Latest Posts

Marele Premiu al Azerbaidjanului – Avancronica – Pirelli Report (+Program TV)

Vizualizări: 13804

Se îndreaptă spre Marele Premiu al Azerbaidjanului. Max Verstappen îl conduce pe Charles Leclerc cu nouă puncte în clasament; Sergio Perez se află la doar șase puncte în spatele lui Leclerc înainte de cursa pe care a câștigat-o anul trecut.

Acum că s-a așezat praful după un weekend dramatic la Monaco, F1 se îndreaptă spre Marele Premiu al Azerbaidjanului, iar piloții se pregătesc să abordeze un alt circuit stradal. Se pleacă la Baku pentru runda a opta a sezonului 2022, în timp ce lupta pentru campionatul piloților pare din ce în ce mai mult o cursă între trei oameni, Sergio Perez fiind la doar șase puncte în spatele lui Charles Leclerc și la 15 puncte în spatele lui Max Verstappen după victoria de la Monaco.

Azerbaidjanului, Perez

Pneurile și Pista:

 • Pentru designul unic al circuitului stradal din Baku, care combină complexitatea de la Monaco cu vitezele de la Monza, Pirelli aduce trei dintre cele mai soft compoziții din gamă: C3 ca P Zero Alb hard, C4 ca P Zero Galben medium și C5 ca P Zero Roșu soft. Aceasta este aceeași selecție precum aceea făcută și anul trecut pentru Azerbaijan – deși compozițiile și construcția pneurilor sunt complet noi pentru 2022.
 • Baku este un circuit stradal cu propria sa personalitate, combinând liniile drepte rapide cu secțiuni tehnice extrem de înguste, în special în jurul faimosului Viraj 9 din centrul vechi. Drept rezultat, spre deosebire de setarea cu o forță de apăsare mare utilizată la Monaco, echipele tind să utilizeze o forță medie de apăsare în Baku: echilibrând astfel necesitatea obținerii aderenței în virajele strânse cu nevoia obținerii unor viteze de vârf pe liniile drepte pentru a ajuta depășirile. În 2016, Valtteri Bottas – care pilota pentru Williams atunci – a depășit 378km/h în Baku (cu anvelope Pirelli): un record neoficial pentru Formula 1 care rezistă și azi.

Azerbaidjanului, Perez

 • Vremea poate fi caldă, cu temperaturi de peste 50 de grade, dar clădirile înalte care străjuiesc pista produc o alternanță de lumini și umbre, ceea ce duce și la variații de temperatură de-a lungul unui tur de pistă.
 • Anul trecut, strategia câștigătoare a fost cu o singură oprire (deși cursa a fost neutralizată prin steag roșu aproape de final). Cu acea ocazie, strategia favorită pentru majoritatea a fost soft urmat de hard, softul fiind din nou montat pentru sprintul din ultimele trei tururi. Oricum, regula utilizării pneurilor din Q2 se aplica pentru primii 10, astfel că strategia ar putea fi diferită anul acesta.
 • Azerbaidjanului, Perez Azerbaidjanului, Perez

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Azerbaidjanului în acest weekend:

 • Vineri 10.06.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 1 (+HD)
 • Vineri 10.06.2022, 17:00 – 18:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 1 (+HD)
 • Sâmbăta 11.06.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 2
 • Sâmbăta 11.06.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 2
 • Duminica 12.06.2022, 14:00 – 16:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1

Azerbaidjanului, Perez

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mario Isola, Director Pirelli Motorsport:
„Până la apariția Jeddah, Baku era cel mai rapid circuit stradal al sezonului. Dar solicitările acestui circuit stradal sunt destul de reduse, niciunul dintre viraje nu solicită extrem pneurile, datorită nivelului redus de abrazivitate și solicitărilor laterale reduse – ceea ce înseamnă că am venit cu aceeași nominalizare ca și la Monaco. Acestea fiind spuse, vitezele  ridicate din Azerbaijan solicită destul de tare pneurile.

Totul ține aici de tracțiune și de găsirea echilibrului între cele două axe fiind cel mai important challenge pentru echipe: trebuie să ai suficientă căldură în pneurile față pentru a genera aderență, în ciuda liniilor drepte lungi unde au tendința să se răcească, dar nu prea multă căldură în pneurile spate, altfel acestea se vor supraîncălzi în zonele de tracțiune. Temperaturile în Baku sunt de asemenea neconstante, astfel că una peste alta avem un circuit specific cu câteva provocări tehnice, care sunt aproape aceleași pentru toți.”

Azerbaidjanului, Perez

Azerbaidjanului, Perez

 • P Zero Galben medium și P Zero Mov SuperSoft au fost selectate pentru Formula 2 în Baku. Aceasta este aceeași nominalizare ca și în anii precedenți, deși SuperSoft are o compoziție nouă în 2022. Aceeași compoziție a fost deja utilizată în acest sezon la Imola, cele două trepte dintre compoziții oferind o mai mare varietate de strategii. Piloții primesc două seturi de SuperSoft și trei seturi de medium pentru a le utiliza în acest weekend, care include o cursă de sprint de 21 de tururi, sâmbătă, și cursa de duminică care va avea 29 de tururi, în care ambele compoziții trebuie să fie utilizate.

Azerbaidjanului, Perez

 • F1
  Programul de teste Pirelli pentru Formula 1 2023 a continuat săptămâna trecută cu piloții Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz care au testat atât pneurile slick, cât și pe cele de ud pentru anul viitor, pe pista de la Fiorano.
 • WRC
  A cincea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri s-a derulat weekendul trecut acasă la Pirelli: Raliul Italia-Sardinia. Compania italiană a adus la Alghero, locul unde s-a aflat cartierul general al raliului, pneul ranforsat de macadam Scorpion KX. Ott Tanak a câștigat pentru Toyota.
 • GT
  Weekendul trecut a avut de asemenea loc și cursa de 1000 km de la Paul Ricard: etapă a GT World Challenge Europe și o altă serie unde furnizor exclusiv este Pirelli. Durând aproape șase ore, aceasta este a doua cea mai lungă cursă din calendarul GT după cursa de 24 de ore de la Spa. Daniel Serra, Davide Rigon și Antonio Fuocco au câștigat, într-o dublă Iron Lynx Ferrari.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli
Photocredit: Formula 1 Fans Romania / Pirelli
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss