Latest Posts

Marele Premiu al Belgiei 2021 – Posibile strategii de cursă – Pirelli Report. (Update)

Vizualizări: 11728

Ce dramă la Marele Premiu al Belgiei! Lewis Hamilton a înregistrat cel mai bun timp din primele stagii în partea a 3-a a calificărilor, dar apoi George Russell a mers impecabil în stagiile finale și s-a așezat în fața lui Hamilton suficient de mult timp încât credeam că ar putea efectiv să ia Pole Position. Dar, apoi Max Verstappen a pus la cale un tur strălucit pentru a lua pole position în fața celor doi britanici.

Marele Premiu

Rezultatele Complete ale Sesiunii de Calificare:

Marele Premiu

Posibile strategii de cursă:

Marele Premiu al Belgiei, de 44 de ture, este întotdeauna o cursă complicată pentru a prezice strategia, oferind cea mai lungă și mai variabilă tură a sezonului, cu vreme imprevizibilă și o mare probabilitate a mașinilor de siguranță pe pistă.

De fapt, a fost o mașină de siguranță care a influențat strategia anul trecut, aproape toți piloții schimbând anvelopele o singură dată în turul 11: relativ devreme în cursă, ceea ce înseamnă că o gestionare atentă a anvelopelor era necesară până la final.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu acea ocazie, strategia câștigătoare a fost un stint pe P Zero Yellow MEDIUM urmată de un stint pe P Zero White HARD. Anul acesta arată foarte diferit. Pentru început, condițiile cursei vor fi mult mai reci decât anul trecut. Și există și o șansă mare de ploaie, cauciucurile intermediare Cinturato Green dominând acțiunea zilei de Sâmbăta.

Vremea mai rece ar trebui, teoretic, să faciliteze realizarea unei strategii cu o singura oprire, dar s-ar putea să împingă și mai mulți piloți spre anvelopa P Zero Roșu SOFT, unde intră în joc o strategie cu două opriri, deși, în general, echipelor le place să limiteze numărul de opriri.

Dacă este uscat, pornirea pe anvelopa P Zero Yellow MEDIUM oferă flexibilitate maximă, dar cu o sesiune de calificare umedă (așa cum a fost cazul astăzi) și o cursă uscată, toți piloții pot începe pe orice compus ales din alocarea lor.

Marele Premiu

Marele Premiu

Să fim atenți:

  • Max Verstappen de la Red Bull a câștigat pole-ul după o sesiune de Q3 întreruptă, cu o întârziere de peste o jumătate de oră după ce Lando Norris de la McLaren a lovit peretele după virajul Raidillon. Când sesiunea a fost reluată cu nouă minute rămase la ceas, toți piloții au folosit un singur set de P Zero Cinturato Green INTERMEDIATE, Verstappen l-a învins pe pilotul al echipei Williams, George Russell, la pole-position.
  • Anvelopele intermediare au fost cele mai des utilizate astăzi, Williams fiind singura echipă care le-a folosit chiar de la începutul Q1. După ce au mers cel mai rapid, toți ceilalți piloți au trecut în cele din urmă la P Zero Cinturato Green INTERMEDIATE, pe care l-au folosit și în Q2, înainte de a trece la P Zero Cinturato Blue FULL WET pentru Q3 înainte de lunga întrerupere a sesiunii.
  • Cu cele mai bune momente din Q2 setate pe P Zero Cinturato Green INTERMEDIATE, aceasta înseamnă că toți piloții vor avea mâine o alegere liberă de anvelope de pornire dacă este o cursă uscată.

Marele Premiu

  • P Zero Cinturato Blue FULL WET a fost utilizat la începutul calificărilor, care a fost amânat cu câteva minute pentru a permite condițiilor să se îmbunătățească ușor. Sesiunea a început, cu 15 grade de temperatură ambientală și 17 grade de temperatură a pistei. Pista s-a uscat relativ repede odată ce s-a relaxat ploaia, permițând utilizarea intermediarilor în toată partea finală a Q3 după întârziere.
  • Toți piloții au folosit, de asemenea, P Zero Cinturato Green INTERMEDIATE în timpul FP3 în această dimineață, cu excepția duo-ului Haas – care a folosit P Zero Cinturato Blue FULL WET – și Norris, care a încercat un stint pe P Zero Red SOFT la sfârșitul sesiunii.

Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

Marele Premiu

Formula 3, Cursa 1:

Lorenzo Colombo, de la Campos Racing, a obținut prima victorie în Formula 3 într-o cursă care a fost amânată cu o oră în această dimineață din cauza ploii și a vizibilității slabe. Colombo a condus neîntrerupt din pole position, toți piloții folosind anvelopa P Zero Cinturato Blue FULL WET exclusiv pe parcursul celor 15 ture, dintre care trei au fost alergate în spatele mașinii de siguranță la start.

Marele Premiu

După reluarea cursei, Colombo și-a extins avantajul la 15 secunde, primii trei terminând în ordinea în care au început. Jack Doohan de la Trident a fost al 12-lea, pentru a câștiga un alt pole position pentru Cursa 2, după ce ieri a fost cel mai rapid în calificări.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

În primul rând, suntem cu toții ușurați că Lando Norris este OK după un accident foarte mare într-unul dintre cele mai rapide puncte din circuit. Aceasta a fost o calificare extrem de dificilă, unde a fost foarte greu să se prevadă vremea de la un minut la altul, forțând echipele să se gândească în picioare.

Condiții similare sunt așteptate pentru mâine, astfel încât această provocare este stabilită să continue. Anvelopa P Zero Cinturato Green INTERMEDIATE, care a fost utilizată pentru cea mai mare parte a cursei de astăzi, s-a dovedit a fi capabilă să manipuleze o mare varietate de condiții umede și de uscare.

Strategia de mâine la Marele Premiu al Belgiei – în care nici măcar nu știm încă pe ce tip de anvelope vor începe piloții – va fi în principal adaptarea la circumstanțele în schimbare, așa cum am văzut de-a lungul zilei de astăzi.

Marele Premiu

Pub Pirell

Marele Premiu

Mai multe știri despre Campionatul de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss