Latest Posts

Mads Østberg compară Raliul Brașovului cu Raliul Monte Carlo

Vizualizări: 10579

Prezent în mod surprinzător la ediția aniversară din TESS Brașov Rally, Mads Østberg a vorbit pe larg în cadrul unui interviu acordat organizatorilor raliului brașovean despre alegerea de a participa la această competiție, dar și despre planurile sale de viitor.

Campionul en titre al clasei WRC2 din campionatul mondial de raliuri va participa în acest weekend la TESS Brașov Rally. Așa cum era de așteptat el va pilota un model Citroen, la fel ca în etapele din cadrul WRC. Pilotul norvegian a recunoscut că a ales în ultimul moment să participe la evenimentul brașovean, decizia sa fiind legată de anularea unei etape din campionatul maghiar de raliuri.

În vârstă de 33 de ani, Østberg are la activ o victorie în campionatul mondial de raliuri. Norvegianul și-a adjudecat victoria la general în Raliul Portugaliei din 2012. De altfel, în același sezon, el a obținut cea mai bună clasare la sfârșitul unui sezon competițional, grație clasării pe locul al patrulea în clasamentul general.

Totodată, în cadrul unui interviu acordat organizatorilor brașoveni, Østberg a lăudat traseul propus pentru TESS Brașov Rally, asemănându-l cu faimosul raliu de la Monte Carlo. “Când ne-am decis că vom veni aici, am început să ne documentăm. Am fost în contactat cu Simone Tempestini și cu copilotul său, Sergiu Itu, primind informații și filmări onboard ale altor piloți, având astfel posibilitatea să vedem probele. Am primit ajutor de la mulți români dar și de la echipa noastră, TRT. Suntem mulțumiți de ce am văzut și pot să spun că acest raliu seamănă un pic cu Monte Carlo.” a declarat pilotul norvegian pentru organizatorii TESS Brașov Rally.

Pentru Mads Østberg participarea în TESS Brașov Rally va fi un antrenament pentru campania de apărare a titlului mondial adjudecat în 2020 la clasa WRC2. Norvegianul va avea o concurență serioasă, principalul său rival la victoria brașoveană fiind nimeni altul decât Simone Tempestini, la rândul său fost campion mondial, dar la categoria Junior WRC, în 2016.

TESS Brașov Rally va debuta mâine cu shakedown-ul și startul festiv. Vineri și sâmbătă, Østberg, Tempestini și compania ne vor delecta cu evoluțiile lor pe parcursul a opt probe speciale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

 

Sursa: Raliul Brașovului
Photocredit: TESS Brașov Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Raliul Brașovului

Latest Posts

Don't Miss