GP24 Media

LATEST POSTS

Lorenzo Baldassarri castiga la Moto2 dupa un duel electrizant cu Tom Luthi

Vizualizări: 55458

Lorenzo Baldassarri (Pons HP40) s-a impus in cursa clasei Moto2 din cadrul Marelui Premiu al Qatarului dupa un photo-finish cu rivalul Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP). Marcel Schrotter (Dynavolt Intact GP) a completat podiumul.

Xavi Vierge (EG 0,0 Marc VDS) a preluat conducerea dupa start, in timp ce in a doua jumatate a plutonului avea loc un incident multiplu: Nicolo Bulega (Sky VR46) l-a acrosat pe Iker Lecuona (American Racing KTM), in timp ce Jorge Navarro (+Ego Speed Up) a suferit un highside. Cateva viraje mai tarziu, Marco Bezzecchi (RedBull KTM Tech3) avea sa tranteasca si el motocicleta.

Lorenzo Baldassarri a preluat conducerea in turul al doilea si a inceput sa se distanteze de urmaritorii sai. Startul bun al lui Vierge a fost doar un foc de paie, spaniolul fiind depasit ulterior si de Marcel Schrotter, Remy Gardner (TKKR SAG Team) si Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS).

Dupa un start dificil, in urma caruia a fost aruncat in afara top 10-ului, Thomas Luthi a inceput usor-usor sa intre in ecuatia podiumului, urcand pana pe 5.

Stabilind recorduri de circuit timp de 2 tururi consecutive, Luthi l-a prins usor din urma pe Marquez si l-a depasit la fel de usor. Dificultati mai mari i-au fost create de Remy Gardner, insa, cu 6 tururi ramase, australianul a trebuit sa se recunoasca si el invins de dublul vicecampion mondial al clasei.

Coechipierul Schrotter era la rand pe lista lui Luthi si, cu 4 tururi inainte de final, elvetianul a urcat pe 2. O diferenta de 0.8 il despartea de liderul Baldassarri in acest moment.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

La intrarea in ultimul tur, Luthi era lipit de “Balda7”, insa defensiva ermetica a italianului l-a impiedicat pe Luthi sa obtina victoria. Aspiratia de pe ultima linie dreapta putea juca in favoarea elvetianului, care insa a trebuit sa se recunoasca invins pentru doar 26 de miimi de secunda.

Tot de photo-finish a fost nevoie pentru a stabili ultimul ocupant al podiumului: Schrotter a profitat de aspiratie si l-a invins pe Gardner pentru doar 2 miimi. Augusto Fernandez, coechipierul invingatorului Baldassarri, a completat top 5-ul.

Alex Marquez si Sam Lowes (Federal Oil Gresini) au incheiat pe 6 si pe 7, rezultate destul de modeste pentru pretentiile lor, cu Luca Marini pe locul 8 dupa o cursa solitara.

Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) a fost cel mai bun debutant, incheiind al 9-lea, in timp ce topul primilor 10 a fost inchis de primul lider al cursei, Xavi Vierge.

Pe langa trofeul pentru locul 1, Baldassarri a primit si un trofeu comemorativ pentru prima cursa Moto2 din era motoarelor Triumph.

credit foto – motogp.com

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES