GP24 Media

LATEST POSTS

Lewis vs Max; Vineri la Marele Premiu al Braziliei. – Pirelli Report.

Vizualizări: 14246

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în calificările Sprint înaintea lui Max Verstappen de la Red Bull Racing și a coechipierului său de la Mercedes AMG F1, Valtteri Bottas, după sesiunea de calificări de o oră, care este împărțită în trei segmente, cu cinci mașini fiind eliminate în Q1 și cinci mașini în Q2 înainte de bătălia intre top-10  din Q3.

Cu toate acestea, atât Max Verstappen, cât și Lewis Hamilton au fost chemați de către comisari pentru diferite încălcări; Max pentru că a eleronul din spate a mașinii lui Lewis după calificări în condițiile Parc Ferme și Lewis Hamilton pentru că examinatorii tehnici de la FIA au descoperit că sistemul său DRS încalcă regulile.

Lewis Max

Lewis Max

Decalajul de timp între anvelope:

Lewis Max

Sumarul pneurilor pentru vineri:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • Lewis Hamilton de la Mercedes AMG F1 a dominat calificările pentru Marele Premiu al Braziliei, care determină grila pentru calificările sprint de azi. Oricum, Hamilton va suferi o penalizare de cinci poziții pentru grila de duminică ca urmare a schimbării motorului. Englezul a fost de asemenea cel mai rapid și în FP1 – așa cum a făcut-o în fiecare sesiune de calificare – cu pneul P Zero Roșu SOFT.
  • După cum prevăd regulile pentru Calificările Sprint, toți piloții au trebuit să utilizeze compoziția soft de la start la final pe parcursul calificărilor de vineri. Pentru cursa de 24 de tururi a Calificărilor Sprint ei au libertatea de alege orice compoziție preferă, și au de asemenea posibilitatea de a porni în cursa principală de duminică pe orice compoziție din cele trei nominalizate pentru acest weekend.
  • Fiind cel mai rapid în calificări, Lewis Hamilton a primit premiul Pirelli Speed King, care înlocuiește Pirelli Pole Position Award la cursele cu Calificări Sprint.
  • Vremea a fost mohorâtă dar uscată de-a lungul crucialei sesiuni de  o oră, deși au fost câțiva stropi de ploaie între FP1 și calificări. Ultima sesiune s-a derulat la temperaturi de 16 grade în aer, respectiv 24 la nivelul pistei: cu aproape 10 grade mai rece decât în cazul sesiunii FP1.
  • Pneurile P Zero Alb HARD, respectiv P Zero Galben MEDIUM au putut fi utilizate doar în FP1, în timp ce în calificări s-au utilizat pneurile SOFT. Gradul mare de evoluție a pistei a făcut mai dificil decât de obicei să se observe cu acuratețe diferența de performanță dintre compoziții. Până acum există o diferență estimată de 0,4 secunde între hard și medium, respectiv 0,3 secunde între medium și soft. Aceste date vor fi confirmate azi, când diferențele ar putea să se modifice.

Lewis Max

Lewis Max

Vineri

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Am observat un grad mare de evoluție a pistei în FP1, dar și în sesiunea de calificări. Condițiile destul de reci și pista alunecoasă au dus la ceva derapaje și la o ușoară abrazivitate, în special în antrenamente. Comparativ cu calificările din precedentul Mare Premiu al Braziliei, azi a fost o luptă strategică diferită, toți piloții rulând cu pneuri soft de la start la sosire conform regulilor din calificările sprint, unde se folosește de asemenea o alocare diferită de pneuri comparativ cu week-end-urile convenționale.

Așa cum este cazul adesea, vremea pare să rămână imprevizibilă la Interlagos, ceea ce ar putea reprezenta un factor decisiv în privința pneurilor cu care echipele vor decide să abordeze Calificările Sprint și cursa. Ultima sesiune de antrenamente va oferi informații importante despre pneuri înainte de ceea ce se va întâmpla în cursă, înainte ca echipele să-și finalizeze strategiile – care par să se învârtă in jurul pneurilor medium și hard.”

Pirelli Technical & Sporting Briefing – 03-09-2021 (Engleza):

Lewis Max

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Lewis Max

Marele Premiu al Belgiei

Rezultatele ale sesiunea de Calificări pentru cursa Sprint:

Lewis Max

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES