care i-a adus victoria după ce a pornit de pe poziția a 10-a, având o strategie cu două opriri. Noua generație de mașini și pneuri ne va aduce încă o cursă încântătoare anul acesta”.

Marele, Premiu

Marele, Premiu

WRC:
Campionatul Mondial de Raliuri se încheie în Japonia în același weekend cu Marele Premiu al Braziliei, Pirelli fiind furnizor unic de pneuri. Probele speciale din Raliul Japoniei sunt împărțite între cinci orașe diferite din prefecturile Aichi și Gifu. Toyota a obținut încă din runda precedentă titlul mondial la constructori, după victoria lui Sebastien Ogier.

GT:
Pilotul italian Raffaele Marciello a câștigat campionatul german ADAC GT Masters, al cărui uni furnizor este Pirelli. Pilotul Mercedes a obținut titlul în ultima rundă de la Hockenheim, adăugând-o la titlul GT World Challenge 2022.

FIA Motorsport Games:
FIA Motorsport Games s-a desfășurat pe circuitul Paul Ricard weekendul trecut, implicând piloți și echipe din 28 de națiuni diferite. Pirelli a fost furnizorul oficial de pneuri, aducând 3300 de anvelope pentru toate disciplinele. Italia a câștigat ediția 2022, obținând în final trei medalii de aur și una de bronz.

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss