More

  Latest Posts

  Marc Marquez se recuperează în urma problemelor de vedere

  Marc Marquez se recuperează în urma accidentării și va continua să se pregătească pentru sezonul MotoGP 2022 alături de un plan de tratament, potrivit echipei sale Honda.

  Marquez, de șase ori campion mondial în MotoGP, a fost în afara acțiunii de când a început să aibă probleme de vedere în urma unei comoții cerebrale suferite într-un accident de antrenament înainte de Marele Premiu al Portugaliei din noiembrie.

  Tânărul de 28 de ani a ratat ultimele două curse și testul post-sezon, după ce a fost diagnosticat cu diplopie la unul dintre ochi. Marquez a afectat același nerv ocular în 2011, într-un accident de Moto2 la Sepang, care a amenințat inițial că îi va reduce cariera de curse.

  Repsol Honda a publicat o actualizare cu privire la starea lui Marquez și afirmă că „progresează adecvat cu diagnosticul de diplopie” după două luni de tratament.

  Deși declarația nu anunță o dată exactă pentru recuperarea lui Marquez, confirmă că acesta își intensifică pregătirile de pre-sezon pentru a fi apt fizic pentru campania din 2022. Acțiunea pe circuitul MotoGP începe anul viitor cu un test de shakedown la Sepang, în perioada 31 ianuarie-2 februarie, înainte de un test oficial, la care Marquez ar urma să participe, dacă va fi disponibil, în perioada 5-6 februarie în Malaezia.

  „Pilotul Repsol Honda Team, care în octombrie anul trecut a fost diagnosticat cu un episod de diplopie după ce a suferit o cădere în timp ce se antrena pentru GP-ul Portugaliei, a continuat vizitele periodice la oftalmologul său de încredere pentru a-i evalua evoluția vederii în ultimele două luni.” a declarat echipa.

  „În timpul acestor analize, progresele înregistrate au fost considerate favorabile și, în consecință, Marquez va continua cu un plan de tratament conservator pentru următoarele câteva săptămâni.

  Marc Marquez va continua să fie supus revizuirilor periodice cu Dr. Sanchez Dalmau în următoarele săptămâni, alături de planul de tratament conservator.

  „Situația nu-l împiedică pe pilotul din Cervera să-și continue planul de pregătire fizică pentru a se pregăti fizic pentru un nou sezon.”

  Vorbind în timpul GP-ului de la Valencia de luna trecută, șeful Honda MotoGP, Alberto Puig, a spus că atât echipa, cât și pilotul trebuie să fie răbdători și pozitivi, având în vedere natura delicată a recuperării lui Marquez.

  „Nu este atât de ușor să știi cum poate reacționa un nerv sau un ochi”, a spus Puig.

  „Dar doctorul a fost pozitiv și, desigur, a menționat că trebuie să avem răbdare.

  „Acest lucru este mai grav și va avea nevoie de ceva timp. Desigur, vreau să fiu încrezător, nu sunt medic, dar aud ce a spus doctorul și bineînțeles că trebuie să gândim pozitiv.”

  Marquez a ratat șansa de a conduce motocicleta Honda MotoGP 2022 la testul post-sezon de la Jerez din noiembrie din cauza stării sale.

  Actuala sa accidentare marchează o altă lovitură într-o perioadă nefericită de doi ani pentru spaniol, care a ratat efectiv întregul sezon 2020 după ce și-a rupt brațul în cursa de deschidere de la Jerez, care a necesitat mai multe operații și l-a forțat, de asemenea, să nu participe la testele de iarnă și la cele două runde de deschidere ale acestui sezon.

  Marquez a avut o revenire încurajatoare cu trei victorii în 2021, înainte de a fi exclus din ultimele două curse din acest an.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss