GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Mexicului 2019 – Preview

Vizualizări: 11148

Cu doar 4 etape rămase până la sfârșitul sezonului ne mutăm pe continentul american pentru a vedea cine va ieși victorios în Mexico City. Lewis Hamilton are șanse mari de a se încorona ca și campion mondial pentru a 6-a oară chiar weekendul acesta, totul depinzând de ce va face coechipierul său, Valtteri Bottas, singurul rămas în bătălia pentru titlu cu britanicul.

În mod poate surprinzător, Max Verstappen este câștigătorul ultimelor două ediții, iar o victorie weekendul acesta l-ar pune la egal cu marele Jim Clark, o reușită ieșită din comun pentru un tânăr care de-abia a împlinit 22 de ani.

Istoria acestui Mare Premiu se împarte în trei perioade distincte definite de rivalitățile din acele vremuri. Anii 1960 i-au văzut pe Jim Clark, Graham Hill și Jacky Ickx luptându-se cu monoposturile de la acea vreme pe circuitul ”Magdalena Mixhuca” improvizat în centrul Mexico City. Sfârșitul anilor ’80 au surprins bătălia dintre Williams, McLaren și Ferrari, cu Senna, Mansell și Prost adjudecându-și titluri. Iar din 2015 încoace, Formula 1 a revenit în Mexic unde se bucură de o popularitate surprinzătoare.

Circuitul ”Hermano Rodriguez” cu siguranță contribuie la succesul acestui Mare Premiu, cel mai bun exemplu fiind secțiunea ultimelor viraje, unde piloții trec printr-un stadion de baseball reamenajat pentru o experiență unică de vizionare a Formulei 1. Cei 4 km și 304 metri, formați din 17 viraje, sunt parcurși la o altitudine de 2200 metri, mult peste celelalte circuite din calendar. Această altitudine înseamnă o densitate a aerului scăzută, iar automat performanța aerodinamică scade considerabil de-a lungul grilei, iar motoarele sunt mult mai predispuse la defecțiuni din cauza supraîncălzirii sau din cauza unei turbine care și-a depășit pragul mecanic.

Imagini pentru mexico grand prix circuit

În mod istoric, Red Bull au fost foarte competitivi pe acest circuit, datorită unei apăsări aerodinamice excepționale, dar Mercedes au recuperat la acest aspect anul acesta și par a fi luat această coroană de la Red Bull. Cele două linii drepte pot să fie totuși cheia pentru cei de la Ferrari care după cum se știe pot avea și 10 km/h avantaj la viteză maximă față de Mercedes. Toate acestea, combinate cu o prognoză meteo plină de surprize, cu șanse de precipitații de 80% pentru sâmbătă și duminică promit ca acest weekend să se ridice la nivelul cursei din Germania.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Uitându-ne la selecția de pneuri, alegerile echipelor sunt relativ diferite față de cursele anterioare, aceștia alegând un număt surprinzător de mare de pneuri Medii. Posibila explicație ar fi apăsarea aerodinamică redusă care nu ar favoriza chiar așa de mult pneurile Soft.

Marele Premiu al Mexicului 2019 - Preview

Programul acestui weekend (Ora României):

VINERI (25.10.2019)

  • Prima sesiune de antrenamente (FP1) – 18:00
  • A doua sesiune de antrenamente (FP2) – 22:00 

SÂMBĂTĂ (26.10.2019)

  • A treia sesiune de antrenamente (FP3) – 18:00
  • Calificările – 21:00

DUMINICĂ (27.10.2019)

  • Marele Premiu al Mexicului – 21:10
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES