Latest Posts

Marele Premiu al Abu Dhabi – Avancronica – Pirelli Report. (+Program TV)

Vizualizări: 23330

Abu Dhabi: Cele 369.5 puncte ale lui Max Verstappen sunt la egalitate cu cele 369.5 puncte ale lui Lewis Hamilton, cu o singură cursă decisivă dintr-un sezon incredibil; Campionatul piloților și cel al constructorilor vor fi stabilite la finalul sezonului de la Abu Dhabi, în acest weekend.

Abu Dhabi

De ce am ales aceste pneuri:

 • Cel mai lung sezon din istoria Formulei 1 se încheie cu cea de-a 22-a cursă, Marele Premiu al Abu Dhabi. După două noi locații, Qatar și Arabia Saudită, Yas Marina reprezintă o prezență mai familiară – deși pista a fost semnificativ modificată anul acesta. Oricum, pe baza datelor obținute prin simulări și a altor informații, a fost făcută aceeași nominalizare a compozițiilor de pneuri ca și în 2020: C3 ca P Zero Alb HARD, C4 ca P Zero Galben MEDIUM și C5 ca P Zero Roșu SOFT.
 • Modificările aduse pistei, care au fost operate pentru a oferi mai multe oportunități pentru depășire, vor crește vitezele și apăsarea în unele viraje. Oricum, având în vedere că pista este destul de puțin abrazivă, cu un stres mediu asupra pneurilor în privința uzurii și a degradării, cele mai moi compoziții din gama P Zero rămân alegerea potrivită.

Caracteristicile pistei:

Abu Dhabi

 • Câteva modificări au fost operate la designul pistei, al cărui desen este neschimbat de la debutul din 2009. La începutul turului, șicana formată din Virajele 5 și 6 va fi scurtcircuitată de o linie dreaptă. Următorul ac de păr a fost adus mai în față și a fost lățit, crescându-se astfel viteza pe următoarea linie dreaptă.
 • A fost adăugat un viraj lung și ușor înclinat ca înlocuitor pentru complexul de viraje (Virajele 11 -14) care exista anterior. Aproape de finalul turului, cele patru viraje strânse care înconjoară hotelul Yas Marina (Virajele 17-20) au fost deschise mai mult, ceea ce le-a făcut mai rapide.
 • Aceste schimbări au scurtat circuitul cu 273 de metri, ceea ce înseamnă că distanța totală a cursei a crescut de la 55 la 58 de tururi, iar timpul pe tur va scădea cu aproximativ 14 secunde.
 • Ca de obicei, cursa va începe chiar la lăsarea serii și se va derula pe nocturnă, temperaturile la nivelul pistei urmând să scadă rapid: ceea ce va afecta comportamentul pneurilor. FP2 și calificările sunt singurele sesiuni relevante, celelalte două sesiuni de antrenamente derulându-se pe timpul zilei, la temperaturi mai ridicate.
 • Strategia câștigătoare anul trecut, cu aceeași nominalizare a pneurilor, a fost cu o singură oprire, medium-hard: aceeași tactică fiind utilizată de primii trei. Doar trei piloți au oprit mai mult decât odată, și a fost pentru a șasea oară consecutiv când Abu Dhabi Grand Prix a fost câștigat de cel care a pornit din pole.

Abu Dhabi

Formula 2 / 3, la ce ne așteptăm:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sezonul de Formula 2 se termină de asemenea în Abu Dhabi. Nominalizarea pneurilor va fi aceeași ca și în runda precedentă de la Jeddah, cu P Zero Galben medium și P Zero Mov super-soft. Aceasta va fi prima vizită a F2 în Abu Dhabi după 2019 și astfel prima dată când se rulează aici cu pneurile pe 18 inch. Ca de obicei, piloții au în total câte șase seturi (4 medium și două super-soft) pentru a le utiliza pe parcursul week-end-ului. Un test post-sezon al F2 va avea loc de marți până sâmbătă după cursă.

Abu Dhabi

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Circuitul Yas Marina este o locație familiară pentru ultima cursă a sezonului, dar modificările aduse pistei vor oferi un nou Challenge și promit să ofere un final fantastic pentru un sezon magnific. Va fi prima dată când ne vom confrunta cu noua configurație, inclusiv câteva zone cu un nou asfalt, dar ne putem baza pe simulări și alte informații pentru a ne pregăti.

În general, prin crearea unor viraje mai rapide, pista a devenit mai rapidă și oferă mai multe posibilități pentru depășire. Rezultatul acestor modificări va aduce o încărcare verticală mai mare, în special pentru pneurile față. Dar nu ne așteptăm ca severitatea generală a pistei să afecteze în mod semnificativ pneurile, motiv pentru care am nominalizat cele mai moi compoziții din gamă.

După cursă, echipele vor avea ocazia să testeze specificațiile finale ale pneurilor pe 18 inch pentru 2022 utilizând mașini modificate. Prima dată când vom vedea pachetul final al pneurilor și mașinilor 2022 în acțiune va fi pe parcursul testelor din pre-sezon de anul viitor din februarie.”

Abu Dhabi

Unde să urmăriți Marele Premiu al Abu Dhabi de Formula 1 în acest weekend:

 • Vineri 10.12.2021, 11:30 – 12:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
 • Vineri 10.12.2021, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
 • Sambata 11.12.2021, 12:00 – 13:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport 3 HD
 • Sambata 11.12.2021, 15:00 – 16:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Telekom Sport 3 (+HD), Looksport +
 • Duminica 12.12.2021, 15:00 – 17:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Telekom Sport 3 (+HD), Looksport +

Abu Dhabi

Alte știri Pirelli:

 • Vor fi două zile de teste post-sezon marți și miercuri după Marele Premiu al Abu Dhabi. În ambele zile echipele vor putea testa noile pneuri pe 18 inch pentru 2022, după ce vor trebui să aleagă doar una dintre cele două zile pentru test dedicată tinerilor piloți care vor utiliza pneuri pe 13 inch.
 • Ultima etapă a Intercontinental GT Challenge, serie echipată de Pirelli, de la Kyalami a fost reprogramată. Aceasta trebuia să se desfășoare week-end-ul trecut, dar a fost amânată datorită restricțiilor de călătorie. Va avea loc pe 3-5 februarie: cu trei săptămâni înainte ca sezonului de GT 2022 să înceapă la Bathurst, Australia.

Abu Dhabi

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss