Latest Posts

Marele Premiu al Arabiei Saudite: Leclerc conduce ambele Red Bull-uri în FP3.

Vizualizări: 13309

Ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Arabiei Saudite l-a văzut pe Charles Leclerc conducând în fața mașinilor echipei Red Bull Racing a lui Max Verstappen și Sergio Perez la finalul ultimei sesiuni de antrenamente înainte de un Mare Premiu al Formulei 1 deja controversat.

Învingătorul Marelui Premiu al Bahrainului s-a folosit de ultimul său tur în ultimele momente ale sesiunii FP3, care a durat o oră, pentru a obține un timp de 1m29,735s și a smuls primul loc campionului în exercițiu. Charles Leclerc a obținut prada cu doar 0,033s, Sergio Perez fiind cu doar șase sutimi mai în urmă, în timp ce pregătirile pentru cursa care va avea loc după reuniunea de patru ore a piloților de vineri seara au continuat.

Aceste discuții cruciale au avut loc după ce rebelii Houthi au revendicat responsabilitatea pentru un atac cu rachete asupra unei instalații petroliere Aramco din apropiere în timpul FP1. Păstrând forma din 2022, echipa Alfa Romeo F1 a fost cea care nu a pierdut timpul pentru a intra pe pistă, Valtteri Bottas conducându-l pe coechipierul Guanyu Zhou la ieșirea de la boxe în FP3.

Leclerc, Premiu

Ei au fost urmați de mașina Haas F1 a lui Kevin Magnussen, dar a fost un prim sfert de oră discret, deoarece majoritatea planurilor echipelor au implicat mai degrabă instalări și intrări în tururi decât o cursă completă. Acest lucru a lăsat pista liberă pentru cele două mașini Scuderia Ferrari, care au ratat 45 de minute de rulare în FP2, după ce ambii piloți au atins peretele înainte de cursele lungi cu pneuri medii.

Charles Leclerc și Carlos Sainz s-au schimbat în fruntea timpilor, fiecare dintre ei realizând un tur de împingere, Charles Leclerc înregistrând reperul inițial de 1m31.052s cu pneuri C4 SOFT. Carlos Sainz a găsit patru sutimi în timp ce a trecut linia de sosire după 11 minute și a obținut prima poziție datorită primului sector mai rapid, înainte ca Charles Leclerc să coboare la 1m30.139s.

Valtteri Bottas s-a alăturat duo-ului Scuderia Ferrari pe pistă, dar a fost la început cu 1,4s în urmă, în timp ce Carlos Sainz a alunecat la o jumătate de secundă în spatele colegului său de grajd, Charles Leclerc, după ce a stabilit ritmul în ambele sesiuni de antrenamente de vineri. A fost nevoie să treacă aproape 20 de minute din prima parte a cursei de seară pentru ca pista să prindă viață, când Lando Norris, perechea Williams Racing și Guanyu Zhou au ieșit pe asfalt.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc, Premiu

Echipa Red Bull Racing a început sesiunea cu Sergio Perez, care a rulat până pe locul patru la prima încercare, în timp ce Max Verstappen nu a ieșit la suprafață timp de 24 de minute, deoarece întregul pluton a rulat cu pneuri C4 SOFT.

Sergio Perez ar putea să se îmbunătățească până pe locul al doilea, fiind la 0.152s de Charles Leclerc pentru a despărți mașinile Scuderia Ferrari, grație celui mai rapid sector al doilea la acel moment, în timp ce Max Verstappen a urmat un tur de pregătire prudent cu locul al patrulea. Însă, la următoarea tură, pilotul olandez a aprins ecranele de cronometrare cu cele mai rapide sectoare doi și trei, în timp ce condițiile mai reci se potriveau cu RB18 și a coborât în 1m29s.

Pentru prima dată în acest weekend, bariera de 1m30s a fost spartă atunci când Max Verstappen a înregistrat un 1m29.768s pentru a rula cu patru zecimi mai repede decât Charles Leclerc și un puternic al treilea pentru Pierre Gasly. Dar sesiunea pilotului de la AlphaTauri a fost rapid afectată atunci când s-a oprit la ieșirea de la boxe cu rapoarte despre o problemă la arborele de transmisie cu 25 de minute înainte de final.

Leclerc, Premiu

Calea boxelor a fost închisă pentru a evita un steag roșu, iar mașina a fost împinsă înapoi în garaj, de unde nu a mai ieșit. Max Verstappen ar fi putut să plece cu primul loc atunci când a făcut greul la jumătatea FP3 – înregistrând un timp de 1m29,768s pentru a se propulsa în fruntea timpilor. Max Verstappen ar fi putut să se îmbunătățească din nou în ultimele 10 minute de pe circuitul Jeddah Corniche, doar că a abandonat curba de dreapta din virajul 17 și s-a izbit de bordura interioară.

Acest lucru a forțat RB18 al său să sară puntea față în aer și să riște să avarieze podeaua, în urma căreia Max Verstappen a revenit la boxe, deși avea să rămână mai rapid decât Sergio PerezCarlos Sainz, între timp, a alergat până pe locul patru, la mai bine de trei zecimi în spatele colegului său de grajd, în timp ce Valtteri Bottas a alergat până pe locul cinci în fața lui Esteban Ocon și a efortului de lungă durată al lui Pierre Gasly.

Kevin Magnussen l-a ținut la distanță pe Fernando Alonso, în timp ce Yuki Tsunoda a completat top 10. În ciuda reducerii la jumătate a deficitului de ritm pe termen lung față de mașinile echipei Red Bull Racing de la Bahrain, atacul Mercedes nu a reușit decât al 11-lea loc pe aceeași compoziție de pneuri, Lewis Hamilton stabilind un timp de 1m30,707s pentru a termina la 0,9s de ritm. George Russell, între timp, a ocupat locul 14, în urma lui Mick Schumacher și Guanyu Zhou.

Leclerc, Premiu

La fel ca în Bahrain, mărcile istorice britanice cu motoare Mercedes au fost cele care au condus în spate, Lance Stroll fiind în fruntea unui tren Aston Martin F1 -McLaren F1-Williams Racing. În spatele lui Lando Norris, Nicholas Latifi a rulat cel mai lent și la 2,2s de ritm după ce a tăiat zidul.

Rezultatele Antrenamentelor Libere 2 din Marele Premiu al Arabiei Saudite:

Leclerc, Premiu

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss