GP24 Media

LATEST POSTS

Marc Marquez, fără rival în calificările de la Silverstone

Vizualizări: 10532

Calificările clasei MotoGP au ținut capul de afiș al zilei de sâmbătă. După ce ieri, Fabio Quartararo a dat tonul acțiunii în primele antrenamente libere.

O primă prima lovitură de teatru a venit încă din Q1. Revenit după o accidentare îndelungată, Jorge Lorenzo a avut o prestație catastrofală. Triplul campion mondial a încheiat abia al 11-lea în prima secvență și va porni de pe locul 21.

Andrea Dovizioso și Alex Rins au fost cei care au trecut mai departe în Q2. A doua secvență de calificări a debutat cu un Fabio Quartararo dezlănțuit. Francezul a avut primul timp reper în majoritatea sesiunii.

Finalul anunța un nou pole position pentru Quartararo. Din păcate pentru el, alți trei piloți nu au fost de acord cu situația din clasament. Valentino Rossi a fost primul care a coborât sub recordul lui Quartararo. În scurt timp, Jack Miller a realizat al doilea tur cronometrat și l-a aruncat pe Quartararo pe ultima treaptă a podiumului.

 

Lovitura decisivă a fost dată de Marc Marquez. Campionul mondial in exercițiu a spulberat orice șansă pentru un pole istoric al lui Valentino Rossi și a coborât timpul reper al zilei cu aproape jumătate de secundă sub referința italianului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Rossi a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund și cu titlul neoficial de best of the rest. Alături de Marc Marquez și Valentino Rossi va mai lua loc în prima linie a grilei de start și Jack Miller, australianul fiind cel mai bine clasat pilot cu motocicletă Ducati.

Fabio Quartararo a încheiat calificările doar pe patru și a fost la sub două minute de un nou pole position istoric. Alături de tânăra revelație franceză, in a doua linie a grilei de start vor mai lua loc Alex Rins și Maverick Vinales.

Câștigătorul din Austria, Andrea Dovizioso, a sosit abia pe locul al șaptelea. De remarcat diferența minoră intre Valentino Rossi si Andrea Dovizioso, piloții clasați pe locul secund si locul al șaptelea fiind despărțiți de mai puțin de două zecimi.

Cursa clasei MotoGP va avea loc mâine, 25 august, startul urmând să fie dat la ora 15.

 

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES