More

  Latest Posts

  Marele Premiu al Emiliei Romagna: Verstappen îl învinge pe Leclerc și câștigă cursa la sprint.

  Max Verstappen de la Red Bull Racing l-a învins pe Charles Leclerc pe finalul cursei și a câștigat prima cursă de sprint a sezonului 2022 de Formula 1 în Marele Premiu al Emiliei Romagna.

  Max Verstappen, campionul în exercițiu, și-a păstrat Pirelli-urile SOFT până în ultimele șapte tururi ale concursului de sprint de 21 de tururi pentru a monta o atac târziu, când se părea că Charles Leclerc deținea controlul. Cu ajutorul DRS-ului și în timp ce rivalul său de la Scuderia Ferrari se lupta cu supra virarea, Max Verstappen a lansat atacul sau pe exterior în Tamburello și și-a păstrat mașina pe pistă pentru a obține victoria și Pole Position-ul pentru GP-ul complet de duminică.

  Charles Leclerc a reușit să se lanseze și, cu o curbă pe linia dreaptă principală care l-a plasat pe interior, a putut să treacă în viteză de un Max Verstappen care a intrat în roți și a preluat prima poziție în Tamburello. Max Verstappen a trebuit apoi să se asigure că își păstrează locul doi, deoarece Lando Norris a amenințat prin exterior în prima șicană la bordul mașinii sale McLaren F1, dar campionul în exercițiu a rezistat.

  Verstappen, Leclerc

  Un Sergio Perez super-agresiv l-a retrogradat pe Fernando Alonso și apoi a trecut de Daniel Ricciardo pentru a urca rapid pe locul cinci, în timp ce Daniel Ricciardo, la rândul său, l-a depășit pentru scurt timp pe Kevin Magnussen, ocupantul locului patru, în lupta roată la roată. Dar primul tur a fost în curând întrerupt de un steag galben și apoi de o mașină de siguranță când Zhou Guanyu, care a pornit pe locul 14, și Pierre Gasly, care s-a aliniat pe locul 17, s-au lovit.

  La virajul de stânga de la Piratella, partea din față dreapta a mașinii AlphaTauri a lui Pierre Gasly a atins roata din stânga spate a mașinii echipei Alfa Romeo F1, ceea ce a trimis-o învârtindu-se pe pistă în peretele interior. Mașina lui Zhou Guanyu a suferit daune terminale la suspensie, în timp ce Pierre Gasly a perseverat cu o jantă spartă până la boxe și a schimbat pentru un alt set de softs pentru a relua în spatele lui Alexander Albon pe locul 18.

  Când mașina de siguranță a intrat, Leclerc a scăpat fără o amenințare majoră din partea lui Max Verstappen, liderul punctelor stabilind rapid un avans de peste 1s pentru a rămâne în afara razei DRS. Charles Leclerc s-a instalat puțin peste pragul de 1s timp de trei tururi, iar apoi, în turul șapte, a stabilit ceea ce a fost în acel moment cel mai rapid tur al cursei pentru a-și extinde avantajul la 1,5s față de RB18 al lui Max Verstappen.

  Verstappen, Leclerc

  Se părea că Max Verstappen s-a luptat să găsească o replică, dar apoi diferența a început să se reducă sub o secundă datorită unei serii de sectoare cu cele mai bune rezultate personale ale pilotului olandez. Charles Leclerc nu a făcut nicio greșeală, în timp ce Max Verstappen a adus diferența sub o secundă, iar apoi a folosit DRS-ul și alunecarea din ultimul viraj pentru a reduce diferența la o jumătate de secundă.

  Dar, în urmărirea sa, Max Verstappen a suferit un vârf de supravirare pentru a permite ca diferența să crească din nou până la 0,8s, înainte ca pneul moale al lui Charles Leclerc să înceapă să se deterioreze, deoarece și el a ieșit puțin din circuit la Villeneuve. Acest lucru l-a adus pe Max Verstappen aproape de Rivazza și i-a oferit un sâsâit, care, combinat cu DRS, i-a permis să facă o manevră prin exterior în Tamburello. Charles Leclerc i-a dat spațiu rivalului său la primul apex, iar Max Verstappen s-a menținut în interiorul liniilor vopsite pentru a face ca mișcarea să țină, înainte de a se avânta la un avans de 1,5s înainte de a sigila victoria cu 2,9s.

  Între timp, coechipierul său Sergio Perez ar putea face progrese majore după ce, în sesiunea de calificări pe ploaie, a plecat al șaptelea. Mexicanul a trecut pe lângă un Kevin Magnussen fără apărare – ambii piloți Haas F1 și Nicholas Latifi fiind singurele mașini care au sărit peste softs și au pornit cu pneuri medium – în Tamburello pentru locul patru. Iar Sergio Perez a continuat să pună în valoare derapajul de la ieșirea din ultimul viraj pentru intrarea în șicană, copiind apoi manevra asupra lui Lando Norris cu ajutorul DRS pentru a urca pe locul trei.

  Verstappen, Leclerc

  Cea de-a doua mașină a Scuderiei Ferrari a lui Carlos Sainz, care a pornit de pe locul 10 după greșeala din Q2, ar putea face progrese similare, expediindu-l mai întâi pe Alonso – care inițial a avut dificultăți în a-și părăsi caseta de grilă în turul de formare – în Tamburello. Carlos Sainz ar putea apoi să facă o mișcare similară pe Kevin Magnussen, care a început cu pneuri MEDIUM, apoi pe Daniel Ricciardo, înainte de a eviscera un decalaj de cinci secunde față de Lando Norris și de a-l depăși pe britanic pentru un start pe locul patru în Mare Premiu al Emilia Romagna.

  Lando Norris l-a devansat pe Daniel Ricciardo cu locurile al cincilea și al șaselea pentru piloții McLaren F1, care au terminat în fața lui Valtteri Bottas, a unui Kevin Magnussen în declin și a lui Fernando Alonso, care a trebuit în mod vizibil să se lupte cu mai multe vârfuri de supravirare. Mick Schumacher a completat top 10 cu pneuri MEDIUM, în timp ce George Russell și-a păstrat locul 11 de la start, în fața unui Yuki Tsunoda în urcare, Sebastian Vettel și Lewis Hamilton, care a terminat cursa pe locul 14.

  Rezultatele Emilia Romagna Grand Prix, Cursa de Sprint:

  Verstappen, Leclerc

  Câteva detalii de la cursa Sprint:

  Verstappen, Leclerc

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss