Latest Posts

Linia de start de pe circuitul Silverstone a fost redenumită, în onoarea lui Hamilton

Vizualizări: 32016

Silverstone a redenumit linia de start, de pe circuitul internațional, în onoarea lui Lewis Hamilton, după ce acesta a devenit de 7 ori campion mondial în Formula 1, în 2020. BRDC (British Racing Drivers’ Club), deținătorul circuitului Silverstone, a anunțat sâmbătă că linia de start va fi numită Hamilton Straight.

Este singura porțiune de pe circuit care a fost redenumită după un pilot, recunoscandu-i astfel lui Hamilton, meritele, fiind din punct de vedere statistic, cel mai bun pilot din Marea Britanie, din istoria F1.

Hamilton a câștigat Grand Prix-ul Britanic, de 7 ori (un număr record), 6 dintre victorii având loc pe configurația nouă, care include linia de fugă care îi poartă numele. Pilotul a primit veștile de la președintele BRDC, David Coulthard, sâmbătă, înaintea cursei finale din 2020, din Abu Dhabi.

„Am fost încântat, în calitate de Președinte al BRDC, să îi transmit veștile lui Lewis astăzi”, a declarat Coulthard. „Este prima dată în istorie, când o parte a acestui circuit a fost redenumită după un pilot. Lewis a devenit o parte importantă a istoriei noastre, iar directorii clubului, împreună cu mine, am considerat că nu există o cale mai bună de a marca asta, decât prin redenumirea liniei iconice, pentru a-i recunoaște meritele.”

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss