More

  Latest Posts

  Lorenzo Baldassarri castiga la Moto2 dupa un duel electrizant cu Tom Luthi

  Lorenzo Baldassarri (Pons HP40) s-a impus in cursa clasei Moto2 din cadrul Marelui Premiu al Qatarului dupa un photo-finish cu rivalul Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP). Marcel Schrotter (Dynavolt Intact GP) a completat podiumul.

  Xavi Vierge (EG 0,0 Marc VDS) a preluat conducerea dupa start, in timp ce in a doua jumatate a plutonului avea loc un incident multiplu: Nicolo Bulega (Sky VR46) l-a acrosat pe Iker Lecuona (American Racing KTM), in timp ce Jorge Navarro (+Ego Speed Up) a suferit un highside. Cateva viraje mai tarziu, Marco Bezzecchi (RedBull KTM Tech3) avea sa tranteasca si el motocicleta.

  Lorenzo Baldassarri a preluat conducerea in turul al doilea si a inceput sa se distanteze de urmaritorii sai. Startul bun al lui Vierge a fost doar un foc de paie, spaniolul fiind depasit ulterior si de Marcel Schrotter, Remy Gardner (TKKR SAG Team) si Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS).

  Dupa un start dificil, in urma caruia a fost aruncat in afara top 10-ului, Thomas Luthi a inceput usor-usor sa intre in ecuatia podiumului, urcand pana pe 5.

  Stabilind recorduri de circuit timp de 2 tururi consecutive, Luthi l-a prins usor din urma pe Marquez si l-a depasit la fel de usor. Dificultati mai mari i-au fost create de Remy Gardner, insa, cu 6 tururi ramase, australianul a trebuit sa se recunoasca si el invins de dublul vicecampion mondial al clasei.

  Coechipierul Schrotter era la rand pe lista lui Luthi si, cu 4 tururi inainte de final, elvetianul a urcat pe 2. O diferenta de 0.8 il despartea de liderul Baldassarri in acest moment.

  La intrarea in ultimul tur, Luthi era lipit de “Balda7”, insa defensiva ermetica a italianului l-a impiedicat pe Luthi sa obtina victoria. Aspiratia de pe ultima linie dreapta putea juca in favoarea elvetianului, care insa a trebuit sa se recunoasca invins pentru doar 26 de miimi de secunda.

  Tot de photo-finish a fost nevoie pentru a stabili ultimul ocupant al podiumului: Schrotter a profitat de aspiratie si l-a invins pe Gardner pentru doar 2 miimi. Augusto Fernandez, coechipierul invingatorului Baldassarri, a completat top 5-ul.

  Alex Marquez si Sam Lowes (Federal Oil Gresini) au incheiat pe 6 si pe 7, rezultate destul de modeste pentru pretentiile lor, cu Luca Marini pe locul 8 dupa o cursa solitara.

  Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) a fost cel mai bun debutant, incheiind al 9-lea, in timp ce topul primilor 10 a fost inchis de primul lider al cursei, Xavi Vierge.

  Pe langa trofeul pentru locul 1, Baldassarri a primit si un trofeu comemorativ pentru prima cursa Moto2 din era motoarelor Triumph.

  credit foto – motogp.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss