GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Canadei – Avancronica – Pirelli Report (+Program TV)

cursa max
Vizualizări: 12519

Marele Premiu al Canadei de Formula 1 de la Montreal din acest weekend va fi a noua etapă a sezonului 2022.

Max Verstappen se îndreaptă spre Canada cu un avans extins de 21 de puncte față de coechipierul său de la Red Bull Racing, Sergio Perez, după victoria de la Baku de la sfârșitul săptămânii trecute. Charles Leclerc a coborât pe locul trei în clasament, la 31 de puncte în spatele lui Max Verstappen, după ce s-a retras în Azerbaidjan din cauza unor probleme tehnice la Ferrari-ul său.

Marele, Premiu, Canada

În campionatul constructorilor, Red Bull Racing are un avantaj de 81 de puncte față de Scuderia Ferrari, datorită norocului contrastant pe care l-au avut în ultimele curse. Canada a fost un teren de vânătoare fericit pentru Lewis Hamilton, pilotul britanic câștigând un număr record de șapte curse pe circuitul Gilles Villeneuve de la debutul său în F1 în 2007, inclusiv patru în ultimele cinci ocazii.

Este puțin probabil ca această serie de recorduri să continue acum că FIA a introdus măsuri pentru a controla porpoising-ul. Mercedes a făcut presiuni pentru a obține o creștere a înălțimii de rulare și asta este ceea ce a primit, însă aceasta se bazează pe cantitatea de porpoising măsurată până la sfârșitul FP2 și, prin urmare, poate fi diferită pentru fiecare mașină.

Marele, Premiu, Canada

Pneurile și Pista:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

 • După o absență de doi ani, Canada revine în calendar: din nou cu cele mai moi compoziții din gamă, așa cum a fost cazul și în 2019 la Montreal și de asemenea în ultimele două etape de anul acesta (Monaco și Azerbaidjan). Cu alte cuvinte: C3 este P Zero Alb HARD, C4 este P Zero Galben MEDIUM și C5 este P Zero Roșu SOFT. În 2019, strategia câștigătoare a fost cu o sigură oprire: start pe MEDIUM și finiș pe HARD.
 • Montreal are câteva elemente comune cu Baku, datorită solicitărilor mari pe tracțiune și frânare pe o suprafață care evoluează rapid, dar cu viteze mai mici și vreme mai rece.
 • Vremea a fost adesea o componentă importantă în Marele Premiu al Canadei: cursa din 2011 rămâne cea mai lungă din istoria F1, datorită celor șase intervenții ale safety-car-ului și a lungilor perioade de întrerupere care au neutralizat acțiunea ore bune. Nu este ușor de prognozat condițiile, și există mereu șansa reală de a ploua.

Marele, Premiu, Canada Marele, Premiu, Canada

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Canadei în acest weekend:

 • Vineri 17.06.2022, 21:00 – 22:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 18.06.2022, 00:00 – 01:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 18.06.2022, 20:00 – 21:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 18.06.2022, 23:00 – 00:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Duminica 19.06.2022, 21:00 – 23:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

Marele, Premiu, Canada

Mario Isola, Director Pirelli Motorsport:
„Canada aduce câteva întrebări pentru echipe: vremea este adesea variabilă, toate informațiile precedente sunt vechi de trei ani și avem o gamă complet nouă de pneuri cu noi compoziții și structuri, pe o pistă care nu prea este utilizată – ceea ce va duce la un grad ridicat de evoluție”.

„Comparativ cu precedenta vizită la Montreal, piloții vor găsi compoziții mai stabile și cu o gamă mai largă de lucru, ceea ce le va permite să tragă tare în fiecare stint cu un risc mai mic de supraîncălzire. Un alt aspect interesant la Montreal este că se pierde cel mai puțin timp cu intrarea la boxe, ceea ce înseamnă că o mașină poate intra și ieși în mai puțin de 20 de secunde. Aceasta deschide câteva opțiuni interesante pentru strategie”.

Marele, Premiu, Canada

Marele, Premiu, Canada

 • ERC
  Raliul Poloniei, a patra etapă a Campionatului European de Raliuri s-a derulat weekendul trecut. Pilotul Pirelli, Miko Marczyk câștigând raliul de macadam.
 • GT
  A cincea etapă a GT World Challenge va avea loc la Zandvoort în Olanda, weekendul acesta, unde se va desfășura Marele Premiu al Olandei. Ca etapă de Sprint Cup, va fi o cursă de oră atât sâmbătă, cât și duminică.
 • FERRARI
  Ferrari Challenge, al cărui furnizor exclusiv este Pirelli, este una dintre cursele suport pentru Marele Premiu al Canadei. Aceasta va avea curse de câte 15 tururi sâmbătă și duminică dimineață.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES