More

  Latest Posts

  Loeb – Locul al doilea la Dakar „nu e ceva de care să-mi fie rușine”

  Sebastien Loeb spune că nu trebuie să îi fie ruşine că nu a câştigat Raliul Dakar din 2022, după ce a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l depăşi pe Nasser Al-Attiyah de la Toyota.

  După ce a căzut la o oră în spatele lui Al-Attiyah cu o defecțiune mecanică și o dramă de navigație în prima săptămână, Loeb a revenit puternic în a doua jumătate a raliului, stabilind o serie de timpi rapizi – inclusiv victoria în Etapa 8 – în încercarea de a-și depăşi rivalul din Qatar.

  Cu toate acestea, diferența față de Al-Attiyah s-a dovedit în cele din urmă prea mare pentru a fi depășită și el a fost forțat să se mulțumească cu poziția a doua, pierzând pe primul loc cu 27m46s.

  Înfrângerea înseamnă că Loeb va trebui să aștepte cel puțin un an pentru a obţine prima victorie la Dakar, francezul nu a terminat niciodată mai sus de locul secund în șase încercări ale sale în ultimii șapte ani.

  Dar Loeb nu este prea îngrijorat de rezultatul final din 2022, spunând că nu ar fi putut face nimic mai mult pentru a reduce diferența față de Al-Attiyah, având în vedere cât de strânsă a fost competiţia.

  „Având în vedere că am fost întârziați de la start și că nu sunt mari goluri în etape, din momentul în care am pierdut timp cu problema noastră tehnică și apoi cu eroarea de navigație, am fost în urmă cu 50 de minute și de atunci am putut doar să încercăm să muncim din greu pentru a recupera ceva timp”, a spus el.

  “Așa am făcut. De atunci am avut un raliu grozav, nu am greșit, am condus tot timpul cu cap, cu navigație bună. Am recuperat câteva minute pe ici pe colo, dar a fost un raliu în care nu au existat niciodată goluri mari în etape.

  „Cred că astăzi mașinile sunt toate destul de aproape; în echipajele de conducere este un nivel bun, e strâns, sunt mult mai multe mașini care se luptă în față decât în ​​alţi ani.

  „Deci este dificil să faci goluri mari, greu să recuperezi timpul și apoi, în cele din urmă, Nasser a făcut un raliu perfect. Nu cred că am fi putut face mai mult, nu avem de ce să ne fie rușine.”

  Loeb

  Succesul de vineri a marcat al patrulea titlu pentru Al-Attiyah la Dakar și al doilea cu Toyota, plasându-l pe locul doi în lista piloţilor cu cele mai multe victorii la Dakar la categoria mașini.

  Pilotul în vârstă de 51 de ani a recunoscut că i-a fost greu să treacă la o abordare mai conservatoare anul acesta, fiind nevoit să conducă fără probleme împotriva Mini-urilor X-raid în ultimele două ediții ale raliului.

  „Încă din prima zi am creat un decalaj mare, pe care apoi am reușit să îl menţinem până la final”, a spus el.

  „Nu a fost un raliu ușor de gestionat pentru că trebuia să fim puternici și să ne concentrăm. Viteza cu care mergeam era foarte lentă. Acest lucru nu a fost ușor pentru mine pentru că în mod normal împing mult.

  „Înainte de raliu, la start, am spus că ținta principală este Loeb, va fi o luptă până la capăt. Dar am fost foarte norocoși și ne-am descurcat bine din prima săptămână a Dakar-ului.”

  Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss