More

  Latest Posts

  Loeb şi Gutierrez vor rămâne în XE cu echipa X44 a lui Hamilton

  Echipa X44 Extreme E deținută de Lewis Hamilton și operată de Prodrive a reținut serviciile lui Sebastien Loeb și Cristina Gutierrez pentru sezonul 2022.

  Loeb și Gutierrez au terminat pe locul secund în campania inaugurală a campionatului de curse off-road de SUV-uri integral electrice, după ce au depășit toate cele cinci clasamente de calificare combinate. Problemele de servodirecție și șunturile au făcut ca perechea să nu câștige o rundă până la finala din Dorset, unde s-au clasat pe locul al doilea în clasament după Rosberg X Racing.

  Deși cele două echipe s-au egalat la puncte, o moștenire a modificărilor persistente ale formatului și sistemului de notare, RXR a câștigat titlul datorită a trei victorii la eveniment.  După cum era de așteptat, Loeb, de nouă ori campion mondial de raliuri, și specialista în cross-country Gutierrez, se vor întoarce la echipa X44 pentru 2022, când McLaren Racing se va alătura grilei.

  Loeb s-a numărat printre cei mai importanți piloţi din Extreme E, care a făcut eforturi asupra designer-ului de mașini Spark Racing Technology pentru a face mașina mai robustă. Între timp, Gutierrez s-a luptat cu vertebrele fracturate la un eveniment de raliu din Kazahstan în a doua jumătate a sezonului.

  Gutierrez

  Loeb, care a câștigat cel de-al 80-lea eveniment din Campionatul Mondial de Raliuri weekend-ul trecut, în timp ce a triumfat pentru M-Sport în deschiderea sezonului de la Monte Carlo, a declarat: „Sunt foarte fericit să conduc din nou pentru X44 în sezonul doi din Extreme E.

  „Anul trecut a fost foarte provocator pentru noi, am avut multe lupte cu mașina și am avut ceva ghinion, dar am ajuns pe primul loc în calificări la fiecare cursă și am încheiat anul cu o victorie și un egal de punctele în campionat – așa că ne simțim optimişti!

  „Cred că celelalte echipe sunt foarte puternice, dar eu și Cristina am arătat că știm să câștigăm curse pe unele dintre cele mai grele terenuri din lume, așa că vom da totul pentru a ne asigura mai multe podiumuri.”

  Înainte de începerea noului sezon în Neom, Arabia Saudită (lăsând în urmă locația din deșertul AlUla folosită în 2021) în perioada 19-20 februarie, Gutierrez a declarat: „Am fost foarte aproape de a câștiga campionatul anul trecut și acum suntem și mai motivați și entuziasmați să conducem bine și să facem eforturi pentru a ocupa primul loc în 2022.

  „De când m-am alăturat echipei, am învățat atât de multe și mă simt mai puternică și mai rapidă la fiecare cursă, așa că sunt entuziasmată să mă întorc în mașină și să arăt ce pot face. De asemenea, aștept cu nerăbdare să explorez planeta și să aflu mai multe despre locurile în care concurăm. „Prin evidențierea provocărilor legate de schimbările climatice cu care se confruntă mediile îndepărtate în care concurăm, sper să mă educ în continuare cu privire la ceea ce putem face pentru a ajuta.”

  • Mai multe ştiri despre Extreme E găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss