More

  Latest Posts

  Lewis Hamilton speră ca și celelalte echipe să lupte pentru diversitate în Formula 1

  La doar câteva zile după prezentarea noului monopost al echipei Mercedes, Lewis Hamilton a vorbit deschis despre provocările apărute în 2020. Pilotul britanic a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai mișcării Black Lives Matter, dar și a diversității în motorsport.

  Britanicul a fost figura centrală în Formula 1 în ceea ce privește mișcarea de diversitate în domeniul motorsportului. De altfel datorită eforturilor sale, Federația Internațională de Automobilism a înființat comisia Hamilton, creată special pentru a rezolva aceste probleme privind diversitatea în motorsport.

  La finele sezonului trecut, Lewis Hamilton a devenit cel mai de succes pilot din istoria Formulei 1, după ce a depășit numărul de victorii obținut de Michael Schumacher. Germanul a adunat de-a lungul carierei 91 de victorii, în timp ce, Hamilton a ajuns la 95 de succese în Marele Circ.

  Imediat după lansarea monopostului W12 propus de Mercedes, Lewis Hamilton a vorbit despre problemele sociale pentru care luptă din plin. “Cu toții putem face mai mult. Toate aceste branduri cu care lucrăm în Formula 1 trebuie să se implice. Cred că din interior vine schimbarea care să se reflecte în lumea înconjurătoare.” a declarat Hamilton.

  Lewis Hamilton a vorbit și despre problema rasismului în motorsport. Anul trecut, înaintea marii majorități ai grand prix-urilor, piloții au îngenuncheat pentru a atrage atenția asupra rasismului. Totuși, șapte dintre cei douăzeci de piloți au refuzat gestul, fapt remarcat de campion mondial en titre.

  “Fiecare decide dacă vrea să facă acel gest sau nu. Am văzut anul trecut, a fost o reacție mixtă. Cred, din nou, că este o alegere și ține de nivelul de educație al fiecăruia. Vreau doar să văd că apar noi oportunități pentru noi categorii de oameni.” a încheiat Hamilton.

  Lewis Hamilton a semnat recent un contract valabil pe doar un an. Britanicul va încerca în acest sezon să devină recordmanul absolut în materie de titluri mondiale, el urmând să se lupte pentru cel de-al optulea titlu mondial din carieră.

  Campania lui Hamilton va debuta pe 28 martie, cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului, gazda primei etape din noul sezon de Formula 1.

  .

  Sursa: GP Fans

  Photocredit: Clive Mason - Formula 1/Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss