GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Mexicului – Avancronica – Pirelli Report (+Program TV)

Marele, Premiu
Vizualizări: 18097

La o săptămână după Marele Premiu al Statelor Unite, a sosit timpul pentru Marele Premiu al Mexicului. Toți ochii sunt ațintiți asupra lui Sergio Perez, care visează la o victorie acasă, pe Autodromo Hermanos Rodriguez. Va reuși eroul local sau va trebui să îi lase onorurile lui Max Verstappen? Sau poate că nu va fi deloc weekendul celor de la Red Bull Racing?

Marele, Premiu

Pneurile și Pista

 • Așa cum a fost cazul și weekendul precedent, compoziția HARD P Zero Alb este C2, MEDIUM P Zero Galben este C3, iar SOFT P Zero Roșu este C4.
 • Mexic este evenimentul de Formula 1 care se desfășoară la cea mai mare altitudine, la peste 2200 metri, deasupra nivelului mării. Aerul rarefiat afectează motoarele precum și aerodinamica, generând mai puțină forță de apăsare în special la viteze reduse. Cu podelele cu efect de sol de anul acesta, va fi interesant de urmărit impactul asupra forței de apăsare comparativ cu anul trecut.
 • Există de asemenea și o mare variație a temperaturilor de-a lungul zilei în Mexic, chiar și în intervalul a câteva ore, ceea ce afectează degradarea termică: un parametru important pe care echipele vor trebui să-l monitorizeze.
 • Autodromo Hermanos Rodriguez este „planul de rezervă” pentru testele de pneuri anulate ce au fost planificate pentru Marele Premiu al Japoniei. Sesiunea FP2 din Mexic va avea 90 de minute pentru a se putea testa compozițiile de pneuri soft pentru anul viitor, în timp ce în Austin s-au rulat prototipurile de pneuri hard.
 • Așa cum a fost cazul vinerea trecută, întreaga sesiune va fi dedicată testelor de pneuri. Dacă o echipă utilizează un pilot tânăr în FP1, acesteia i se va permită să-și facă propriul program de antrenamente în prima parte din FP2, înainte de a se ocupa de testele de pneuri pentru restul sesiunii. Pneurile prototip nu au marcaje pe flancuri.

Marele, Premiu

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Marele, Premiu

Marele, Premiu

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Mexicului în acest weekend:

 • Vineri 28.10.2022, 21:00 – 22:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 4
 • Sâmbăta 29.10.202, 00:00 – 01:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Sâmbăta 29.10.2022, 20:00 – 21:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD) -Decalat 21:00-, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 5
 • Sâmbăta 29.10.2022, 23:00 – 00:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD) –Decalat 23:45-, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 5
 • Duminica 30.10.2022, 22:00 – 00:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2

Marele, Premiu

„Mexico este o încercare complet diferită față de cele două curse precedente”

„De-a lungul unui sezon, pneurile noastre se confruntă cu o mare varietate de condiții în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărei piste. Dacă ne uităm în urmă la cele două curse precedente, Suzuka a fost despre forțe laterale mari, iar Austin a fost un echilibru al aerodinamicii, dar cursa din acest weekend din Mexic va fi despre tracțiune și frânare. Circuitul Hermanos Rodriguez nu oferă prea multă aderență și nu solicită pneurile prin presiuni laterale mari, mașinile neavând atât de multă forță de apăsare datorită aerului rarefiat de la altitudine mare, în special în virajele lente”.

„Anul acesta, circuitul ar putea fi mai limitat, deoarece actuala generație de mașini tinde să subvireze în virajele lente – Mexic având multe astfel de viraje – iar asta ar putea duce la derapajul pneurilor față. Datorită naturii circuitului pista are tendința să se umple cu praf, fiind și o pistă care evoluează destul de mult de-a lungul weekendului. Înțelegerea acestor lucruri și încălzirea corectă a pneurilor vor fi cheia succesului”.

Marele, Premiu

Marele, Premiu

GT:
FIA Motorsport Games vor avea loc weekendul acesta la Paul Ricard în Franța, cu Pirelli ca furnizor oficial. Peste 3300 de pneuri vor fi furnizate pentru a se acoperi o gamă variată de discipline, de la monoposturi, la mașini de raliu și mașini de turism – subliniindu-se astfel angajamentul Pirelli prin implicarea în peste 250 de campionate din întreaga lume.

RALLY:
Pilotul echipei Toyota Gazoo Racing, Sebastien Ogier a câștigat etapa de asfalt Catalunya Rally din Spania weekendul trecut, cu pneuri Pirelli P Zero. Campionatul se va încheia cu Raliul Japoniei luna viitoare 10-13 noiembrie, care se va derula de asemenea pe asfalt.

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES