Latest Posts

Lewis Hamilton speră ca și celelalte echipe să lupte pentru diversitate în Formula 1

Vizualizări: 9006

La doar câteva zile după prezentarea noului monopost al echipei Mercedes, Lewis Hamilton a vorbit deschis despre provocările apărute în 2020. Pilotul britanic a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai mișcării Black Lives Matter, dar și a diversității în motorsport.

Britanicul a fost figura centrală în Formula 1 în ceea ce privește mișcarea de diversitate în domeniul motorsportului. De altfel datorită eforturilor sale, Federația Internațională de Automobilism a înființat comisia Hamilton, creată special pentru a rezolva aceste probleme privind diversitatea în motorsport.

La finele sezonului trecut, Lewis Hamilton a devenit cel mai de succes pilot din istoria Formulei 1, după ce a depășit numărul de victorii obținut de Michael Schumacher. Germanul a adunat de-a lungul carierei 91 de victorii, în timp ce, Hamilton a ajuns la 95 de succese în Marele Circ.

Imediat după lansarea monopostului W12 propus de Mercedes, Lewis Hamilton a vorbit despre problemele sociale pentru care luptă din plin. “Cu toții putem face mai mult. Toate aceste branduri cu care lucrăm în Formula 1 trebuie să se implice. Cred că din interior vine schimbarea care să se reflecte în lumea înconjurătoare.” a declarat Hamilton.

Lewis Hamilton a vorbit și despre problema rasismului în motorsport. Anul trecut, înaintea marii majorități ai grand prix-urilor, piloții au îngenuncheat pentru a atrage atenția asupra rasismului. Totuși, șapte dintre cei douăzeci de piloți au refuzat gestul, fapt remarcat de campion mondial en titre.

“Fiecare decide dacă vrea să facă acel gest sau nu. Am văzut anul trecut, a fost o reacție mixtă. Cred, din nou, că este o alegere și ține de nivelul de educație al fiecăruia. Vreau doar să văd că apar noi oportunități pentru noi categorii de oameni.” a încheiat Hamilton.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lewis Hamilton a semnat recent un contract valabil pe doar un an. Britanicul va încerca în acest sezon să devină recordmanul absolut în materie de titluri mondiale, el urmând să se lupte pentru cel de-al optulea titlu mondial din carieră.

Campania lui Hamilton va debuta pe 28 martie, cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului, gazda primei etape din noul sezon de Formula 1.

.

Sursa: GP Fans
Photocredit: Clive Mason - Formula 1/Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP Fans

Latest Posts

Don't Miss