Latest Posts

Marc Marquez își intensifică recuperarea după operație cu fizioterapie și antrenament cardio.

Vizualizări: 13282

Marc Marquez va începe fizioterapia și antrenamentele cardio în următoarea etapă a recuperării sale după operația la braț, a anunțat echipa sa Honda MotoGP.

Luna trecută, sextuplul campion mondial de MotoGP a suferit o operație complexă la brațul drept. A fost pentru a patra oară când a fost operat de când și-a rupt grav brațul într-un accident la Marele Premiu al Spaniei din 2020, în timp ce încearcă să revină pentru a-și recăpăta condiția fizică și mobilitatea deplină care i-au lipsit pe parcursul revenirii sale din ultimele 15 luni.

Marc Marquez a suferit o intervenție chirurgicală de trei ore la începutul lunii iunie la Clinica Mayo din Minnesota, procedura fiind supravegheată de șeful clinicii de chirurgie a umărului și cotului, Dr. Joaquin Sanchez Sotelo. La șase săptămâni de la operație, Marc Marquez a fost supus unui control la braț și a primit permisiunea de a începe un program de fizioterapie și de antrenament cardio înainte de următoarea examinare medicală, care va avea loc peste șase săptămâni.

Bagnaia, Pole

„În cadrul controlului medical efectuat asupra lui Marc Marquez, la șase săptămâni de la intervenția chirurgicală la humerusul drept, s-a confirmat o evoluție clinică și radiologică bună, care permite progrese în programul de recuperare a mobilității și forței brațului drept”, a declarat doctorul Sanchez Sotelo.

Deși nu a fost dat un termen complet de recuperare pentru Marc Marquez și revenirea sa în MotoGP, se așteaptă ca acesta să rateze restul sezonului 2022 – deși Honda a subliniat anterior că este „foarte important” pentru producător ca spaniolul să revină în acțiune în acest an pentru a ajuta la dezvoltarea motocicletei. Marc Marquez a luat șase starturi în acest sezon, ratând atât etapa din Indonezia, cât și cea din Argentina, după ce o căzătură puternică la Mandalika l-a lăsat cu probleme de vedere, iar cel mai bun rezultat a fost un loc patru la Jerez.

El rămâne cel mai bine clasat pilot Honda în clasament, pe locul 13, în ciuda faptului că a ratat ultimele trei curse. Marc Marquez a luat decizia de a se opera la Clinica Mayo după ce a primit undă verde de la medici în urma unor evaluări medicale. „Am făcut un pas important în procesul de recuperare”, a declarat Marc Marquez. „La acest al doilea control, medicii au confirmat că humerusul se consolidează corect, cu acest lucru putem începe fizioterapia pe brațul drept și antrenamentul cardio”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marc Marquez își intensifică recuperarea după operație cu fizioterapie și antrenament cardio.

„Sunt foarte entuziasmat de faptul că am reușit să recuperez mobilitatea brațului pentru a continua să avansez în procesul de recuperare și vreau să mulțumesc întregii echipe medicale pentru tratament și atenție”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss