Latest Posts

Marele Premiu al Bahrainului – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

Vizualizări: 13640

Marele Premiu al Bahrainului: Duminică este din nou ziua cea mare! Sezonul de Formula 1 începe, în sfârșit, în mod oficial, pe Circuitul Internațional din Bahrain.

Pentru a fi siguri că nu pierdeți nimic, GP24 a adunat pentru dumneavoastră cele mai importante momente! Le veți găsi în acest articol, împreună cu raportul Pirelli Preview. Fanii curselor din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare acest weekend, când sezonul de Formula 1 va începe din nou. Gata cu weekend-urile fără să faci nimic pe canapea, ci weekend-uri pe marginea scaunului sau a canapelei urmărind acțiunea de curse!

Marele Premiu

De ce am ales aceste pneuri:

 • Pirelli a selectat cele mai dure trei compoziții din noua gamă de pneuri de 18 inch pentru Marele Premiu de deschidere a sezonului din Bahrain: compoziția C1 este P Zero White HARD, C2 este P Zero Yellow MEDIUM, iar C3 este P Zero Red SOFT. Această nominalizare este cu un pas mai dură decât selecția făcută pentru cursa de anul trecut, deoarece noile pneuri de 18 inch sunt complet diferite în comparație cu predecesorii lor de 13 inch, inclusiv în ceea ce privește compozițiile.
 • Această alegere a fost făcută din cauza configurației Sakhir, a caracteristicilor asfaltului și a temperaturilor. Bahrain rămâne printre cele mai abrazive circuite din calendar (cu un punctaj de cinci din cinci în clasamentul Pirelli privind gradul de abraziune) datorită unui procent ridicat de granit în asfalt, ceea ce duce la niveluri ridicate de uzură și degradare. Deși gradul de abraziune a asfaltului este ridicat, nisipul care suflă dinspre deșertul din jur poate provoca multă alunecare care afectează aderența – și de aceea acest circuit obține un scor de trei din cinci în clasificarea generală a aderenței Pirelli.
 • Sakhir este un circuit de tip stop-and-go, cu un punctaj de patru din cinci în clasamentul Pirelli pentru tracțiune și patru din cinci în clasamentul Pirelli pentru frânare. În ceea ce privește sarcinile laterale, scorul este de doar trei din cinci, pneurile spate fiind cele mai solicitate. În mod normal, există un grad ridicat de evoluție a pistei pe parcursul weekend-ului, iar în acest an va fi probabil și mai ridicat, deoarece atât Formula 2, cât și Formula 3 vor fi prezente ca curse de sprijin.
 • Marele Premiu al Bahrainului începe imediat după apusul soarelui, la ora 17:00, cu temperaturi ale pistei destul de diferite față de FP1 și FP3. În schimb, acestea sunt mai asemănătoare cu FP2 și calificările, dar temperaturile de pe pistă pot scădea, de asemenea, pe parcursul celor 57 de tururi ale cursei.

Marele Premiu

Caracteristicile Marele Premiu al Bahrainului:

Marele Premiu al Bahrainului – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Unde și când să urmărești Marele Premiu al Bahrainului la TV în România?
La fel ca și anul trecut, există 3 posturi TV care difuzează evenimentele de Formula 1 în România: Digi, Telekom și Looksport. Pe lângă aceste canale, puteți urmări Formula și pe propriul serviciu de streaming al Formulei 1 (contra cost) pe F1-TV Pro.
Programul Marelui Premiu de Formula 1 din Bahrain:
 • Vineri, 18 Martie:

Antrenamente Libere-1: 14:00 – 15:00, ora României
Antrenamente Libere-2: 17:00 – 18:00, ora României.

 • Sâmbăta, 19 Martie:
Antrenamente Libere-3: ora 14:00 – 15:00, ora României.
Calificări: 17:00 – 18:00, ora României.
 • Duminică, 20 Martie:
Marele Premiu al Bahrainului: 17:00 – 19:00, ora României.

Marele Premiu

Marele Premiu

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Am optat pentru cele mai dure pneuri din gamă pentru acest prim Mare Premiu, având în vedere configurația circuitului, caracteristicile asfaltului și temperaturile: și pentru că compozițiile sunt diferite față de anii precedenți. Echipele au avut ocazia să se familiarizeze cu gama de pneuri 2022 de 18 inch, după ce au petrecut în total șase zile de teste cu toate compozițiile, deși nu întotdeauna în condiții reprezentative”.

„Știm din trecut că temperaturile de pe circuit pot juca un rol important în Bahrain, afectând degradarea pneurilor, iar acest lucru este ceva ce am observat și la testul recent. În timpul cursei, temperaturile ar trebui să fie mai blânde în comparație cu FP1 și FP3, așa că echipele vor trebui să se concentreze pe datele lor din FP2 și calificări. Este încă greu de prezis strategia de cursă, deoarece, în trecut, Marele Premiu al Bahrainului a fost o cursă cu mai multe opriri, dar va fi interesant de văzut dacă cineva încerca ceva diferit în acest an”.

Marele Premiu

Marele Premiu

Formula 2 / 3, la ce ne așteptăm:

Formula 2, care concurează cu pneuri de 18 inch din 2020, își începe sezonul în Bahrain cu pneurile P Zero White de compoziție dură și P Zero Red de compoziție moale. Compusul dur a fost revizuit pentru 2022 pentru a oferi o rezistență îmbunătățită și pentru a mări diferența de performanță față de cel mediu, cu scopul de a provoca piloții și de a crește opțiunile de strategie.

În acest an, F2 se va desfășura pe parcursul mai multor weekenduri, cu două curse la fiecare rundă: în Bahrain, cursa sprint (cu o durată de 23 de tururi) are loc sâmbătă, înainte de cursa principală de 32 de tururi de duminică, când piloții trebuie să folosească ambele compoziții nominalizate, cu o oprire obligatorie la boxe.

Sezonul de Formula 3 începe, de asemenea, în Bahrain, pentru prima dată, cu pneul de compoziție dură P Zero White, singurul pneu nominalizat. În timp ce compozițiile sunt aceleași ca și până acum, pneurile spate au fost concepute pentru a se degrada mai repede, ceea ce ar trebui să schimbe echilibrul spre supravirare și să facă mașina mai dificilă, cu scopul de a promova o mai mare implicare a piloților și de a pune în valoare talentele. Formula 3 revine, de asemenea, la două curse pe weekend în acest an și are acum o cursă de sprint și o cursă principală.

 

Marele Premiu

Alte știri Pirelli:

 • WRC
  Pirelli a introdus o gamă reînnoită de anvelope specializate pentru Campionatul Mondial de Raliuri 2022, în timp ce compania intră în al doilea an în calitate de furnizor unic al seriei. Aceste anvelope includ anvelopele Sottozero Ice pentru condiții de zăpadă și gheață, care a câștigat recent ultima rundă din Suedia cu pilotul Toyota Kalle Rovanpera, precum și anvelopele P Zero pentru asfalt și anvelopele Scorpion pentru pietriș.
 • GT
  Anul acesta, există un nou pneu pentru cursele GT, iar pneul P Zero DHF va fi utilizat atât în GT3, cât și în GT4 în acest an. Piloții au avut șansa de a testa cele mai noi pneuri la Paul Ricard săptămâna trecută, în cadrul unui test oficial în care Fabian Schiller a fost cel mai rapid pentru Mercedes, în timp ce Valentino Rossi a debutat cu Audi.
 • De la cursă la drum
  Pirelli a lansat recent noua sa anvelopă Scorpion pentru SUV-uri: o familie de anvelope care datează din 1986, când a fost dezvoltată pentru prima dată pentru inovatorul off-roader LM002 de la Lamborghini. Noul Scorpion a fost dezvoltat cu ajutorul unui proces brevetat de Pirelli, derivat din motorsport, pentru a îmbunătăți performanța anvelopei pentru mai mult timp pe diferite suprafețe de drum: un alt exemplu al filosofiei Pirelli de la pistă la șosea.

Marele PremiuMai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss