Latest Posts

Marc Marquez “nu înțelege” motocicleta KTM MotoGP

Vizualizări: 11706

Marc Marquez, pilotul echipei Honda MotoGP, spune că noul model de la echipa rivala KTM este motocicleta “pe care o înțeleg cel mai puțin” de pe grila de start din 2022, după Marele Premiu din Qatar de săptămâna trecută.

Aprilia RC16 este cea mai nouă motocicletă de pe grila MotoGP, în timp ce KTM și-a făcut debutul în 2017. În decurs de cinci ani, KTM a trecut de pe ultima poziție a grilei de start la victorii în cursele din 2020, marca ajungând la cinci victorii, după două succese obținute de Miguel Oliveira și Brad Binder în sezonul trecut.

În ciuda celor două victorii din 2021, KTM a avut parte de o campanie în mare parte dificilă, dar se pare că a întors lucrurile în 2022, Binder luptând pentru victorie în Qatar înainte de a termina pe locul doi, după ce s-a calificat al șaptelea. Dintre toate motocicletele de pe grila de start, KTM este cea mai diferită, RC16 fiind singura motocicletă construită în jurul unui cadru din oțel și suspensie WP.

Marc Marquez

După ce l-a urmărit pe Binder pentru o perioadă de timp în GP-ul de deschidere a sezonului din Qatar, Marquez, de șase ori campion mondial de MotoGP, spune că RC16 este o motocicletă pe care încă nu o înțelege, având în vedere cât de diferit făcea sud-africanul timp de la un tur la altul.

„Adică, este motocicleta pe care o înțeleg cel mai puțin, a declarat Marquez după ce a terminat pe locul cinci în Qatar. L-am înțeles pe câștigătorul cursei, Enea Bastianini pe Ducati 2021 condus de Gresini, modul în care a pilotat. Dar Binder era ca și cum fiecare tur era diferit. Într-un tur intra [în viraje] foarte repede, iar în turul următor intra mai încet, dar ieșea foarte repede”.

„Așa că, în continuare, KTM-ul – mai ales în spatele lui Binder – nu înțeleg. Dar ei au un motor bun, el oprea mult motocicleta cu pneul spate. Și, de asemenea, a fost foarte rapid la sfârșitul cursei. GP-ul Qatarului a oferit câteva rezultate interesante, cu o Ducati veche de un an câștigând cursa, în timp ce omologii săi de fabrică din 2022 au avut probleme”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Constructorul câștigător al Qatarului 2021 și campionul mondial în exercițiu Fabio Quartararo a avut, de asemenea, dificultăți, în timp ce Suzuki, favoritul de dinaintea cursei, a avut probleme de aderență care i-au îngreunat cursa.

Marc Marquez

Marquez consideră că Qatar este o pistă prea “specială” pentru a face predicții de campionat, dar este convins că Bastianini și coechipierul său de la Honda, Pol Espargaro – care a terminat al treilea – vor fi concurenți.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss