GP24 Media

LATEST POSTS

Loeb reacționează cu furie la penalizarea „incompetentă” de la Dakar

Vizualizări: 10815

Sebastien Loeb a reacționat cu furie la penalizarea de viteză dată după etapa 4 a Raliului Dakar din 2021, spunând că „nu există loc pentru incompetență sau incompetenți”.

Loeb, de nouă ori campion World Rally, a terminat pe locul patru în etapa de miercuri de la Wadi-Ad-Dawasir la Riyadh, dar a primit o penalizare de cinci minute pentru viteză. Asta l-a retrogradat pe locul șapte în ziua respectivă și pe locul șapte la general.

Într-o postare publicată pe contul său de Instagram, Loeb – care s-a întors în Dakar cu noua echipă Bahrain Raid Xtreme, administrată de Prodrive – a reacționat furios la decizia administratorilor.

„M-ați cunoscut puțin de-a lungul anilor și foarte rar reacționez”, a scris Loeb. „Dar în seara asta, trebuie să vă împărtășesc incompetența grupului de administratori al unui astfel de eveniment mitic precum #DakarRally. Tocmai am fost sancționați cu 5 minute pentru că am depășit limita de viteză într-o zonă controlată. În toate participările mele, în toate etapele și în toate zonele de control al vitezei, am făcut tot posibilul să respect această regulă. Singura condiție este ca sistemul GPS, printr-o alarmă, să ne spună când intrăm în aceste zone„ invizibile ”. Astăzi, în această zonă în care suntem penalizați, alarma nu a sunat când am intrat în ea. Așa că nu am putut încetini la timp.”

Loeb reacționează cu furie la penalizarea „incompetentă” de la Dakar

„În ciuda explicațiilor noastre, dar mai ales în ciuda admiterii de către furnizorul de sistem GPS a unei probleme cu echipamentul său în mașina noastră de astăzi (ceva ce se poate întâmpla bineînțeles), juriul administratorilor nu a vrut să știe nimic și a decis, ușor în spatele biroului său, cu singurul risc de a-și vărsa cafeaua atunci când noi ne riscăm viața în fiecare zi în mașină, să impună o penalizare mult mai mare decât ceea ce ne-a făcut să salvăm acest „bug” GPS … Aproximativ două până la trei secunde, fiind generoși.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Sunt o persoană pasionată, dar sunt mai presus de toate un concurent. Și astăzi, dacă sunt într-o cursă precum Dakar, este o prioritate să realizez ceea ce am fost angajat să realizez: să obțin un rezultat demn de ambițiile echipei și demn de ambițiile mele. Și pentru asta, nu există loc pentru incompetență sau incompetenți”.

Pilotul X-rain Mini, Stephane Peterhansel, conduce Raliul Dakar 2021 la general la 3m58 distanță de Nasser Al-Attiyah de la Toyota, care a obținut a treia victorie consecutivă în etapă miercuri.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES