Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Managerul lui Raikkonen explică gândirea din spatele mutării la Sauber.

  Managerul lui Kimi Raikkonen, Steve Robertson, a vorbit deschis despre decizia finlandeză de a-și prelungi cariera de Formula 1 prin semnarea cu Sauber după ieșirea sa de la Ferrari.

  Raikkonen, (39), a semnat un contract de doi ani cu echipa cu care și-a făcut debutul în F1 în 2001.

  Robertson spune că pasiunea lui Raikkonen pentru F1 a însemnat că nu a fost gata să înceapă sau să încerce altă categorie încă, chiar dacă el nu a mai rămas opțiuni în fața grilei după ce și-a pierdut scaunul Ferrari. „Kimi vrea să conducă autoturismele F1, îl iubește”, spune Robertson. Oamenii sunt surprinși pentru că au condus Ferrari de atâția ani, cei mai mulți oameni așteptau să se pensioneze, să stea pe iahtul său și să se bucure de restul vieții.

  Dar îi place să conducă autoturismele de la F1, de la asta. Kimi îi place să fie la limită. Dacă nu face asta, vrea să meargă în motocross, dar acesta este vârful pentru el. Și odată ce am știut că nu se va întâmpla o prelungire a contractului la Ferrari, el a vrut să facă o înțelegere cu Sauber.

  Cred că trebuie să te uiți și la situația lui Sauber. Cu doi ani în urmă, ar fi plecat acolo când echipa se va afla pe spate? În primul rând, nici nu l-ar fi putut oferi, și în al doilea rând era o corabie care se scufunda. Acum au luat pe Kimi, unul dintre piloții de top din F1, un campion mondial, și își arată intenția, unde vor să fie.

  Ar fi putut să ia un pilot care să aducă bani. La sfârșitul zilei, două partide vor același lucru, vrea să-i ajute.

  Robertson este convins că Raikkonen nu va deveni frustrat în următoarele două sezoane prin faptul că nu are o mașină care este cel puțin capabilă să provoace victorii. Personal nu cred că se va întâmpla. Pentru că la sfârșitul zilei va lucra cu echipa pentru a încerca să îmbunătățească lucrurile. El știe în mod real ceea ce primește. Nu trebuie să facă acest lucru, o face pentru că simte că îi poate ajuta.

  „red că aveți o mentalitate diferită. Aș spune că acum golul către echipele mai mari sa lărgit. Dacă ați putea spune chiar acum, să luați locurile a șaptea [în clasament] pentru următorii doi ani – aș semna pentru asta. Pentru că asta ar fi cel mai bun absolut.

  Trebuie să fii și realist, și el ar fi mândru de asta, ca să-i ajute să crească. El realizează că victoriile, cu excepția cazului în care este o cursă absolut ciudată, nu se vor întâmpla. Dar în ceea ce privește dezvoltarea, are multe de oferit. Știe că este un rol diferit de Ferrari. Experiența lui Kimi, accentul pus pe dezvoltarea, îi poate ajuta într-adevăr să ajungă acolo unde doresc să fie într-un mod mult mai rapid.

  Robertson compară situația lui Sauber cu cea de la Lotus, unde lui Raikkonen i sa acordat mai multă libertate decât la McLaren sau Ferrari. Oamenii mi-au spus că au simțit că Kimi era cel mai relaxat atunci. Îmi amintesc că Eric Boullier a spus în acel moment: „Noi nu punem multe cerințe asupra lui Kimi, ne dăm seama ce îl face fericit și ce nu, și l-am lăsat să fie”.

  Apoi, el simte că poate fi mai mult el. În echipe ca Ferrari există mai mult o structură corporativă acolo, și este diferit.

  Photocredit: Getty Images  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss