Latest Posts

Luca Savu – cel mai tânăr campion din Romanian Radical Cup.

Vizualizări: 27085

Pentru tânărul Luca Savu – în vârstă de numai 14 ani – nu trece niciun sezon fără rezultate remarcabilele, astfel că încă de la debutul său în Radical Romanian Cup, pilotul clujean a evoluat exemplar datorită perseverenței și determinării sale, în ciuda vârstei fragede, reușind la finalul sezonului să-și adjudece titlul de campion național al clasei SR1 în competiția mult disputată.

Luca

Povestea lui Luca, fiul sportivilor profesioniști Horațiu și Laura Savu a început la vârsta de 5 ani, atunci când micul pilot a rămas impresionat de cursele de karting, fapt ce a aprins în mintea acestuia dorința de competiție. Astfel, în 2015, la numai 7 ani, la primul său sezon oficial de sportiv, pilotul Luca Savu reușea să devină vicecampion al clasei Promo BB din Campionatul Național de Karting al României.

Următorii ani, adică perioada 2016-2018, au reprezentat pașii evoluționiști ai tânărului clujean, reușind să-și treacă în palmares atât poziții fruntașe – adică printre primii 5 piloți – în cadrul diferitelor clase ale Campionatului Național de Karting al României, precum și numeroase prezențe internaționale, majoritatea dintre ele în Italia – țara unde kartingul este echivalent numai cu performanța.

Luca

La rândul său, sezonul 2019 a reprezentat un pas important în pregătirea lui Luca, lucru care s-a concretizat printr-o performanță remarcabilă un an mai târziu – clasarea în primii 10 piloți ai primei competiții mondiale a sezonului, clujeanul în vârstă de numai 12 ani la acea vreme, reușind primul loc în calificările WSK Super Masters Series – competiție cu 108 piloți la start. Același an 2020 avea să-i aducă lui Luca și titlul de campion național al clasei 60 în cadrul Campionatului Național de Karting.

Schimbarea majoră pentru cariera sa sportivă a venit însă în acest an, când, pe lângă debutul în Campionatul Național de Anduranță pe Circuit (Romanian Endurance Series) cu modelul Dacia Logan, Luca Savu și-a făcut debutul și în Radical Romanian Cup, la volanul mezinei competiției – Radicalul SR1, o mașină de competiții pe circuit cu motor de 1,3 litri în 4 cilindri, cu o putere de 186 CP și greutate de nici 600 de kg.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Luca

Aflat la comenzile modelului ultim-amintit, pilotul clujean a reușit să obțină victoria a 3 etape din cele 6 disputate în acest sezon, de două ori la Târgu Mureș și o dată la București, adjudecându-și titlul de campion național al clasei SR1 Cup, devenind cel mai tânăr campion al competiției, totul după ce la debut devenea și cel mai tânăr concurent din Radical Romanian Cup. Bipostul a fost pus la dispoziție de către echipa Radical România, cea care s-a ocupat și de întreținerea și prezența în condiții optime a mașinii pe pistă.

Acest sezon a mai presupus și alte două evenimente majore pentru Luca Savu, tânărul realizând o sesiune de circuit atât cu un Ligier JS P4, modelul cu care Alex Mirea – campionul absolut en-titre la viteză în coastă – a participat în Ligier European Series, precum și cu un model de Formula 4 – mai exact cu modelul Tatuus F4-T014 adus din Slovenia de către echipa Lema Racing.

Luca

În urma rezultatelor extraordinare obținute într-un timp foarte scurt și ținând cont de faptul că doar la începutul acestui an Luca a trecut de la karting la competițiile auto pe circuit, pentru sezonul următor acesta își propune să facă următorul pas în cariera sa sportivă – un sezon complet în Formula 4, cu speranța că va reuși să dispună de bugetul necesar.

Luca Savu a fost susținut în activitatea sa competițională din acest an de către Parsa Beauty, Direct Line Inox Impex, AEA Medical, Alfa Cluj, OrtoLife – Centrul ortodontic Cluj și a concurat sub culorile echipei Savu Racing.

Luca

Radical Romanian Cup și Romanian Endurance Series se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Sportului.

  • Mai multe știri despre Campionatul Radical Romania Cup găsiți AICI.
Sursa: Comunicat Clubul Sportiv Savu Racing
Photocredit: Mihnea Tatu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Clubul Sportiv Savu Racing

Latest Posts

Don't Miss