Latest Posts

Marele Premiu al Japoniei – Avancronică – Pirelli Report (+Program TV)

Vizualizări: 13737

Formula 1 este prezentă în acest weekend la Suzuka pentru Marele Premiu al Japoniei 2022. Iată o avanpremieră de la Pirelli Motorsport însoțită de programul complet furnizat de GP24 Media al celei de-a 18-a etape din sezonul 2022 al Formulei 1.

VIRAJE CELEBRE, O ÎNTRECERE EPICĂ ȘI O ATMOSFERĂ UNICĂ: BUN VENIT LA SUZUKA PENTRU MARELE PREMIU AL JAPONIEI!

Max Verstappen de la Red Bull Racing se îndreaptă spre Suzuka cu o nouă șansă de a cuceri titlul piloților din 2022, având 104 puncte avans în campionat față de rivalul de la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, și 106 puncte față de coechipierul Sergio Perez. În campionatul constructorilor, echipa Red Bull Racing are un avans de 137 de puncte față de Scuderia Ferrari, cu cinci curse rămase din sezon.

Marele Premiu al Japoniei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Suzuka va gazdui o cursă de F1 după o pauză de 2 ani. În era hibridă, pe circuitul nipon au fost consemnate doar victorii pentru Mercedes. Ultima victorie pentru Red Bull datează din 2013. Ferrari este într-o situație și mai interesantă. Scuderia nu a mai înregistrat o victorie pe acest circuit din 2004 când Michael Schumacher câștiga după o cursă controlată.

Baronul Roșu are 8 victorii în Japonia (6 pe Suzuka și 2 la Okayama), fiind urmat de Lewis Hamilton și Sebastian Vettel cu 5 respectiv 4 victorii.

Marele Premiu al Japoniei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

PNEURILE ȘI PISTA
• Trio-ul celor mai dure compoziții revine în Japonia: C1 ca P Zero Alb hard, C2 ca P Zero Galben medium și C3 ca P Zero Roșu soft. Aceasta va fi ultima prezență pentru cea mai dură compoziție din acest an, C1.

• A doua sesiune de antrenamente libere din Japonia va fi extinsă la 90 de minute cu scopul de a permite testarea pneurilor slick, prototip pentru 2023 (același lucru urmând a se întâmpla și în Marele Premiu al Statelor Unite). Testele de la Suzuka și Austin s-au organizat pentru definirea compozițiilor pentru 2023, întreaga sesiune FP2 fiind destinată acestor teste. Dacă echipa va utiliza un pilot tânăr pentru FP1, acesta va putea rula conform propriului program pentru primele 30 de minute din FP2, înainte de a se concentra pe testele de pneuri pentru restul sesiunii. Pneurile prototip vor putea fi ușor de recunoscut deoarece nu vor fi marcate prin culori pe flancurile laterale.

• Ca și la Singapore, desfășurat în urmă cu o săptămână, Marele Premiu al Japoniei s-a derulat ultima dată în 2019. Întrecerea este și mai importantă deoarece echipele trebuie să abordeze circuitul în noi condiții meteo, și cu un set-up complet nou pentru noua generație de mașini și pneuri.

• Suzuka se rezumă la forțe laterale și mai puțin la tracțiune și frânare, dar încărcările sunt destul de echilibrate între jumătățile stânga și dreapta ale mașinii. Mașinile și pneurile suferă cele mai lungi apăsări și g-uri din întreg sezonul. Virajul 130R, spre exemplu, cu raza destul de mare (de 130 de grade) este abordat flat-out ca și cum ar fi o linie dreaptă.

Marele Premiu al Japoniei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Marele Premiu al Japoniei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Japoniei în acest weekend:

 • Vineri 7.10.2022, 6:00 – 7:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Vineri 7.10.2022, 9:00 – 10:30, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbăta 08.10.2022, 6:00 – 7:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbăta 08.10.2022, 9:00 – 10:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Duminica 09.10.2022, 8:00 – 10:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD)
 • Pentru canalele Prima Sport nu este afișat programul TV

Marele Premiu al Japoniei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

 

„Singurul circuit în forma cifrei opt, pe care solicitările asupra pneurilor sunt perfect echilibrate”

„Întrebați piloții care sunt circuitele lor favorite și veți vedea că Suzuka este mereu în partea de sus a listei: acesta include viraje mai solicitante ca nicăieri, precum 130R și Spoon, precum și o atmosferă și o istorie cu adevărat speciale și suporteri incredibili. Există un număr egal de viraje stânga-dreapta pe layout-ul său unic în forma cifrei opt, ceea ce înseamnă și un echilibru din partea solicitărilor.”

“Apăsarea susținută asupra pneurilor este una dintre cele mai ridicate din sezon, iar forma pistei ne-a făcut să aducem aici cele mai dure trei compoziții din gamă, din cauza solicitărilor extreme suportate de pneuri. Cum mașinile din noua generație sunt mai grele decât înainte, iar limitele sunt împinse din ce în ce mai sus, întrecerea va fi mai importantă decât până acum.”

“O inovație pentru acest an o reprezintă introducerea unei sesiuni de teste pentru pneurile prototip pentru 2023 în timpul sesiunii extinse de antrenamente libere de vineri după-amiază, pentru a defini specificațiile pentru anul viitor pe măsură ce sezonul actual se apropie de final.”

Marele Premiu al Japoniei - Avancronică - Pirelli Report (+Program TV)

Marele Premiu

WRC:                                                                                                                       Pilotul Toyota, Kalle Rovanpera a câștigat weekendul trecut Raliul Noii Zeeleande utilizând pneurile de macadam Pirelli Scorpion. La 22 de ani, Rovanpera a devenit cel mai tânăr campion mondial în WRC, doborând precedentul record care data din 1995 și era deținut de Colin McRae – de asemenea cu pneuri Pirelli – în vârstă de 27 de ani.

GT
Penultima rundă a Intercontinental GT Challenge – echipată exclusiv de Pirelli – va avea loc la Indianapolis în acest weekend, cu pilotul Mercedes, Jules Gounon conducând în clasament. Weekendul trecut, ultima rundă a anului pentru GT World Challenge a avut loc la Barcelona, cu Alessio Picariello, Klaus Bachler și Matteo Cairoli câștigând cursa pentru Dinamic Porsche.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marele, Premiu, Singapore
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss