GP24 Media

LATEST POSTS

Liderul Dakar 2022, Al-Attiyah, amendat pentru încălcarea regulilor

Al-Attiyah
Vizualizări: 12167

Liderul Raliului Dakar, Nasser Al-Attiyah, a fost lovit cu o amendă de 5.000 de euro și o descalificare suspendată pentru că nu a conectat data logger-ul la Toyota sa.

Penalizarea lui Al-Attiyah a fost anunțată marți la ora locală 9:15, chiar înainte de începerea etapei a treia lângă Al Qaisumah.

Potrivit unui comunicat oficial al comisarilor, pilotul din Qatar, Nasser Al-Attiyah a sosit luni la bivuac cu cutia neagră a FIA – care înregistrează toate datele de performanță ale fiecărei mașini și este furnizată de Magnetti Marelli – deconectată de mașina sa Toyota Hilux T1+.

Acest lucru încalcă regula 13.1.2 din Regulamentul sportiv FIA World Rally Raid, care prevede că acest sistem de colectare a datelor este obligatoriu pentru „toate vehiculele T1 cu motor turbo pe benzină (…) și pentru toate vehiculele T1 cu turbo motor diesel ai cărui piloţi sunt piloţii prioritari FIA”.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Toyota a fost cea care a alertat delegatul tehnic al FIA după ce și-a dat seama că respectiva cutie neagră nu era conectată la mașină.

Delegatul tehnic a transmis chestiunea comisarilor care, după ce l-au ascultat pe reprezentantul echipei Jean-Marc Fortin (Overdrive), au decis să impună o penalizare de 5.000 de euro care să fie plătită în 48 de ore. În plus, a decis, de asemenea, să impună o descalificare suspendată de la Raliul Dakar din 2022 în cazul repetarii unei infracțiuni similare în următoarele 10 zile.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În aceeași declarație, Fortin de la Toyota a explicat că este o eroare din partea echipei care a dus la amendă.

„A fost o simplă greșeală a mecanicilor noștri”, a spus el. “Pur și simplu au uitat să conecteze data logger-ul la baterie. Deconectăm data logger-ul în fiecare noapte de la baterie, din motive de siguranță. Voi verifica personal în zilele următoare dacă data logger-ul este conectat corect.”

Consecința acestei neglijenţe este că instrumentul nu a înregistrat nicio dată pe toată perioada etapei 2, așa că „nu există nicio modalitate de a verifica dacă presiunea Turbo Boost a depășit valorile definite în anexa VIII la Regulamentul Sportiv CCR 2022.”

Potrivit intendenților, acest tip de încălcare, chiar dacă nu a fost intenționată, presupune o descalificare „conform jurisprudenței din trecut”.

Totuși, ei consideră că „există circumstanțe excepționale în prezenta cauză, în măsura în care Raliul Dakar este alcătuit din 12 zile de competiție, iar încălcarea a fost descoperită în manșa a doua, iar mașina a fost conformă în prima manșă”.

„O descalificare din întreaga competiție nu pare să fie proporțională, mai ales că Al-Attiyah a confirmat că va remedia problema cu promptitudine, astfel încât mașina sa să respecte regulamentul în următoarele 10 zile de competiție”, se arată în comunicat.

Al-Attiyah deține un avans de nouă minute față de Sebastien Loeb de la Bahrain Raid Xtreme care intră în etapa a 3-a.

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES