Latest Posts

Lewis în fața lui Max, vineri la Marele Premiu al Abu Dhabi. – Pirelli Report.

Vizualizări: 11297

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pentru Mercedes AMG F1 în prima zi de antrenamente a Marelui Premiu de la Abu Dhabi, vineri, la Yas Marina, înaintea ultimei etape a Campionatului Mondial de Formula 1 din 2021.

Lewis

Lewis

Decalajul de timp între anvelope:

Lewis

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • La finalul antrenamentelor libere de pe noua versiune a circuitului Abu Dhabi pentru deciderea titlului, pilotul Mercedes AMG F1, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid cu pneurile P Zero Roșu SOFT C5, cu cel mai bun timp de 1m23.691s în FP2. Alpine-ul lui Esteban Ocon a fost al doilea cel mai rapid în FP2, de asemenea pe pneuri soft, în timp ce rivalul lui Lewis Hamilton la titlu, Max Verstappen a fost al patrulea, după ce în FP1 a avut cel mai bun timp pe aceeași compoziție.
Lewis
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES – DECEMBER 10: Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
  • Pista circuitului Yas Marina a fost redesenată față de anul trecut, cu cinci noi viraje și un layout general mai fluid care favorizează depășirile. Drept rezultat, cel mai bun timp din FP2 a fost cu 13 secunde mai bun decât timpul echivalent de anul trecut.
  • Noua formă a circuitului a pus mai multă energie în pneuri, schimbând accentul pe forțele laterale și mai puțin pe tracțiune și frânare.
  • A doua sesiune de antrenamente libere, derulată seara, a fost singura reprezentativă înainte de calificări, cu temperaturi la nivelul pistei în jurul a 29 de grade și 27 în aer. Cu aproape 10 grade mei rece față de sesiunea FP1 derulată ziua.
  • Pneul soft, care nu este considerat un pneu cheie pentru cursă de către echipe, a fost cel mai folosit în FP1 piloții învățând circuitul și noul asfalt. În FP2 aceștia s-au concentrat mai mult pe comparația dintre compozițiile medium și soft, efectuând în special stinturi scurte.
  • Diferențele de performanță până acum dintre compoziții pe acest nou desen al pistei sunt estimate la 0,4 secunde între P Zero Alb hard și P Zero Galben medium, în timp ce diferența între medium și soft este ceva mai mare decât era estimat, în jurul a 0,6 secunde.

Lewis

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lewis

Vineri

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Sesiunea FP1 a fost utilizată pentru familiarizarea cu noua formă a circuitului și cu noul asfalt de pe noile secțiuni, utilizându-se pneurile soft, în timp ce condițiile mult mai reprezentative din FP2 au permis echipelor să se concentreze pe simulări mult mai realistice pentru calificări și cursă utilizând, atât compoziția soft cât și pe cea medium pentru o comparație directă.

Am observat ceva abrazivitate la compoziția cea mai moale de dimineață când temperaturile au fost mai ridicate, care în mod normal s-a îmbunătățit odată cu evoluția pistei – grație și curselor suport. Pista este evident mai rapidă decât anul trecut, ceea ce pune mai multă energie în pneuri. Ceva îngrijorări ridică viratoarele, în special cele de la ieșirea din Virajele 5 și 9, fiind destul de înalte și ascuțite. Vom vorbi cu FIA despre asta, cu scopul de a evita orice surpriză neașteptată peste weekend.”

Pirelli Technical & Sporting Briefing – 03-09-2021 (Engleza):

Lewis

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Lewis

Marele Premiu al Belgiei

Rezultatele ale celei de-a doua sesiuni de Antrenamente Libere: / pentru sesiunea de Calificări pentru cursa Sprint:

Lewis

Formula 2 / 3, ultimele știri:

  • Calificările pentru Formula 1 au avut loc chiar după antrenamentele libere din Formula 1, cu liderul campionatului, pilotul Prema, Oscar Piastri fiind cel mai rapid cu pneurile supersoft, P Zero Mov, utilizate de către toți piloții, și a obținut pole-ul pentru cursa principală de duminică. Jack Doohan, fiul legendarului motociclist Mick Doohan, a fost al doilea în cea de-a doua sesiune de calificări din F2 la care a luat parte, după ce a venit din Formula 3.
  • Piastri a reușit de asemenea și cel mai bun timp în antrenamente cu pneurile medium, P Zero Galben – nominalizate pentru acest weekend și care au dovedit o aderență bună – cu doar 0,035 secunde separând primii trei piloți într-o singură sesiune de antrenamente.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss