GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Azerbaidjanului, Vineri – Pirelli Report.

Pirelli
Vizualizări: 13379

Charles Leclerc, de la Scuderia Ferrari, a fost cel mai rapid cu Pirelli P Zero roșu SOFT în timpul antrenamentelor de vineri ale Marelui Premiu al Azerbaidjanului, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din 2022, plină de incidente.

Pirelli

Pirelli

 Ce am învățat:

  • Pilotul Ferrari, Charles Leclerc a fost cel mai rapid în antrenamente, realizând cei mai buni timpi în FP2 cu pneurile soft, P Zero Roșu. Pilotul Red Bull, Sergio Perez a fost cel mai rapid în FP1 pe aceeași compoziție.
  • Comportamentul mașinilor pe pistă a fost influențat de rafalele de vânt, care de altfel și-a schimbat direcția, afectând aerodinamica și echilibrul. Temperaturile au fost în jurul a 25 de grade în aer, respectiv 34 de grade pe pistă în FP2.
  • Provocarea în Baku, cu liniile sale drepte lungi și virajele strânse, este reprezentată de echilibrul temperaturilor între pneurile față și spate. În condițiile de vineri, cu pneurile pe 18 inch din 2022, nu au fost astfel de probleme – toți piloții reușind să încălzească pneurile și fără a avea graining.
  • În acest moment, există o diferență estimată de performanță de aproape 0.6 secunde între pneul hard, P Zero Alb și cel medium, P Zero Galben, precum și între medium și soft. Oricum, gradul ridicat de evoluție al pistei nu ne oferă o imagine exactă: timpul lui Leclerc din FP2 a fost cu peste două secunde mai rapid decât timpul de top al lui Perez din FP1.

Pirelli

Pirelli

„Pneurile s-au comportat azi conform așteptărilor, fără graining și cu o performanță consistentă. De obicei, sesiunea FP2 este mai reprezentativă pentru cursă decât FP1, dar aici FP1 și FP3 se desfășoară de fapt la aceeași oră ca și cursa, în timp ce FP2 se desfășoară în același timp cu calificările. Aceasta ar putea influența programul de mâine, dar este interesant de notat că toate echipele s-au concentrat azi mai mult pe soft și medium, cu foarte puțin rulaj pe hard, ceea ce ne oferă deja o indicație despre potențialele strategii.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pirelli

Pirelli

  • Piloții din Formula 2 au utilizat în calificări pneurile SuperSoft, P Zero Mov (nominalizate alături de cele medium pentru acest weekend). Cu temperaturi la nivelul pistei în jurul a 40 de grade, a fost important managementul celei mai moi compoziții și maximizare potențialului acesteia. Pole-ul a fost securizat în ultimul minut după o perioadă de steag roșu de către pilotul Hitech, Juri Vips. El a fost cu peste cinci zecimi de secundă mai rapid decât timpul de Pole de anul trecut.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Comunicat Pirelli
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES