GP24 Media

LATEST POSTS

Magnussen îl înlocuiește pe Mazepin la Haas F1.

Magnussen
Vizualizări: 11463

Kevin Magnussen a semnat un contract pe mai mulți ani pentru a face o revenire senzațională în Formula 1 cu echipa Haas în 2022, după ce echipa a decis să se despartă de Nikita Mazepin înainte de startul sezonului.

După ce a pilotat în F1 pentru McLaren F1 (2014-15) și Renault F1 Team (2016), Magnussen a concurat pentru Haas din 2017 până la plecarea sa din acest sport la sfârșitul sezonului 2020. Pilotul danez s-a mutat apoi în Statele Unite, participând la cursele de mașini sport și IndyCar, și ar urma să se alăture echipei Peugeot din Campionatul Mondial de Anduranță în 2022.

Dar Magnussen, în vârstă de 29 de ani, va face în schimb o revenire neașteptată în Formula 1 pentru a fi partenerul pilotului de anul doi Mick Schumacher în sezonul următor, în urma deciziei Haas – anunțată sâmbăta trecută – de a rezilia contractul lui Mazepin cu efect imediat.

Magnussen

Directorul echipei, Guenther Steiner, a declarat: „Sunt încântat să îi urez bun venit lui Kevin Magnussen înapoi la Haas F1 Team. Atunci când am căutat un pilot care să aducă valoare echipei, fără a mai menționa o bogată experiență în Formula 1, Kevin a fost o decizie simplă pentru noi”.

„Disponibilitatea imediată a lui Kevin înseamnă că putem apela la el ca resursă pentru testele de pre-sezon, alături de Mick Schumacher și Pietro Fittipaldi. Pietro va fi primul în această săptămână, cu o jumătate de zi de alergare la testul de joi – este o mare oportunitate pentru el, Mick și Kevin urmând să facă restul înaintea Marelui Premiu al Bahrainului”.

„Kevin a fost o componentă cheie în succesele noastre anterioare – nu în ultimul rând atunci când amândoi am obținut cele mai bune rezultate în Formula 1 în 2018. Anul trecut a continuat să demonstreze că este un pilot de curse de elită, adăugând victorii și podiumuri în CV-ul său. “Fiind o prezență veterană atât în garaj, cât și în sala de inginerie, el ne va oferi un punct de referință solid pentru dezvoltarea continuă a VF-22. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să-i urăm bun venit lui Kevin în această săptămână în Bahrain”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Magnussen

„Magnussen a adăugat: “Am fost, evident, foarte surprins, dar și foarte încântat să primesc telefonul de la Haas F1 Team. Căutam o altă direcție în ceea ce privește angajamentele mele pentru 2022, dar oportunitatea de a reveni să concurez în Formula 1 și cu o echipă pe care o cunosc extrem de bine a fost pur și simplu prea atrăgătoare. Chiar trebuie să le mulțumesc atât celor de la Peugeot, cât și celor de la Chip Ganassi Racing pentru că m-au eliberat cu promptitudine – ambele sunt organizații grozave”.

„Bineînțeles, vreau să le mulțumesc și lui Gene Haas și Guenther Steiner pentru șansa de a-mi relua cariera în Formula 1 – știu cât de competitivi sunt amândoi și cât de dornici sunt să se întoarcă să concureze săptămână de săptămână. Ne-am bucurat de o relație solidă, iar asocierea noastră pozitivă a rămas chiar și atunci când am plecat la sfârșitul anului 2020”.

„Am fost informat cât mai mult posibil despre dezvoltarea VF-22 și despre potențialul din pachet. Mai este mult de lucru, dar sunt încântat să fac parte din el. Abia aștept să mă întorc la volanul unei mașini de Formula 1 în Bahrain”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES