Latest Posts

Lewis Hamilton semnează un nou contract cu AMG Mercedes F1 pentru 2021

Vizualizări: 13042

Lewis Hamilton a semnat un nou contract cu AMG Mercedes F1, menținând campionul mondial de șapte ori pe grilă pentru sezonul 2021, cu un acord de un an.

În timp ce Hamilton a trecut la cel de-al șaptelea titlu în sezonul trecut, egalând recordul de 7 titluri ale lui Michael Schumacher, britanicul a optat pentru amânarea discuțiilor despre un nou contract până la sfârșitul anului pentru a se concentra asupra campionatului său. Atât Hamilton, cât și Mercedes au insistat că o nouă înțelegere a fost doar o formalitate, dar nu a fost făcut niciun anunț înainte de sfârșitul anului. Șeful echipei, Toto Wolff, a dezvăluit luna trecută că „cererile” erau făcute de ambele părți în discuțiile contractuale.

Lewis Hamilton semnează un nou contract cu AMG Mercedes F1 pentru 2021

Dar într-un anunț de luni, Mercedes a confirmat că Hamilton a convenit un nou contract cu echipa care acoperă sezonul 2021. „Sunt încântat să mă îndrept spre cel de-al nouălea sezon alături de colegii mei de echipă Mercedes”, a spus Hamilton, „Echipa noastră a realizat lucruri incredibile împreună și așteptăm cu nerăbdare să ne bazăm pe succesul nostru și mai mult, în timp ce continuăm să ne îmbunătățim, atât pe cât și pe în afara pistei”.

Hamilton a declarat pe tot parcursul anului trecut că dorește ca noul său contract Mercedes să aibă o semnificație mai largă, concentrându-se pe domenii precum îmbunătățirea diversității și sprijinirea acreditaților sale de mediu. Mercedes a confirmat în anunț că o „parte semnificativă” a noului acord, incluzând angajamentul pentru o mai mare diversitate și includerea în motorsport, luând forma unei fundații caritabile comune.

„Sunt la fel de hotărât să continuăm călătoria pe care am început să facem sportul cu motor mai divers pentru generațiile viitoare și sunt recunoscător că Mercedes a susținut extrem de mult apelul meu de a aborda această problemă”, a spus Hamilton. „Sunt mândru să spun că luăm acest efort mai departe anul acesta prin lansarea unei fundații dedicate diversității și incluziunii în acest sport. Sunt inspirat de tot ceea ce putem construi împreună și abia aștept să ne întoarcem pe pistă în Martie”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Acordul asigură că Hamilton își va continua parteneriatul de lungă durată cu Mercedes, care a adus șase titluri mondiale de la mutarea sa de la McLaren la sfârșitul anului 2012. Hamilton a ajutat-o pe Mercedes să câștige șapte campionate consecutive pentru constructori în acea perioadă – un record de F1 – și a doborât recordul pentru cele mai multe victorii ale piloților în F1 anul trecut, depășindu-l pe Michael Schumacher.

Cele două părți ar fi trebuit să deschidă discuții după victoria lui Hamilton în Turcia, dar, pe măsură ce Hamilton a contractat COVID-19, negocierile au fost întârziate. Hamilton a petrecut iarna în Statele Unite, dar a fost în contact regulat cu șeful echipei Wolff pentru a începe discuțiile și, în cele din urmă, pentru a încheia un nou acord. Lewis Hamilton semnează un nou contract cu AMG Mercedes F1 pentru 2021„Am fost întotdeauna aliniați cu Lewis că vom continua, dar anul foarte neobișnuit pe care l-am avut în 2020 a însemnat că a durat ceva timp pentru a finaliza procesul”, a explicat Wolff.

„Împreună, am decis să extindem relația sportivă pentru un alt sezon și să începem un proiect pe termen lung pentru a face următorul pas în angajamentul nostru comun pentru o mai mare diversitate în cadrul sportului nostru”. „Recordul competitiv al lui Lewis este alături de cel mai bun din lumea sportului pe care l-a văzut vreodată și este un ambasador apreciat pentru marca noastră și pentru partenerii noștri”. „Povestea lui Mercedes și Lewis s-a scris în cărțile de istorie ale sportului nostru în ultimele opt sezoane și ne este foame să concurăm și să adăugăm mai multe capitole la el”.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 / Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss