GP24 Media

LATEST POSTS

Marele Premiu al Australiei – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

Australiei
Vizualizări: 17520

Marele Premiu al Australiei: Circuitul Albert Park a suferit o serie de modificări de când F1 a organizat ultima dată un mare premiu la Melbourne în 2019, toate acestea având ca scop îmbunătățirea oportunităților de depășire.

În principal, șicana de la virajul 9/10 a fost eliminată pentru a face loc unei secțiuni rapide și plate, în timp ce mai multe viraje au fost lărgite pentru a permite mai multor mașini să ruleze una lângă cealaltă. În plus, întregul traseu a fost reprofilat înainte de cursa din acest an. Se speră că modificările făcute de Australian Grand Prix Corporation vor aborda unele dintre criticile primite de circuit de-a lungul anilor, în special în urma faptului că mașinile de Formula 1 au devenit mai lungi și mai grele (și, prin urmare, mai puțin agile) pentru circuitele stradale.

Australiei

Pneurile și Pista:

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

 • Anul acesta a apărut o nominalizare neobișnuită în gama de pneuri pentru faimosul circuit stradal din Melbourne, cu o diferență mai mare decât normală între compozițiile MEDIUM și SOFT. Compoziția P Zero Alb HARD este C2, iar P Zero Galben MEDIUM este C3, dar în locul lui C4, cea mai SOFT compoziție nominalizată este C5 identificat drept P Zero Roșu SOFT.
 • Aceasta va fi cursa de debut pentru cea mai moale compoziție din gama Pirelli 2022 ceea ce reprezintă o schimbare față de cursa abandonată din 2020 și Marele Premiu al Australiei din 2022, când au fost selectate compozițiile C2, C3 și C4.
 • Pista a trecut prin modificări semnificative pentru prima dată din 1996, când a debutat această cursă în campionat, având acum un nou desen și un nou asfalt. Șapte viraje au fost modificate, iar două au fost complet eliminate, numărul total coborând la 14 și scurtându-se lungimea pistei cu 28 de metri.
 • Modificarea cea mai importantă este eliminarea șicanei formată de virajele 9-10, care a fost înlocuită cu o succesiune cursivă de viraje. Virajele 1 și 3 au fost lărgite spre interior, la fel ca și virajul 6, care este acum semnificativ mai rapid. Ceea ce era înainte virajul 13 (acum virajul 11) a fost realiniat într-un unghi mai strâns. Ultimul viraj (acum 13) a fost de asemenea lărgit, și a cărui înclinare a fost modificată pentru mai multe trasee ce pot fi urmate.

Australiei

Ca facilitate temporară, Albert Park era destul de denivelat, dar noul asfalt a redus mult aceste deficiențe. Această nouă suprafață ar trebui să ofere o aderență scăzută (obținând un scor de doi din cinci) și cu un nivel rezonabil de abrazivitate, ceea ce ar trebui să conducă la o uzură moderată a pneurilor. Întreaga pistă va fi cel mai probabil „verde” și alunecoasă la startul weekendului, cu un grad înalt de evoluție așteptat (marcând patru din cinci în clasificarea Pirelli).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Tracțiunea este important să ofere un pilotaj sigur în diverse viraje și linii drepte scurte, în timp ce nivelul forțelor laterale și de frânare rămâne mediu. Severitatea încărcării aerodinamice este de asemenea medie, stresul general al anvelopelor fiind la nivelul trei din cinci.

Australiei

Australiei

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Australiei în acest weekend:

 • Vineri 08.04.2022, 06:00 – 07:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Looksport+ (HD)
 • Vineri 08.04.2022, 09:00 – 10:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Looksport+ (HD)
 • Sambata 09.04.2022, 06:00 – 07:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Looksport + (HD)
 • Sambata 09.04.2022, 09:00 – 10:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Duminica 10.04.2022, 08:00 – 10:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 1 (+HD), Looksport + (HD)

Australiei

Mario Isola, Director Pirelli Motorsport:
Prin comparație cu precedentele ocazii și cu piloți care nu au mai alergat pe această pistă de acum două sezoane, anul acesta sunt multe necunoscute pentru Marele Premiu al Australiei: pe primul plan este layout-ul pistei care a fost mult modificat pentru creșterea posibilităților de depășire, și drept rezultat este și un asfalt nou care ar trebui să fie mai neted.

Aceasta înseamnă că pista ar putea oferi un nivel destul de redus de aderență la început, cu un grad înalt de evoluție așteptat de-a lungul weekendului și o suprafață extrem de alunecoasă dacă plouă.

De asemenea, anul acesta GP Australia se desfășoară cu câteva săptămâni mai târziu decât înainte, când toamna debutează în emisfera sudică, astfel condițiile pot fi mult mai variate. În cele din urmă, avem și o nouă generație de mașini și pneuri cu care încă piloții sunt în proces de adaptare.

Toți acești factori înseamnă că va fi mult de lucru pentru echipe și piloți în sesiunile de antrenamente. Am decis să mergem cu un pas mai soft în alegerea compozițiilor deoarece am observat că există o diferență destul de mică între compozițiile C3 și C4, și credem că Albert Park – cu noul său asfalt și layout – este ideal pentru a testa această opțiune.”

Australiei

Australiei
Alte Știri din Motorsport
 • GT
  Ediția 2022 a GT World Challenge Europe, o serie unde Pirelli este furnizor unic de pneuri cu modelul P Zero DHF – potrivit atât pentru categoria GT3 cât și GT4 – a fost folosit weekendul trecut la Imola în Italia, cu nouă constructori prezenți pe grilă. Echipajul Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde și Charles Weerts (Audi R8) a câștigat cursa de trei ore după ce a pornit din pole.
 • Ferrari Challenge Europe
  Al 30-lea sezon Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli a debutat weekendul trecut la Portimao în Portugalia, cu 46 de mașini, model 488 Challenge Evo, toate echipate cu pneuri Pirelli. Sunt patru categorii în funcție de experiența pilotului: Trofeo Pirelli și Trofeo Pirelli Am și Coppa Shell împreună cu Coppa Shell Am. Câștigători au fost Doriane Pin, Axel Sartingen, Ange Barde și Alexander Nussbaumer. Weekendul acesta American Ferrari Challenge se reia în Daytrona.
 • WRC
  Pirelli va relua testele de dezvoltare pentru cea mai nouă compoziție hard a pneurilor P Zero de asfalt pentru clasa WRC1 din Croația (care ava avea loc în același weekend cu Grand Prix Emilia Romagna). Pilotul Kalle Rovanpera va pilota un Yaris WRC.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Pirelli Motorsport / Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Motorsport

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES