Latest Posts

Luca Savu, 14 ani concurează împotriva adulților în cursele de Anduranță!

Vizualizări: 17470

Luca Savu, băiatul cel mare al pilotului de raliuri Horațiu Savu, a renunțat la cursele internaționale de karting și a trecut la următoarea etapă din Motorsport: se dă cu Loganul la „Romanian Endurance Series”.

Acolo, are adversari piloți care ar putea să îi fie părinți. „Îmi plac foarte mult mașinile, iar după 7 ani de Karting am zis că a venit momentul să fac o schimbare și am făcut-o” – Luca Savu, pilot în „Romanian Endurance Series”. Pe Circuitul de la Adâncata, Luca se dă cu un Logan. „Prima dată l-am condus acum două săptămâni, m-am distrat foarte tare” – Luca Savu, pilot în „Romanian Endurance Series.

Savu

Emoții mari pentru mama lui când îl vede pe circuit:
Băiatul recunoaște că despărțirea de Karting a fost grea, dar, după prima tură pe circuit, s-a îndrăgostit de Cursele de Anduranță. „Pentru început vreau să merg foarte bine la clasa Junior, iar anul viitor voi încerca să merg foarte tare și la General” – Luca Savu, pilot în „Romanian Endurance Series.

La fel ca atunci când mergea la concursurile de Karting, părinții îl însoțesc și acum. Laura, mama băiatului, recunoaște că îi e greu să îl privească la volanul unei mașini de stradă. „Am foarte mari emoții, chiar dacă în copilărie am practicat 10 ani Kartingul de performanță. Ca mamă este cu totul altceva când stai pe margine și îți privești copilul pe circuit” – Laura Savu, Fondator al Women Rally.

În prezent, singurul care va merge în continuare la Karting este Vlad, mezinul familiei, și el cu rezultate foarte bune în acest sport. „Vlad are 10 ani, câțiva ani va mai face Karting și apoi vom vedea unde va alege să facă” – Laura Savu, Fondator al Women Rally
Laura e Fondator al Women Rally.

Savu

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Familia Savu este una extrem de ocupată. Laura și Horațiu își împart timpul între cabinetul stomatologic pe care îl au în Cluj, antrenamentele copiilor, drumurile în Italia, acolo unde Vlad merge la etapele internaționale de Karting și, mai nou, la Adâncata, unde Luca merge la Cursele de Anduranță.

Laura este responsabilă și de pregătirea școlară a băieților și mai are timp și  de organizarea Women Rally, o competiție dedicată femeilor, al cărei fondator este din 2018.
„Aveam o experiență în Motorsport, eram pasionată de când eram mică. Când l-am cunoscut pe soțul meu care era pilot de raliu și care, la rândul lui organiza și el raliuri, l-am ajutat vreo 9 ani. După, am zis că vreau să am ceva al meu și așa s-a născut această competiție la care eu țin foarte mult” – Laura Savu, Fondator al Women Rally.

Savu

Competiția este dedicată femeilor care conduc în traficul de zi cu zi și care vor să își depășească limitele. La ediția din 2019, la start au fost 70 de mașini cu femei din toată țara. „Doamnele care au participat au fost încântate, am avut review-uri foarte bune” – Laura Savu, Fondator al Women Rally.

  • Mai multe știri despre Motorsportul Românesc găsiți AICI.
Sursa: Mihai Voican - Money
Photocredit: CS Savu Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Mihai Voican - Money

Latest Posts

Don't Miss