GP24 Media

LATEST POSTS

Linia boxelor din Qatar se schimbă “dramatic” pentru Formula 1

Linia
Vizualizări: 10774

Intrarea pe linia boxelor de la circuitul Losail va fi schimbată „dramatic” pentru primul Mare Premiu al Qatarului din Formula 1.

Qatar a fost adăugat în calendarul 2021 înainte de un acord de 10 ani care începe în 2023. Va lipsi anul viitor, deoarece găzduiește Cupa Mondială FIFA 2022. Circuitul Internațional Losail este de așteptat să fie o gazdă temporară în locul unei noi facilități, cu excepția cazului în care este modificat semnificativ, deoarece a fost construit pentru curse de motociclete.

A găzduit MotoGP din 2004, singura cursă importantă de “monoposturile” care a avut loc pe pistă fiind seria de scurtă durată Grand Prix Masters din 2006 și seria de iarnă GP2 Asia trei ani mai târziu.

Intrarea pe linia boxelor în prezent începe repede după virajul final. Directorul cursei FIA F1, Michael Masi, spune că se schimbă „complet”, deși noul aspect nu este încă cunoscut. „Ceea ce a fost intrarea pe linia boxelor pentru motociclete se va schimba dramatic”, a spus Masi.

Linia

„Acea lucrare este aproape finalizată. Mă voi întoarce acolo din nou weekendul viitor, înainte de Austin, pentru a arunca o privire, dar aproape toate lucrările au fost finalizate”. „Există mai multe borduri duble care au fost instalate”.

„Circuitul este aparent un circuit de motociclete, conceput astfel încât oamenii să nu taie virajele în interior și bordurile duble la ieșiri”. „Intrarea pe linia boxelor este probabil cea mai mare modificare reală a pistei”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Losail are câteva viraje lente, o mulțime de scurgeri și se așteaptă să pedepsească anvelopele din față. Reacția la adăugarea sa la calendarul 2021 a fost slabă, mulți criticând aspectul și cât de puțin probabil este să faciliteze curse bune.

Mai multe piste din calendarul F1 sunt folosite și de MotoGP, deși au avut tendința de a fi proiectate pentru curse de mașini și apoi adaptate pentru a fi utilizate și de motociclete – precum Silverstone, Red Bull Ring și Circuitul Americii.

Losail este prima dată când F1 trece la o pistă construită pentru motociclete, motiv pentru care FIA a trebuit să acorde o atenție deosebită reviziilor care trebuie făcute. „Există zonele de degajare mari, dar, evident, părțile mari au fost cerințe de siguranță pentru motociclete”, a explicat Masi.

„Când vine vorba de barierele TecPro, lucruri de genul acesta sunt foarte diferite în MotoGP sau în lumea FIM”. „Așadar, am încercat să ne adaptăm într-o perioadă relativ scurtă, care este cealaltă parte pe care trebuie să o luăm în considerare – că nu vorbim despre o perioadă imensă de timp”.

„Principalul obiectiv a fost probabil intrarea la boxe din acea parte, dar garajele, spațiul în padoc și lucruri de genul ăsta erau în regulă”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: The Race
Photocredit: The Race
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES