Latest Posts

Marele Premiu al Bahrainului: Review Pirelli

Vizualizări: 14528

Max Verstappen a reușit o victorie senzațională pe circuitul din Bahrain, folosind o strategie unică și surprinzătoare cu două stinturi inițiale de pneuri soft uzate. Acesta a fost urmat de coechipierul Sergio Perez, aceeași strategie, și Fernando Alonso, care a ales hard în stintul median.

• Red Bull a reușit dubla în prima cursă a sezonului 2023. Marele Premiu al Bahrainului a fost câștigat de Max Verstappen, care a trecut linia de sosire pe pneuri hard. Coechipierul său Sergio Perez și Fernando Alonso de la Aston Martin au completat podiumul, utilizând de asemenea pneurile hard pentru ultimul stint.

• Condițiile de cursă au fost similare cu cele din calificările de sâmbătă, cu 30 de grade temperatură la nivelul pistei și fără vânt.

• Toate echipele au oprit de cel puțin două ori. Alegerea pneurilor a variat pentru stinturile centrale, dar majoritatea piloților au încheiat cursa pe pneuri hard. Patru echipe au profitat de avantajul unui Safety Car Virtual pentru a face a treia oprire pentru pneuri soft. Pilotul Alpine, Pierre Gasly a fost singurul dintre aceștia care a marcat puncte, încheind pe nouă.

Marele Premiu al Bahrainului: Review Pirelli

• Red Bull și Ferrari s-au luptat pentru primele poziții pentru cea mai mare parte din cursă, optând pentru strategii diferite. Ambele echipe au pornit pe soft, dar Red Bull a ales tot soft și pentru al doilea stint, în timp ce Ferrari a mers pe hard. Ambele echipe au ales apoi hard pentru ultimul stint, Ferrari oprind ceva mai devreme decât rivalii săi.

Guanyu Zhou de la Alfa Romeo a reușit cel mai rapid tur de pistă al cursei (1m33.996s) pe pneuri soft, dar nu a acumulat punctul suplimentar fiind clasat în afara primelor 10 poziții. Cel mai rapid tur reușit pe un nou set de pneuri hard a fost de 1m36.156 aparținând lui Fernando Alonso.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Singurul pilot care nu s-a echipat cu pneuri soft la start a fost Kevin Magnussen de la Haas, care a preferat în schimb hard-uri. Primul pilot care a oprit a fost Pierre Gasly (Alpine) care a schimbat pe pneuri hard în tururile nouă și 25. Red Bull a fost singura echipă care a mers pe o strategie soft-soft-hard, Williams făcând ceva similar înainte de a face un stop suplimentar pentru soft în turul 40. Gasly, Yuki, Tsunoda (Alpha Tauri) și ambele Haas care au oprit de asemenea sub safety car-ul virtual cauzat de abandonul lui Leclerc (Ferrari).

Aston Martin a mers pe o strategie similară cu Ferrari pentru Alonso: care a trecut de pe soft pe hard în turul 14 și apoi încheind cursa pe hard după a doua oprire.
Lando Norris de la McLaren a fost singurul pilot care a utilizat pneul P Zero galben medium C2.

Marele Premiu al Bahrainului: Review Pirelli

„Strategiile pentru cursă au avut un rol important așa cum ne-am așteptat la primul grand prix al sezonului. Toate echipele au oprit cel puțin de două ori, dar am observat un număr variat de alegeri pentru cel de-al doilea și al treilea stint. Compoziția cheie de azi a fost noul P Zero Alb hard, C1, pe care l-am introdus pentru anul acesta. A lucrat exact așa cum am anticipat, cu performanțe în linie cu datele acumulate în ultimele zile precum și în testele din pre-sezon.”

”Compoziția C3, P Zero Roșu soft a arătat în schimb o degradare mai redusă decât au indicat datele precedente: probabil influențate de evoluția pistei. Felicitări Red Bull pentru alegerea unei strategii alternative unice care i-a ajutat să-și asigure primele două poziții, precum și Aston Martin pentru podium.”

Marele Premiu al Bahrainului: Review Pirelli Marele Premiu al Bahrainului: Review Pirelli Marele Premiu al Bahrainului: Review Pirelli

CE URMEAZĂ?
Următoarea cursă va fi Marele Premiu al Arabiei Saudite între 17 și 19 martie, piloții având de acoperit 50 de tururi pe pista stradală de la Jeddah de 6,174km, inaugurată în 2021. Înainte de asta, Pirelli va desfășura un test de dezvoltare la Sakhir marțea viitoare și miercuri (7-8 martie) cu Ferrari rulând pentru o zi și Alfa Romeo și Alpha Tauri în ambele zile.

  • Mai multe știri despre Campionatului Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli Motorsport
Photocredit: GP24 Media/Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss