Latest Posts

LIFE ON THE HILL – Emil Ghinea – “Pentru mine și familia mea motorsportul este un mod de viata.”

Vizualizări: 12009

Povestea “Life on the hill” continua astazi cu interviul pilotului Emil Ghinea alaturi de care am povestit despre pasiunea lui si a familiei pentru motorsport.

LIFE ON THE HILL - Emil Ghinea - “Pentru mine și familia mea motorsportul este un mod de viata.”De unde pasiunea pentru motorsport?
La mine a început undeva in copilărie si a inceput cu “surubareala” in garajul unui mecanic din cartierul unde am crescut, mecanicului i se spunea CALU. Din cate știu si bunicul meu din partea mamei era pasionat de motociclete. Apoi în 2003 am deschis o mica afacere de familie tot in domeniul auto pe care o am si azi. În 2009 am achizitionat un Renault 5 GT Turbo din pasiunea pentru masini pe care o aveam cu gandul sa o transform in mașina de curse. Construcția masinii a durat doi ani cu ajutorul finului meu VEVE ( care din păcate câțiva ani mai tarziu a plecat dintre noi), a unor prieteni si a lui Nea Jan Pescaru. În 2011 am ajuns la START la cateva etape de Campionat Regional si apoi tot in 2011 am reusit sa iau startul la Teliu in cadrul Campionatului Național de Viteză in Coastă.

Ce înseamnă pentru tine “Life on The Hill”?
In primul rand pentru mine si familia mea Motorsportul a devenit un mod de viață LIFE on The Motorsport! Când vine vorba de Life on The Hill eu ma gândesc la adrenalina, ambiție, lupta cu secundele si weekend plin de bucurie alături de piloți, mecanici, arbitrii, oficiali, familie, prieteni pe car eu îi numesc simplu “FAMILIA MOTORSPORT”.

Cum definești tu curajul?
Din punctul meu de vedere curajul nu este lipsa fricii, ci acceptarea ei. Curajul poate fi uneori o lecție de viață și ne poate lua timp să îl învățăm, să îl interiorizăm și să acționăm în baza lui.

LIFE ON THE HILL - Emil Ghinea - “Pentru mine și familia mea motorsportul este un mod de viata.”Care este etapa ta preferata din Campionat? Dar pe care o consideri cea mai dificila?
Cu siguranță etapa mea preferată este Rânca! Din punctul meu de vedere le are pe toate: porțiuni de viteză, este si tehnica, peisajul este superb, asfaltul intr-o stare excelentă!

Nu pot spune care este cea mai dificilă pentru că fiecare etapă este dificilă în felul ei….clar nu mă pot pronunța în sensul ăsta.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum vezi tu lupta cu secundele?
Cand vine vorba de lupta cu secundele eu fiecare etapă îmi fixez in minte un “target”. Uneori îl ating si alteori nu, ideea este ca timpii buni îi putem obține si in funcție de pregatirea materialului de concurs. În lupta cu secundele este importantă și ambiția, determinarea și starea de spirit cu care ajungi la START

Cat de important este timpul înaintea unei curse?
Timpul inaintea cursei este foarte important, din păcate eu nu îl am,muncesc foarte mult,masinile de curse le pregătesc noaptea împreună cu echipa mea tehnică. Facem foarte multe sacrificii pentru a participa la fiecare etapă si pentru a pregăti materialul de concurs.

Pentru tine linia de start are si alta insemnatate decat cea fizica? Ce emotii aduce cu ea?
Până ajung la “Linia de start” am tot felul de gânduri dar în momentul in care ajung acolo se sterge tot si mă concentrez pe ce am de făcut si să reușesc ce mi-am propus.

LIFE ON THE HILL - Emil Ghinea - “Pentru mine și familia mea motorsportul este un mod de viata.”Cursa s-a terminat. Ce sentimente te încearcă în momentul în care treci linia de sosire?

În momentul in care trec linia de sosire există un mare stres si emoții până in “stop” unde vedem timpii. Acolo vezi daca ai reusit ceea ce sperai. La finalul cursei eu ma gândesc la următoarea cursă, la ce am de făcut la mașina pentru etapa următoare.

Viata la curse inseamna asumarea unor decizii si a unor responsabilitati. Cum incerci sa gestionezi si sa depasesti momentele mai putin placute?
Viață la curse este plină de adrenalină si are momente foarte plăcute si unele mai puțin placute, daca te referi la etapele în care nu îți iese ce ti-ai propus, este pur si simplu vorba de ambiție. Momentele neplăcute pentru mine sunt cele in care am o ieșire in decor sau materialul de concurs cedează si esti nevoit să abandonezi. In aceste momente apar ceva frustrari dar ambiția si placerea de a veni la curse este foarte mare și asa reușesc sa trec peste momentele neplăcute.

LIFE ON THE HILL - Emil Ghinea - “Pentru mine și familia mea motorsportul este un mod de viata.”Ai un mesaj anume pentru spectatorii ce va insotesc pe fiecare proba?
Spectatorilor le mulțumesc pentru ca sunt alaturi de noi de fiecare data! Să ne vedem sănătoși și mai bine pregătiți !

Seria de interviuri dedicata pilotilor din Campionatul National de Viteza in Coasta continua si cu alte povesti interesante.

Galerie foto: Arhiva personala-Emil Ghinea, RallyZoom.ro

Sursa: https://gp24.ro
Photocredit: https://gp24.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

https://gp24.ro

Latest Posts

Don't Miss