Latest Posts

Limitele circuitului de la Portimao au fost revizuite după ce s-au șters 125 de tururi, ieri în antrenamente

Vizualizări: 10644

Directorul de cursă Michael Masi, a revizuit limitele circuitului de la Portimao, după ce, 125 de tururi înregistrate de piloți, au fost șterse, datorită depășirii marginilor pistei. FIA a început weekend-ul adoptând un protocol strict pentru circuitul de la Algarve, mai ales în ceea ce privește virajele 1 și 4, care spunea că depășirea limitelor cu toate roțile monoposturilor, reprezintă o încălcare a regulamentului.

Această politică, a declanșat un val de probleme în timpul celor două sesiuni de antrenamente, de vineri, deoarece piloții s-au chinuit să poziționeze monoposturile perfect, în cele două viraje complicate. Situația s-a agravat și mai mult, deoarece piloții nu au avut suficientă aderență, pe pista alunecoasă.

Documentarea realizată de FIA în FP1 și FP2, a dezvăluit faptul că 125 de tururi au fost șterse pentru încălcarea limitelor circuitului, în virajele 1 și 4. Aasadar, după discuțiile private dintre piloți și Michael Masi, de vineri seara, s-a decis modificarea limitelor.

Dar în ceea ce privește virajul 15, Masi este de părere că: „Orice pilot va fi judecat dacă părăsește circuitul cu toate cele 4 roți ale monopostului.”

Piloții din F1 au fost încântați de provocarea pe care o reprezintă circuitul de la Algarve (etapă nouă în calendarul competițional) însă, suprafața pistei este foarte alunecoasă, așa că există probleme cu aderența.

Max Verstappen a făcut o declarație pentru Ziggo Sport: „Când am fost aici în ianuarie, mi s-a părut un circuit excepțional, între timp însă, au reasfaltat, iar acum nu există aderență, aproape deloc. Pur și simplu alunecăm, și există momente ciudate când încercăm să frânăm și monopostul derapează. Deci, în acest moment, nu prea îmi place experiența de la Portimao.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss