Latest Posts

M-Sport a pus ochii pe Dakar în noua aventură cu Ford la Rally Raid.

Vizualizări: 33076

M-Sport intenționează să intre în arena raidurilor de raliu ca parte a unei noi colaborări cu Neil Woolridge Motorsport, care intenționează să participe în viitor la celebrul Raliul Dakar.

M-Sport, echipa britanică din Campionatul Mondial de Raliuri și-a unit forțele cu o altă echipă susținută de Ford și cu renumitul producător sud-african de raiduri de raliuri NWM, care construiește în prezent vehicule Ford Ranger T1+. În cadrul parteneriatului, M-Sport și NWM își vor împărți resursele și vor colabora pentru a ajuta la dezvoltarea Ranger T1+ Rally Raid. Ambele echipe se mândresc cu o asociere de 25 de ani cu producătorul american de automobile Ford.

M-Sport va deveni sediul european al NWM și distribuitor global pentru Ranger, care concurează în prezent în Campionatul sud-african de Cross Country. Primul pas în drumul spre Raliul Dakar este înființarea unui program de asistență pentru clienți de la baza M-Sport din Dovenby, Cumbria. Pe lângă asistența oferită clienților, M-Sport va colabora cu NWM la dezvoltarea Ford Ranger T1+ NWM, prin testarea și colectarea de feedback de la orice program pentru clienți.

Primul Ford Ranger T1+ NWM este așteptat să ajungă în Europa la sfârșitul lunii mai și va fi disponibil pentru un program de testare și pentru clienți la scurt timp după aceea.

M-Sport

Anunțul făcut de M-Sport a omis să enumere un calendar definitiv pentru atingerea obiectivului său de a concura în Raliul Dakar cu Ranger, catalogând evenimentul drept un „obiectiv pe termen lung”, confirmând în același timp că „ne așteaptă ani de muncă și dezvoltare, inclusiv dezvoltarea infrastructurii adecvate” înainte de a putea participa la eveniment.

„Este o perspectivă importantă și incitantă pentru mine, după aproape 45 de ani de activitate în domeniul raliurilor, raliul raid și Dakar mi-a trezit întotdeauna interesul”, a declarat directorul general al M-Sport, Malcolm Wilson, care a vizitat recent baza NWM împreună cu fiul și directorul M-Sport, Matthew Wilson. „Este o disciplină pe care nu o subestimez însă și sunt prea conștient că necesită ani de experiență și expertiză. M-Sport și NWM au o viziune comună, considerăm că respectivele noastre echipamente se completează reciproc într-un mod care ar crea un echipament de raliu raid de neegalat”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„NWM Ranger are un potențial cert, este construit pe o fundație foarte solidă, Matthew a testat mașina în timpul vizitei noastre și a fost foarte pozitiv în legătură cu experiența sa. Este corect să spun că nu sunt unul care să se îndepărteze de o provocare, este ceea ce îmi place în motorsport și nu este un secret că avem ceva de lucru pentru a concura la prestigiosul Raliu Dakar. Acestea fiind spuse, sunt încrezător că M-Sport și NWM au instrumentele și know-how-ul necesare pentru a împinge Ford Ranger T1+ pe noi culmi”.

M-Sport

Neil Woolridge, proprietarul NWM, a adăugat: „Acesta este un moment de referință pentru NWM și un moment de mândrie pentru mine personal. Întotdeauna l-am admirat pe Malcolm de la distanță, iar M-Sport este o echipă cu care mi-am dorit întotdeauna să colaborez din mai multe motive. Ranger T1+ al nostru este un vehicul pe care abia așteptăm să îl dezvoltăm și să construim o gamă puternică de clienți, lucru pe care M-Sport a demonstrat că îl poate crea și consolida”.

Această ultimă aventură pentru M-Sport se va adăuga la operațiunea sa, care în prezent constă într-un asalt WRC susținut de o semi-fabrică Ford, alături de producția și dezvoltarea de vehicule Rally2 și Rally3 pentru clienți. De asemenea, consolidează și mai mult legăturile sale cu Ford, vestea venind la scurt timp după ce directorul executiv al ovalului albastru, Jim Farley, a vizitat sediul M-Sport.

  • Mai multe știri despre Campionate de Rally Raid găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss