GP24 Media

LATEST POSTS

Loeb: Dakar ’21 este o „cursă a copiloțior”, din cauza provocărilor lansate de navigație

Vizualizări: 9598

Sebastien Loeb crede că provocările de navigație de care au avut parte echipajele în Raliul Dakar din 2021 au luat accentul de pe piloți și l-au transformat într-o „cursă a copiloților”.

Săptămâna de deschidere a Dakar-ului din acest an s-a dovedit a fi o provocare din punct de vedere al navigației, chiar și unii dintre cei mai experimentați piloți din domeniu ratăcindu-se după ce și-au pierdut drumul în deșerturile Arabiei Saudite.

Carlos Sainz, triplu campion și pilot de X-raid Mini, a fost deosebit de vocal după ultima sa dramă de navigație din etapa 5, spunând că evenimentul „se simte mai degrabă ca o gimcană decât un miting” și nu a văzut niciodată atât de mulți piloți pierzându-se în cadrul evenimentului înainte .

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Loeb, care este în dispută pentru onoruri de top după o săptămână plină de erori de navigație, pene și cu brațul de suspensie rupt, consideră că „nu poate face diferența” în Dakar în acest an, iar copiloții au un cuvânt mai mare de spus în determinarea rezultatului mitingului.

„Trebuie să găsim direcția corectă”, a declarat pilotul Bahrain Raid Xtreme, care concurează din nou cu navigatorul de lungă durată, Daniel Elena. “Este destul de complicat, deoarece pistele nu sunt chiar vizibile. Urmăm pistele și ajungem în punctul în care pistele dispar și există o mulțime de linii care merg peste tot și nu știm ce să facem. Așadar, ne întoarcem din punct în punct în multe zone stâncoase și nu este deloc distractiv să conducem. De câte ori am fost pierduți am fost pe o pistă, așa că este destul de dificil să înțelegem ce să facem. Nu vreau să critic roadbook-ul. Aceasta este mai mult o întrebare pentru copilot, dar sincer, poate fi vorba de un teren diferit, dar comparativ cu cursa din America de Sud, navigația este mult mai agresivă anul acesta. Adevărul este că, în calitate de pilot, nu pot face diferența. Fac ceea ce mi se spune. Este cursa copiloților, nu cursa piloților”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În urma unui proces limitat în Dakar-ul inaugural din Arabia Saudită anul trecut, roadbook-urile sunt acum înmânate piloților cu doar 15 minute înainte de începerea fiecărei etape, spre deosebire de ziua precedentă.

Acest lucru lasă echipajele fără timp să își adauge propriile notițe și informații suplimentare, dar organizatorul ASO a încercat să compenseze acest lucru, făcând roadbook-urile mai detaliate.

Întrebat despre gândurile sale cu privire la noua filozofie a roadbook-ului introdus pentru 2021, copilotul lui Nasser Al-Attiyah, Mathieu Baumel, a spus: „Fiind un sistem nou, cei care se adaptează mai repede vor avea un avantaj. De fapt, sunt bine realizate, este mai mult o problemă de interpretare a notelor și transferarea acestora către pilot. În plus, trebuie să te familiarizezi cu noul mod de lucru cu iPad [care înlocuiește notele tradiționale pe hârtie] până când devine automat. Ce se schimbă în comparație cu anul trecut? Pe aceeași casetă poți avea două sau trei modificări ale CAP. Există o mulțime de informații în aceeași casetă, chiar foarte mici, și uneori nu este clar ce pistă trebuie să iei pentru a valida un traseu ascuns.”

„Adevărul este că în această primă săptămână navigarea a fost foarte agresivă și o mică greșeală poate costa mult timp. Când notița nu este clară, trebuie să încetinim. În aceste cazuri, ridic mâna stângă. Când Nasser îmi vede mâna, încetinește și apoi îi dau semnul când poate împinge din nou. Cred că este mai bine să încetinim cinci secunde decât să ne pierdem.”

 

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES