Latest Posts

Marele Premiu al Australiei 2022, mai “spectaculos ca niciodată”.

Vizualizări: 15306

După trei ani lungi, Marele Premiu al Australiei revine în sfârșit în această săptămână, iar mașinile de Formula 1 se vor întoarce pe Albert Park începând de vineri.

S-au schimbat multe lucruri – atât în F1, cât și pentru lume în general – de la ultima ediție, care a avut loc în 2019. Un an mai târziu, Marele Premiu al Australiei a devenit primul eveniment sportiv din țară anulat din cauza pandemiei Covid-19, care a împiedicat, de asemenea, cursele de la Melbourne în 2021. Lăsând la o parte pandemia, peisajul F1 arată drastic diferit față de ceea ce a fost în 2019, de asemenea.

De la ultima cursă de la Melbourne, o altă echipă decât Mercedes a câștigat în sfârșit campionatul piloților, au avut loc noi curse în Qatar și Arabia Saudită, altele precum Imola și Olanda au revenit, în timp ce au fost anunțate alte curse noi la Miami și Las Vegas. De asemenea, a fost introdusă o reimaginare majoră a mașinilor și schimbări tehnice majore, în timp ce Albert Park însuși a suferit modificări.

Australiei

Apoi, mai este și călătoria fulminantă a australianului Daniel Ricciardo, care și-a făcut debutul pentru Renault la ultimul GP de la Melbourne. De atunci, el a încheiat două sezoane la Renault și a sărit din nou în barca celor de la McLaren F1, unde a mai concurat încă un an, obținând prima sa victorie în Marele Premiu din 2018. Inutil să mai spunem că F1 și această parte a lumii au multe de recuperat. Iată tot ce trebuie să știți despre Marele Premiu al Australiei din acest an, inclusiv orele de sesiune, schimbările de circuit și câștigătorii din trecut.

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Australiei la TV în România:

Urmăriți toate antrenamentele, calificările și cursa Marelui Premiu al Australiei. În direct și fără pauze publicitare în timpul cursei pe F1TV. Alternativ, puteți urmări pe DIGI, Telekom și Looksport

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Orarul sesiunilor (toate orele sunt ora României)

  • Vineri, 8 aprilie:

Antrenamente Libere 1 – 06:00 – 07:00

Antrenamente Libere 2 – 09:00 – 10:00

  • Sâmbătă, 9 aprilie

Antrenamente Libere 3 – 06:00 – 07:00

Calificări – 09:00 – 10:00

  • Duminică, 10 aprilie

Cursa – 08:00

Australiei

Ce s-a întâmplat ultima dată?

Trebuie să ne întoarcem cu mai bine de trei ani în urmă, de când nu au mai avut loc curse pe străzile din Melbourne. În acel an, Valtteri Bottas l-a depășit pe Lewis Hamilton la start pentru a conduce cursa la intrarea în virajul 1 – și de acolo nu a mai privit înapoi, câștigând confortabil.

A fost, de asemenea, prima cursă a lui Daniel Ricciardo după ce a părăsit Red Bull la sfârșitul anului 2018. Debutul Renault s-a dovedit a fi însă un spectacol de groază, întrucât Daniel Ricciardo și-a pierdut aripa față pe iarba de pe linia dreaptă principală la începutul cursei și a abandonat în turul 31.

Lewis Hamilton a terminat pe locul doi pentru a face o dublă Mercedes AMG F1, iar Max Verstappen a completat podiumul pentru Red Bull Racing.

Australiei

Câștigători în trecut:

Australiei

Modificări ale circuitului:

Circuitul Albert Park Grand Prix va arăta ca niciodată înainte pentru evenimentul din acest an. Cea mai mare și cea mai evidentă schimbare este eliminarea șicanelor de la virajele 9 și 10. În schimb, acum este o cursă de la virajul 6 până la virajele 11 și 12.

Au fost făcute și alte modificări în încercarea de a îmbunătăți cursele pe un circuit care, în mod tradițional, a înregistrat puține depășiri în fiecare an. Curbele 1, 3, 6, 11 și 13 au fost toate lărgite pentru a crea oportunități mai bune de depășire și pentru a facilita lupta roată la roată.

Între timp, întreaga pistă a fost reasfaltată pentru prima dată de când a fost amenajată în 1995, cu ocazia primului Mare Premiu de la Melbourne. Directorul executiv al Australian Grand Prix Corporation, Andrew Westacott, a declarat că modificările vor îmbunătăți cursele din jurul Albert Park. „Timpii pe tur vor fi cu patru până la cinci secunde mai rapizi decât erau cu mașinile cu specificații vechi și cu vechea configurație a pistei”, a declarat Westacott.

„Vrei să recompensezi condusul agresiv și să penalizezi condusul prost și credem că modificările pe care le-am făcut vor realiza acest lucru. Cred că vor fi cele mai spectaculoase curse pe care le-am văzut în ultimele decenii”.

Australiei

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss