Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Marele Premiu al Franței – Preview

  Cea de-a 8-a oprire a campionatului mondial ne aduce în Franța, un loc plin de istorie pentru motorsport, unde Juan Manuel Fangio s-a impus pentru prima oară în 1950, în primul sezon sub titulatura Formulei 1. Marele Premiu al Franței și-a făcut debutul însă mult mai repede, în 1906, când constructori precum Peugeot, Bugatti, Fiat, Alfa Romeo se întreceau într-o perioadă infantilă a sportului cu motor.

  Franța a rămas timp de mai mult de jumătate de secol pe calendarul ”Marelui Circ” până când organizatorii au întâmpinat probleme economice în 2009. Singura excepție a fost anul 1955 când sportul cu motor a fost marcat de accidentul celor de la Mercedes din cursa de 24 de ore de la Le Mans, iar unele curse din acel an au fost anulate.

  În 2018, circuitul Paul Ricard a găzduit primul Mare Premiu al Franței după o pauză de 10 ani. Câștigător a fost Lewis Hamilton care s-a impus în fața lui Max Verstappen și Kimi Raikkonen. Cursa a fost marcată de acroșajul dintre Sebastian Vettel și Valtteti Bottas care și-au avariat monoposturile, dar au reușit să continue într-o cursă de recuperare. Pilotul cu cele mai multe succese în Marele Premiu al Franței este Michael Schumacher cu nu mai puțin de 8 victorii de-a lungul carierei, iar în ceea ce privește piloții de pe grila actuală, Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton sunt la egalitate cu câte o victorie.

  Cincisprezece viraje completează un tur pe Paul Ricard, iar cel mai semnificativ este numărul 10, cunoscut ca și ”Signes” care este un lung viraj de dreapta care este abordat cu pedala de accelerație la podea. Numeroasele linii drepte o să evidențieze diferențele de putere dintre motoare, aici Ferrari fiind așteptată să fie în prim plan după ce sezonul acesta au făcut un pas semnificativ din acest punct de vedere. Unul dintre aspectele interesante al acestui circuit sunt zonele de degajare marcate cu linii albastre unde asfaltul este deosebit de abraziv pentru a pedepsi piloții care greșesc.

  Din punct de vedere al pneurilor, cel mai interesant aspect este numărul de seturi de Medii pe care fiecare echipă l-a ales. Înclinația foarte mare către un număr mare de pneuri Soft era de așteptat, dar alegerile făcute în privința celorlate tipuri de pneuri ne oferă mai multe informații asupra strategiei fiecărei echipe. Comparând de exemplu Mercedes cu Renault putem vedea că echipa germană va încerca să folosească acele seturi în plus de Softs în Q2 pentru a pleca cu ele în cursă. Renault nu are nevoie să folosească această strategie deoarece obiectivul lor va fi doar calificarea în Q3, iar mai multe seturi de Soft vor fi mai folositoare.

  Honda sosește aici cu cea de-a treia specificație a motorului după un start de sezon care a surprins foarte multă lume. Aceștia au făcut un pas uriaș atât din punct de vedere al fiabilității cât și al performanței, Max Verstappen fiind prezent constant pe podium sau în bătălia pentru podium. Cu toate acestea, o a treia specificație înseamnă că monoposturile Red Bull și Toro Rosso vor trebui să își folosească ultimul motor disponibil pentru acest sezon, urmând cu siguranță să încaseze câteva penalizări până la sfârșitul sezonului.

  Lewis Hamilton sosește în Franța cu un avantaj de 29 puncte în fața coechipierului său, cu Mercedes lider detașat în clasamentul constructorilor. Următoarele curse vor fi critice pentru Ferrari și Red Bull să reducă diferența pentru a intra în a doua jumătate a sezonului cu o șansă la trofeul constructorilor.

  Programul acestui weekend (ora României):

  VINERI (21.06.2019)

  • Prima sesiune de antrenamente (FP1) – 12:00
  • A doua sesiune de antrenamente (FP2) – 16:00 

  SÂMBĂTĂ (22.06.2019)

  • A treia sesiune de antrenamente (FP3) – 13:00
  • Calificările – 16:00

  DUMINICĂ (23.06.2019)

  • Marele Premiu al Frantei – 16:10


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss