Latest Posts

Managerul lui Raikkonen explică gândirea din spatele mutării la Sauber.

Vizualizări: 11326

Managerul lui Kimi Raikkonen, Steve Robertson, a vorbit deschis despre decizia finlandeză de a-și prelungi cariera de Formula 1 prin semnarea cu Sauber după ieșirea sa de la Ferrari.

Raikkonen, (39), a semnat un contract de doi ani cu echipa cu care și-a făcut debutul în F1 în 2001.

Robertson spune că pasiunea lui Raikkonen pentru F1 a însemnat că nu a fost gata să înceapă sau să încerce altă categorie încă, chiar dacă el nu a mai rămas opțiuni în fața grilei după ce și-a pierdut scaunul Ferrari. “Kimi vrea să conducă autoturismele F1, îl iubește”, spune Robertson. Oamenii sunt surprinși pentru că au condus Ferrari de atâția ani, cei mai mulți oameni așteptau să se pensioneze, să stea pe iahtul său și să se bucure de restul vieții.

Dar îi place să conducă autoturismele de la F1, de la asta. Kimi îi place să fie la limită. Dacă nu face asta, vrea să meargă în motocross, dar acesta este vârful pentru el. Și odată ce am știut că nu se va întâmpla o prelungire a contractului la Ferrari, el a vrut să facă o înțelegere cu Sauber.

Cred că trebuie să te uiți și la situația lui Sauber. Cu doi ani în urmă, ar fi plecat acolo când echipa se va afla pe spate? În primul rând, nici nu l-ar fi putut oferi, și în al doilea rând era o corabie care se scufunda. Acum au luat pe Kimi, unul dintre piloții de top din F1, un campion mondial, și își arată intenția, unde vor să fie.

Ar fi putut să ia un pilot care să aducă bani. La sfârșitul zilei, două partide vor același lucru, vrea să-i ajute.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Robertson este convins că Raikkonen nu va deveni frustrat în următoarele două sezoane prin faptul că nu are o mașină care este cel puțin capabilă să provoace victorii. Personal nu cred că se va întâmpla. Pentru că la sfârșitul zilei va lucra cu echipa pentru a încerca să îmbunătățească lucrurile. El știe în mod real ceea ce primește. Nu trebuie să facă acest lucru, o face pentru că simte că îi poate ajuta.

“red că aveți o mentalitate diferită. Aș spune că acum golul către echipele mai mari sa lărgit. Dacă ați putea spune chiar acum, să luați locurile a șaptea [în clasament] pentru următorii doi ani – aș semna pentru asta. Pentru că asta ar fi cel mai bun absolut.

Trebuie să fii și realist, și el ar fi mândru de asta, ca să-i ajute să crească. El realizează că victoriile, cu excepția cazului în care este o cursă absolut ciudată, nu se vor întâmpla. Dar în ceea ce privește dezvoltarea, are multe de oferit. Știe că este un rol diferit de Ferrari. Experiența lui Kimi, accentul pus pe dezvoltarea, îi poate ajuta într-adevăr să ajungă acolo unde doresc să fie într-un mod mult mai rapid.

Robertson compară situația lui Sauber cu cea de la Lotus, unde lui Raikkonen i sa acordat mai multă libertate decât la McLaren sau Ferrari. Oamenii mi-au spus că au simțit că Kimi era cel mai relaxat atunci. Îmi amintesc că Eric Boullier a spus în acel moment: “Noi nu punem multe cerințe asupra lui Kimi, ne dăm seama ce îl face fericit și ce nu, și l-am lăsat să fie”.

Apoi, el simte că poate fi mai mult el. În echipe ca Ferrari există mai mult o structură corporativă acolo, și este diferit.

Photocredit: Getty Images

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss