Latest Posts

Lewis Hamilton și Charles Leclerc descalificați.

Vizualizări: 26643

Lewis Hamilton își pierde podiumul la Austin. Sub podea Mercedes-ului a fost găsită ilegală după terminarea cursei. Charles Leclerc este și el descalificat la GP-ul SUA.

Cursa de Formula 1 de la Austin a fost una dramatică, mai ales din punct de vedere strategic. Dar drama nu se termină odată cu steagul cu carouri. La aproximativ două ore după încheierea cursei, un anunț făcut de delegatul tehnic al FIA, Jo Bauer, a stârnit vâlvă. Se anunța că două mașini au picat la o inspecție tehnică după cursă.

Și, pe deasupra, erau implicate două nume importante. Mașina lui Lewis Hamilton, cu care a ratat victoria cu doar două secunde în cursă, după o revenire târzie, a picat inspecția. Mașina care plecase din pole position, Ferrari-ul Monegascului, Charles Leclerc, aflat inițial pe locul 6, nu ar fi respectat, de asemenea, specificațiile.

Hamilton, Leclerc

Podele ilegală: Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost descalificați
Mai exact, a fost vorba despre scândură, adică structura de pe partea inferioară a caroseriei mașinii de Formula 1 care evită contactul direct cu solul. Dimensiunile acestei “scânduri” sunt specificate cu precizie în regulament la articolul 3.5.9 e). Uzura excesivă în timpul unei sesiuni constituie automat o încălcare a regulamentului, cu amenințarea descalificării.

Comisarii nu s-au grăbit cu decizia lor. Mai întâi, cele două echipe în cauză au fost convocate la comisarii de cursă: Team Mercedes-AMG F1 la ora locală 18:00 (2:00, ora României), Scuderia Ferrari la ora 18:15 (2:15). O oră mai târziu, cele două descalificări au fost anunțate oficial.

Comisarii au confirmat infracțiunea constatată în timpul inspecției tehnice. Atât Ferrari, cât și echipa Mercedes-AMG F1 au invocat o combinație de doi factori ca explicație pentru această infracțiune: Unul a fost pista accidentată din Austin și celălalt formatul sprint, care a redus timpul necesar pentru pregătirea și verificarea mașinii.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Desigur, descalificările lui Hamilton și Leclerc schimbă și rezultatul cursei de F1 de la Austin: Lando Norris urcă pe locul P2, de exemplu, iar Carlos Sainz moștenește locul trei de pe podium. Un alt beneficiar al penalizărilor este Logan Sargeant. Pilotul de la Williams urcă de pe P12 pe P10 în cursa de acasă și adună primele sale puncte în Formula 1.

Hamilton, Leclerc

Max Verstappen și Lando Norris sunt în legalitate
După cum a dezvăluit un alt document al delegatului tehnic al FIA, scândura nu a fost verificată doar pe mașina lui Charles Leclerc și a lui Lewis Hamilton. Și RB19-ul lui Max Verstappen și McLaren-ul MCL60 al lui Lando Norris au fost verificate pentru uzură, dar acolo s-a respectat regulamentul.

Circuit of the Americas din Austin este cunoscut ca fiind extrem de denivelat și cu multe denivelări. Acest lucru are, desigur, un efect direct asupra părții inferioare a caroseriei, care, în consecință, are un contact mai frecvent cu pista.

În trecut, scândurile de pe partea inferioară a caroseriei au reprezentat adesea o problemă în Formula 1. În acest sezon, de exemplu, Alpine a fost nevoită să trimită ambele mașini de la boxe la cursa de F1 de la Baku, după o infracțiune de parc fermă. Echipa a constatat că configurația inițială a mașinii ar fi uzat prea mult scândurile, amenințând cu descalificarea în cursă.

Hamilton, Leclerc

Ca urmare a descalificării lui Lewis Hamilton, Sergio Perez a recuperat puncte prețioase în lupta sa pentru locul doi în campionat. La sfârșitul weekendului părea că a pierdut 11 puncte în fața lui Lewis Hamilton (3 din Sprint și 8 din cursă) După descalificare, însă, acest lucru s-a transformat într-un câștig net și se află acum la 39 de puncte în fața lui Lewis Hamilton, o poziție mai confortabilă, dar nici pe departe suficient de apropiată pentru ca Sergio Perez să își considere poziția sigură.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss