GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Frantei 2021 – Avancronica – Pirelli Report.

Pirelli
Vizualizări: 11365

Pirelli aduce aceleași compoziții pentru pneuri lui Paul Ricard ca în 2019 și rupe tendința de a merge cu 1 compoziție mai moale decât anul anterior sau în cazul lui Paul Ricard anul 2019.

Pirelli

De ce am ales aceste pneuri:

  • Marele Premiu al Franței de la Paul Ricard, care se întoarce după un an de pauză din cauza pandemiei Covid-19, va folosi cei trei compozitie din gama Pirelli Formula 1: C2 ca P Zero White HARD, C3 ca P Zero Yellow MEDIUM, și C4 ca P Zero Red SOFT. Aceasta este aceeași alegere ca și în 2019, când ultima cursă F1 a avut loc aici.
  • Aceste anvelope din mijlocul gamei se potrivesc bine caracteristicilor variate ale pistei. Asfaltul nou pus pe aproape toate virajele chiar înainte de cursa din 2019 le asigură o suprafață netedă pentru care să lucreze.
  • Degradarea anvelopelor la Paul Ricard este, în general, scăzută: cu toate acestea, Curba 13 este deosebit de solicitant în ceea ce privește cererea continuă de energie a anvelopei, la fel ca și Curba Signes după linia dreapta “Mistral”.

Caracteristicile pistei:

Pirelli

  • Sectorul trei din circuitul Paul Ricard este mai solicitant în ceea ce privește forțele laterale, mai degrabă decât tracțiunea și frânarea; restul turului este destul de echilibrat (unul dintre motivele pentru care această pistă este un loc de testare bine-cunoscut în toate clasele de curse auto).
  • Înainte ca pista să revină la F1 în 2018, în urma unei absențe prelungite, o chicane a fost plasată în celebrul linia dreapta “Mistral” pentru a încetini viteza maximă ridicată, făcându-i efectiv două drepte separate, cu o chicane în mijloc.
  • Strategia câștigătoare din 2019 a fost un singur oprire la boxe, de la MEDIUM la HARD. Aceasta a fost adoptată de toți piloții care au terminat pe podium, cu toți, în afară de șapte, piloții care au început cursa pe anvelopa MEDIUM.
  • Paul Ricard poate fi foarte cald în această perioadă a anului: ultima dată, temperatura pistelor a depășit 50 de grade Celsius.

F3, La ce să te aștepți:

Franța va găzdui cea de-a doua rundă a sezonului de Formula 3, care a început în Spania luna trecută și a introdus un format de weekend cu trei curse: la fel ca Formula 2. Doar un singur pneu este nominalizat pentru fiecare rundă de Formula 3, iar la Paul Ricard P Anvelopa Zero White HARD va fi utilizată – la fel cum a fost cazul la deschiderea sezonului la Barcelona.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Acesta este cu un pas mai greu decât ultima vizită a campionatului în circuit în 2019, când MEDIUM a fost nominalizat. Fiecare pilot va primi patru seturi noi de anvelope slick, plus un set transportat de la Barcelona pentru a fi folosit în antrenamente libere.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Ne-am întors la combinația de anvelope folosită pentru primele două curse din acest an, chiar în mijlocul gamei. Aceasta este cea mai versatilă combinație, potrivită pentru o mare varietate de cerințe diferite, și aceasta este, de asemenea, ceea ce îl face o potrivire bună pentru circuitul Paul Ricard, care conține un amestec interesant de viraje.

Acest lucru îl face, de asemenea, pe Paul Ricard un loc de testare bun și, deși nu am mai avut o cursă de Formula 1 acolo de doi ani, am testat anvelopele de ploaie de 18 inci, care vor fi utilizate anul viitor pe această pistă la începutul sezonului.

Și am avut și o cursă acolo luna trecută în campionatul GT World Challenge. Pentru Franța, rămânem cu aceeași nominalizare pe care am avut-o la ultimul Mare Premiu al Franței, care a dus la un singur stop pentru majoritatea piloților. Cu toate acestea, am văzut că au existat câteva combinații diferite de anvelope, care au dat naștere la o serie de strategii distincte. ”

Pirelli

Alte știri Pirelli:

  • GT World Challenge Europe are loc la Zandvoort – locul de desfășurare al Marelui Premiu al Olandei din august – în acest weekend, în același timp cu Marele Premiu al Franței. În prezent, Audi conduce clasamentul cu Dries Vanthoor și Charles Weerts, cu toate mașinile echipate de Pirelli.
  • Pilotul francez Romain Grosjean se va întoarce la Formula 1 la Paul Ricard pentru un test la volanul unui Mercedes pe 29 iunie (data planificată inițial GP francez, înainte ca cursa să fie avansată cu o săptămână) pe anvelopele de demonstrație Pirelli. Adio-ul lui Grosjean pe F1 a fost scurtat de accidentul său de foc din Bahrain anul trecut: acum se întoarce pentru a semna cu stil.
  • Raliul de acasă al lui Pirelli, în Sardinia, cu puțin peste o săptămână în urmă, a fost câștigat de pilotul Toyota Sebastien Ogier – care își extinde acum conducerea în campionat, după a treia victorie a sezonului.

Pirelli

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES